Hva kan vi forvente oss på MWSF 2007?

Tirsdag 9. Januar går Apples sjef Steve Jobs på scenen i San Fransisco og starter dermed årets største Mac-begivenhet, Macworld Expo. Som vanlig er hypen høy og ryktene mange, men hva kan vi egentlig forvente oss?

iPhone/Apple-mobil
Det heteste ryktet i hele 2006 har vært en mobil fra Apple. I flere år har dette ryktet vært et av det mest omtalte ryktene rundt Apple, men det siste året har fler og fler bevis dukket opp. Det virker svært sannsynlig at Apple jobber på en mobiltelefon, men om den er klar for lansering på tirsdag er umulig å si. Alle tegn tyder på at telefonen vil lanseres i løpet av første kvartal 2007.

iLife 07
iLife har som vane å bli oppdatert på Macworld Expo og det er ikke noen grunn til å tro at dette ikke skjer i år også. Vi kan forvente oss nye versjon av alle iLife programmer utenom iTunes. Muligheten for et nytt iLife program eksisterer også.

iWork 07
iWork oppdateres også normalt på Macworld og denne gangen er det flere rykter som peker på at iWork nå også vil få et regneark med navnet Numbers. I tillegg vil Pages og Keynote bli oppdatert med mange nye funksjoner.

Cinema Display
Det er lenge siden Apples skjermer har blitt oppdatert og mye tyder på at Apple vil lansere nye skjermer med innebygd iSight-kamera.

iPod
iPoden selger fortsatt bra, men ryktene om en iPod video som er mer dedikert til video enn tidligere versjoner har vært svært omtalt. Mange mener Apple vil lansere en ny iPod modell med touchscreen og fullskjerm video. Dette ryktet har den senere tiden blitt svekket og det kan se ut som patentene Apple har på touchscreens osv. kan kobles til en mobiltelefon fremfor en iPod video.

iTV
Det er mer eller mindre garantert at vi vil få se mer av iTV og det er heller ikke å utelukke at den endelige iTV blir lansert under nytt navn på Expoen. Apple har allerede vist oss iTV og lovet en lansering i første kvartal 2007.

Leopard
Vi vil helt sikkert få se mer til Leopard og kanskje få en smugtitt på de hemlige funksjonene som Apple ikke ønsket å nevne under WWDC. Vista er nå lansert og Apple kan vise hva de har jobbet med uten frykt for å bli kopiert. Det anses som svært lite sannsynlig at Apple vil lansere Leopard under Expo. Sannsynlig lansering er mars/april.

Maskinvare
Muligheten for oppdatert maskinvare er alltid til stede. Heteste kandidater er forbrukermaskinene iMac, Macbook og Mac mini.

Nye filmavtaler
Apple vil svært sannsynlig fortelle oss om nye avtaler som er kommet i boks for Apples filmtjeneste på iTunes Store.

Alt er selvsagt spekulasjoner og basert på rykter, sannsynlighet og Apples historie. Hva som kommer til å skje vet vi ikke før Steve Jobs entrer scenen og holder sin keynote. Steves keynote er 30 minutter lengre i år enn i fjor - har Apple mye å vise?

Mac1 vil som normalt dekke eventen på Mac1Live.com. Mer informasjon om tidspunkt vil komme.

qenjiro

Monster TV skjerm og PVR-spiller/opptaker og .app!!

Full media pakke vil jeg gjerne se, kanskje flytte fokus over til video/film?

moonwalk86

Det eneste jeg egentlig håper på er film og serie nedlasting i den norske iTunes store..og siden jeg skal til millitæret ganske snart, så har jeg ikke råd til å kjøpe nye hardwarestuff:/

hansi

come on iPhone!

dusa

Mener å huske at det i høst ble nevnt at iChat skulle få en rekke nye oppdateringer i neste versjon. Kan vi håpe på msn-kobling og dermed også full kamerafunksjonalitet. Hadde vært gull for mange som står på vippen til å velge Mac.

svenlaurens

det er absolutt en overtaler, spesielt når man ser kvaliteten på isighten

Daniels bilde

Daniel

Interessant det der med 30 min ekstra. Sikkert mye å vise frem. Spennende.

viking

Kommer nok en overraskelse også, noe helt uventet

Rory

8GB iPod nano i alle farger håper jeg

fredarn

Gleder meg sjukt, blir SPENNENDE :-)

Eneste problemet er at jeg skal til Florida om en måneds tid, og egentlig ikke bør bruke opp penga mine på apple.com, enda...

Forøvrig tror jeg kanskje at Apple kommer med en Flatskjerm TV, eller var det bare jeg som la merke til hvor mange ganger Steve sa "Big, fat, Widescreen TV" i forbindelse med iTV.

Jeg vil ha Apple TV og "iTV" :-)

Leopard, iPhone og iTV kommer til å gjøre hverdagen min utrolig mye bedre :D

20" iMac --> 1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.8

--> Truemoneymaker.net / Golfsiden.net

Stashie

Er et brukbart tekstbehandlingsprogram. Pages er OK til å mekke fødselsdagsinvitasjoner med, men til tekstbehandling er det _helt_ krise.

devo

er ingen grunn til at apple skal ha en 30" eller mer stor skjerm, og så en boks utenfor som gjør "the dirty work" kan faenmeg ikke være vanskelig å integrere hele skiten i en Apple TV.. er sikkert derfor de ikke har gitt navnet på den, kanskje for å "forvirre oss".. hvem vet :D

oteiges bilde

oteige

Music, TV shows, and now movies. Popcorn sold separately.
(Audience: General ) Fort Worth, TX USA
January 25, 2007 - January 25, 2007
04:00 PM - 05:00 PM
(Central ) English
Drop by and bring a friend to meet the new iPod family at CompUSA.

oteiges bilde

oteige

Her kommer det noe stort

Mac World Wrap-Up
(Audience: Business ) Hollywood, CA USA
January 23, 2007 - January 23, 2007
02:00 PM - 04:00 PM
(Pacific) English
We will review announcements made at Mac World 2007 as they effect video professionals.

dusa

Ser for meg en 10" skjerm som har innstikkmulighet for en iPod Nano. Skjermen kan brukes i bilen elelr andre steder hvor du ønsker å bli underholdt av dine iPod-videoer.

Dessuten vil en slik 10 tommer være glimrende for et forretningsmiljø som er interessert i en elektronisk notatblokk med krefter.

ErikB

Som bl.a fjernkontroll til ny Airport Xpress kan bli sexy.... and folks, we got one more thing for you! First we take Manhatten, and then the living room :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai