Rykte: 8-kjerners Mac Pro og 10" MacBook Pro?

Nettstedet Techweb hevder å ha fått informasjon fra analytikere som tror Apple vil lansere en oppdatert Mac Pro og en mindre MacBook Pro under Expoen. Mac Proen skal i følge ryktene gå over til Intels nye Xeon prosessor med fire kjerner, noe som totalt vil gi åtte kjerner.

Flere andre produsenter, deriblant Dell, har begynt å inkludere Intels nye fire-kjernede prosessorer i sine stasjonære og servere. Det kan derfor virke naturlig at Apple vil henge med på prosessor-racet og oppdatere Mac Pro med disse nye prosessorene.

Den andre påstanden som dette nettstedet kommer med, er det mange som vil ta i mot med åpne armer. Når Apple lanserte MacBook Pro for et år siden, forsvant Powerbook 12" ut av sortimentet. Denne er det mange som har savnet og ryktene omkring en 10" utgave av MacBook Pro vil nok få mange til å vurdere en slik maskin.

G-Macs bilde

G-Mac

Er ikke 10" litt vell lite? Hadde vært greit meg 12 eller 13 tommer... :)

ZiPLe

Digger denne tiden på året. Skjer så mye på Apple-fronten, herlig med rykter :D

arveT

Sikkert hendig med 10", men det blir sinnsykt lite, iallefall hvis det skal være widescreen...
Vil ha 12" MBP! VIL HA!

- arve

path

Kunne selv tatt i mot en slik med åpne armer.. Forstår ikke folk som skal drasse rundt på 17-19-20" bærbare. Jeg kan forstå det når man kommer til profesjonelle fotografer og folk som jobber med video/design... Men for vanlige folk?....

Ville selv brukt en slik som forelesningsmaskin og typisk MSN-bruk.... Sitte på cafè og skrive oppgave kanskje... Liten og hendig, vinterstid passer den sikkert i innerlommen i frakken... Ah, that would be too good to be true :)

TH

Helge Hafstads bilde

Helge Hafstad

Den første bærbare fra Apple med 12" skjerm kom først i 1997 og var PowerBook 3400C. Siden Apple har produsert bærbare siden 1989 (Macintosh Portable) så er det ikke få modeller som har hatt 9-10" skjerm. Av stasjonære så hadde alle kompakte modeller fra 128k til Classic 9" skjerm mens Classic II kom med 10".

En ny bærbar med 10" skjerm er absolutt interessant. Så spørs det om den kommer med støtte for ekstra skjerm. Apple kom med mulighet for dette allerede for PowerBook 170 (så vidt jeg husker), så noe annet ville være underlig.

Helge Hafstad

smacmac

En bærbar på 10" tror jeg det er et marked for, men jeg er rimelig sikker på at den ikke vil hete MacBook pro. Det vil ikke følge Apples navnsettingsstandarer. MacBook mini derimot vil følge navnestandarer...

KnethJensens bilde

KnethJensen

? Macbook 2Ghz/2Gb RAM ?
det hadde vært superflott om det kom en 10 " med respektable speccs!! definitivt! OG hva navnet ville være er meg klekkende likegyldig. bare den kommer med "alu" chassis :) får noian av min plastic macbook ;)
Men hva tror dere ville være speccs på en slik maskin? regner med at den ikke vil kunne være alt for "heftig" med tanke på størrelsen?

Kurres bilde

Kurre

Passer det med 1024x768 på 10" eller blir det så smått at man ikke kan lese hva som står på skjermen? I disse tider er jo alt under 1024x768 uaktuelt (for min del, i alle fall).

dibon

Om det kommer noen NY MBP så blir det neppe 10", det er rett og slett for lite for markedet. Jeg har troen på en 12 eller 13" i så fall, gjerne tablet ;)

MrMinit

Jeg tipper på 10" tablet! :-)

argelebs

Jeg synes det er morsomt å se på alle spekulasjonene til folk

c",)

2.16GHz MacBook Pro 100GB HD @ 7200 RPM 2GB Ram

jerk

Jeg bestiller 10" i det øyeblikket det kommer! Har snakket i lang tid om at jeg vil ha en liten maskin, og er nesten så jeg vurderer å gå over til en Acer eller Fuj. Siemens. små maskiner er lekkert... Så jeg håper ryktet stemmer... :-)

----

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

smacmac

Jeg kan aldri i verden se for meg en tablet komme fra Apple.

TeSps bilde

TeSp

Jeg har også grusomt lyst på en 10"MBP, kommer det en, er det fare for at jeg selger MBen min og kjøper en. Utrolig spent på hva prisen kommer til å ligge på da.

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

10" MBP?! Hørtes usannsynlig ut. Kan ikke tenke meg at profesjonelle fotografer eller videofolk noen gang kunne tenke seg å bruke en 10"MBP....

Polymorphs bilde

Polymorph

En liten og billig 10" MacBook Mini ville jeg gjerne tatt med åpne armer som en feltmaskin :)

Den dyre, store MBP-en min har fått bulker på 3 steder alt...

Jostifer

Hvis dette viser seg å være sant, er en 10" lapmac noe jeg sikler etter!
en hvis det kommer tar det vel ikke lang tid før vi få se tråder som "Hjelp! MiniMabooken ble med i vaskemaskina og nå vil den ikke starte!" hehe
Men jeg venter i spenning, den må jo være perfekt til det som mange har nevnt over her, studier, notater, småsurfing på bussen etc etc.

Jostein

Leif Kristian

Om det kommer 10" eller ikke. så er Norge et for lite sted å ta utgangspunkt i til å fortelle noe om etterspørselen i verden.

Selv er jeg usikker, men det ville heller ikke forbauset meg.

Jeg sitter klar og håper på oppdateringer på Mac Pro. Etter en samtale med Apple Store rett før stengetid Fredag, var det mye som fortalte at Pro modellen ble forandret. Jeg snakket med en selger for profesjonelle brukere såpass lenge at han tilslutt nærmest innså at han hadde svart på mer enn han egentlig kunne.

For å oppsummere dette så ble mine antagelser ikke motsagt, men selgeren avsluttet med, at de beste de kunne svare var at de ikke viste. Det gjorde nok denne selgeren klokt i. Men min magefølelse sa at kan hadde en brifing på nye spes.

Snarf

Dersom dei skal ha plass til all teknologien i ein 10" laptop tvilar eg på at den blir like kraftig som MB, og langt ifrå MBP.
Dessutan vil det jo virke heilt bak mål med følgande laptopsortiment:

1. Billig 10" "pro" laptop.
2. Billig 13.3 "consumer" laptop.
3. Dyr 15" "pro" laptop.

Apple likar kombinere logikk og estetikk i alle delar av produktlinja si, dette blir berre rart. Om dei skulle hatt ein mindre mbp så er 13.3 den logiske formfaktoren. Har nokon sett ein einaste laptop på marknaden uansett merke, som er mindre enn 13.3 og inneheldt like mykje spanande teknologi som ein Macbook? Eg kjem kun på mac Mini sjølv, og dersom laptopen skal bli tjukk berre for å bi mindre så blir det jo berre teit. Lanserer dei noko mindre en macbook, så trur eg det blir noko med dårligare specs óg.

Knesarens bilde

Knesaren

Siden det er så mange rykter ute, så hiver jeg meg på bølgen å lager følgende rykter:

Apple skal selge:
10.000 Kinesiske domener
iBrator
42 CRT-monitor
iPen (Kulepen med Apple logo, mobiltelefon og HD-kamera)
iDraw (Tegneprogram som knuser Photoshop)
iLike (Program hvor du kan lage en liste over hva du liker)
2" MacBook Pro med Quad Xeon prosessor på 8Ghz
iCure (Medisin mot alle sykdommer i hele verden)

--
How fortunate for leaders, that the masses do not think.
- Hitler

svars bilde

svar

8Ghz ja, en sstund til vi kommer dit, men iCure likte jeg.

jerk

Ang. at 10" blir for lite til fotografer og slik... det tror jeg er tull. Når jeg var på fotballkamp i England så satt samtlige pressefotografer med hver sin iBook eller PowerBook og sendte bilder til redaksjonen i pausen. Og alle hadde (med ett eller to unntak) en 12" Book. Så "smaller is better" når det er snakk om feltarbeid, uansett profesjonell bakgrunn.

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

Kill Bill

10" tablet för att kommunicera med iTV + Mac?

Fred

Jeg vil gjerne ha en liten MacBook Pro-aktig maskin med 10-12" skjem. Imidlertid må oppløsningen som nevnt av andre være minst 1024x768. Helst mer. Hvis ryktene om et oppløsningsuavhengig 10.5 stemmer vil dette bare være helt glimrende.

Men hvis det nå eller en annen gang i fremtiden kommer en slik maskin vil nok ikke prisen være lavere enn for en 15"...

kajac

En 10" maskin kan man umulig kalle for en Pro maskin. Kanskje 12" men ikke 10".
---
Svart MacBook 2.0 GHz CoreDuo
"Lose Control. Gain Command."
// Besøk min hjemmeside // Blogg // Gratis Box.net //

Phoenix911

Mvh Sondre Berg
ps An Apple a day keeps Windass away ;)

Phoenix911

Synes også at 17'' - 19'' og 20'' er litt stort...men 10'' blir kansje litt lite igjen!

-----------------------------------
Mvh Sondre Berg
ps An Apple a day keeps Windass away ;)

hansi

blir vel evnt. noe sånt noe:
http://www.engadget.com/2005/05/10/apples-patented-the-tablet-mac/
http://www.engadget.com/2006/02/02/apples-patented-the-tablet-mac-part-ii/

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

12" PowerBook var aldri en Pro maskine selv om det var en PowerBook uansett... Greit nok å bruke den til feltarbeid (hvis man som nevnt er pressefotograf) men ellers ville hverken størrelse på skjerm eller maskinvarespesifikasjonene være nok til å kalle maskinen en profesjonell maskin.

Beining

10" skal jeg ha på dagen om den kommer.
Jeg bruker Macen hver dag på skolen og da hadde det hvert veldig hygglig med en LapTop som er like stor som bøkene.
Også da ha en Mac Pro hjemme;)

SindreMs bilde

SindreM

Spør du meg er det lite nok med 12"...
10" er på grensen til for liten (:

trondbs bilde

trondb

Synes alerede 12" er for lite så jeg så jeg fatter ikke hvorfor det skal lansreres en så liten ?? MacBookPro`en pr. i dag er overpriset til de grader så det er et mulig stunt for å ha en "pro" maskin i et segment som MacBook osv..men jeg hadde ikke gått for noe så stusslig som en 10" skjerm. Synet blir ikke bedre med årene :-)

devo

håper ikke dere satser på en 10" widescreen med 1024x768.. uten en tur i calc vet jeg at 1024x768 ikke kan brukes som widescreen.. FS LifeBook P7010 var på 10 tommer.. den hadde 1280x768, altså nok til 720p HD.. og det er vel greit i en liten bærbar.. ikkesant?
Og for noe tull at dette strider mot Apples navnesystem.. hvorfor skulle ikke en bærbar på hvilken som helst størrelse kunne hete MacBook Pro? Og... har nevnt dette før.. en 10" 4:3 er smalere og virker mindre enn en 10" 16:9... nei finn frem linjalen dykkars folkens, og mål hvor stort tastaturet er diagonalt på en PB / MBP... skjermen blir nok ikke mindre enn tastaturet + touchpad'en.. så se for dere en litt forminska 12" powerbook.. kos.. :D

Men folkens, seriøst.. søk på P7010, under bilder på google.. hadde det ikke vært sexy med noe sånt pakka inn i Apple's design? (og med Apples innmat også såklart ;) )

hornis

Om det kommer en 10, 11, 12, 13 tommers macbook pro så MÅ den kunne ha støtte for hele linja cinema skjermer om den kan kalles en pro maskin. Om den har det er den jo helt genial for bl.a fotografer... Tenk å dra med seg en 10" maskin ut i felten og plugge den til tretti tommern hjemme for etterbehandlingen, på én og samme maskin!? Herlig! Jeg signer meg opp på bestillingslistene!

Unkny

haha, dere har gleder dere så mye at dere blir jo alltid skuffa. Jeg mener, hvor mange ganger har virkelig apple overaska oss så mye at vi faller av stolen ? Vi blir som regel alltid skuffa, vi forventer oss altfor mye!

atgeirr

Eg er heilt sikker på at iLike (som ein del av iLife) ville vore ein hit!

Sjølvsagt med integrert blog-funksjonalitet osb.

Atgeirr

beltazore

Tirsdag 9. Januar 2007 er juleaften for meg!

Gadgetman

Inntil eg fikk min 12" iBook, var min viktigste maskin på reiser, en Psion netBook med 7" skjerm.

Den maskina har et brukbart tastatur(bedre enn mange 'bærbare' i dag), 640x480 x 256farger, 32MB RAM og en 190MHz StrongARM prosessor.
Det å åpne og redigere ett 200siders tekstbehandlings dokument gikk mye raskere enn f.eks på en WinXP laptop og fritt valgt tekstbehandler.
iBooken har overtatt fordi netBookens batteri har blitt dårligere(gir maks 4timer mot originalt 8.5) og skjermen er nesten uleselig i sollys.

En 10", med et lignende kompakt-tastatur, uten CD/DVD-spiller og en ikkje alt for kraftig prosessor(dvs: trenger mindre kjøling) høres ut som en ønskedrøm i oppfyllelse.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai