Tok dette 18 måneder?

Ettersom Microsoft nå har sluppet sin businessutgave av Vista, kan vi for første gang høre lydene man har valgt å bruke. Dagbladet har tidligere rapportert at Microsoft brukte 18 måneders arbeid på å lage de 4 sekundene med oppstartlyd som kommer i Vista.

I en artikkel publisert 8. januar på Dagbladet.no har man lagt ut de viktigste lydene som vil følge brukeren gjennom «Vista-opplevelsen». Som overskriften antyder er ikke lydene så gode at det virker som at de er verdt 18 måneder med arbeid. Noen av lydene virker som om de kun har fått mindre justeringer fra XP, for eksempel lavere volum og en litt annen tone, mens andre er helt like.

Kilde: Dagbladet.no

NyZeta

HAHAHA!!

Dritbra artikkel.

Var det ikke Microsoft som hadde leid inn en eller annen fantastisk komponist til saken også da? (som vist nok har brukt en mac til å lage lydene på)

0lav

Skal jeg være helt ærlig så liker jeg lydene til XP mye bedre en de nye til Vista..

limbo

http://www.dagbladet.no/dinside/2007/01/08/488207.html

Link til saken.

trondrms bilde

trondrm

Jeg har kjørt Vista ultimate i to dager nå. Jobber i IT avdelingen i en kommune, så vi må holde oss oppdatert på hva brukerne blir presentert for i tiden fremover. Jeg kan si både gode og dårlige ting om Vista, men den lyden som Dagbladet linker til, og som jeg blogget om på tronds betraktninger for en tid tilbake, er nok ikke riktig.

Det er ikke den lyden som kommer på min Vista Ultimate ihvertfall. Den riktige lyden er nok hakket penere. Det rettferdigjør hverken tidsbruken eller pengebruken dog...

Som en kuriositet kan jeg nevne at jeg har hatt to "bluescreens" på Vista i dag :-)

Vista kjører forøvrig på en sort MacBook via bootcamp.

Eivind Elseth

Særlig "Ding" lyden. Den gamle var veldig hard, den nye en god del mykere. Skvetter alltid litt når jeg hører sånne harde lyder.

kulvik

Synes de nye lydene er akkurat som de gamle jeg.. dritdårlige.

Mac Pro 2.16GHz, 4GB minne, 1TB
Macbook Pro, 2GHz 2GB
Mac mini PPC

veroåtteca

Den "fantastiske komponisten" er Robert Fripp, kjent fra King Crimson. King Crimson er fantastisk bra, Vista-lydene ikke fullt så bra ;)

kaospilot

King Crimson er over fantastisk :) Lydene var vel helt grei, tviler på at de jobbet 18 måneder intensivt med den lyden. Var det ikke 8 timer råmateriale av Robert Fripp? Moro at det var så mye som skulle til :p

Syns også Vista ligner noe fantastisk. Utrolig bra oppgradering fra XP, selvsagt har de sett en del på Apples løsninger, men syns ikke det er noen grunn til å mobbe Vista. Microsoft har jo bare tatt i bruk smarte løsninger for å lage et godt OS, akkurat som Apple gjør. Alle kopierer!

Kudos til Microsoft! (tror jeg sporet av)

mdanielsen

Hvordan har du fått til det? Bootcamp krever jo at du bruker Windows XP med service pack 2.
Sikker på at du ikke bruker Parallels?

Nooon

Helt greit å være mac-fanboys og håne Microsoft, men det får da være grenser for hvor lavt man skal legge lista. Selvfølgelig satt det ikke en fyr konstant og svetta over tastaturet i 18 måneder for å lage denne lyden. De brukte vel bare 18 måneder før alle var enige om hvilken lyd de ville ha.

Tipper det er mye som går frem og tilbake over lengre tid på kontorpulten til Steve Jobs, for å si det sånn..

fredarn

ELENDIG! Noen av lydene som skal varsle kritiske ting, f. eks "kritisk batterinivå", høres alt for muntert ut, du blir liksom ikke varsla... Sånn sett er XP bedre...

Noen av lydene var også litt vell lave...

20" iMac --> 1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.8

--> http://truemoneymaker.net / http://golfsiden.net

kolbys bilde

kolby

Det er nok mulig å skru opp og ned lyden i Vista også.

2mass

mdanielsen: av det jeg har hørt så funker Vista bra i BC.. tror nok han vet forskjellen på BC og Parralells ;)

Kill Bill

Hej det är Microsoft kan du fixa lyd till Vista?
ok. sender filen i morgon, pris 5000:-

Hej det är Microsoft kan du fixa lyd till Vista?
ok.
tic-tac-tic-tac

Hur går det med vårt startljud till Vista?
vi jobbar på det men det är svårare än vi trodde.
tic-tac-tic-tack

18 mnd. senare nu är den klar. pris 2 milj.
-----------------
he,he,he

G-Macs bilde

G-Mac

XP lydene er jo også laget på mac etter det jeg har hørt... :)

trondrms bilde

trondrm

Hvordan har du fått til det? Bootcamp krever jo at du bruker Windows XP med service pack 2.
Sikker på at du ikke bruker Parallels?

Det er ikke noe problem med Vista og Boot Camp. Kjør alt som normalt, men bruk Vista platen istedet for XP platen. Driver cd'en kan deretter kjøres som på XP, men vil feile. Du får bl.a ikke med støtten for iSight. Trekk ut innholdet fra installasjonsplaten lokalt til disken og installer resten manuelt. Går så fint så...

For de spesielt interesserte kikk her.

Flaggerkatt

NOE sier meg at Robert Fripp neppe trengte fulle 18 måneder for å lage disse, men at prosjektet der han var involvert tok 18 måneder. For de som kjenner litt til denne fabelaktige gitaristen, ville de vite at han nok har hatt ett og annet jern mer enn bare Vista-lydene i ilden de siste månedene...
--
I ku, you ku, we all ku, for haiku !

sortebill

Vil ikke akuratt rope hurra for endel av lydene i mac os heller, å det virker som om enkelte mener en skal gjøre arbeid for en slikk og ingenting. Om Microsoft bruker 2 mill på en lyd er det piss i havet i forhold til hva de kommer til å tjene.. Med det prisnivået de legger opp til trenger de knapt selge 1000 lisenser for å tjene inn igjen dette.

Kids running around naked, fuckin' in the bushes

www.friendlyfoe.com

NickFalks bilde

NickFalk

Som mange nevner: Det er selvfølgelig ikke snakk om at noen person brukte 18 måneder på å "komponere" disse lydene. 18 måneder er tiden fra prosessen startet til "alle" var fornøyde.

Mistenker allikevel det kan være betegnende på noe av "problemet" med MS. De mangler enkeltindivider med nok makt og kreativ innsikt til å trumfe igjennom de geniale idéene. Alt for mye bærer preg av "design-by-comitee". Altså: Noe alle kan leve med, men ingen synes er spesielt bra. "Greit nok" liksom, omtrent som en Grandiosa...

Nor Eagle

energy52

HVA SÅ, om det tok 18 måneder!?!?!??!

byfixar

Det skrytes nesten hele tiden av at OS X er så mye bedre enn Windows, og det dere går etter, er at det er brukt 18 måneder på å lage lydene? Nesten så jeg sier; skjerp dere. Å synke så lavt å prøve å latterliggjøre Microsoft pga at det har tatt 18 måneder fra prosjektet med lydene var påbegynt, til alt var ferdig. Tipper de fleste som reagerer på dette, ikke er klar over hvor mye en liten lyd faktisk har å si. Men er jo klart, det er jo fra Microsoft, så da er det jo negativt automatiskt. Hvis Apple hadde brukt 18 måneder på å få utviklet en lyd, tipper jeg det hadde vært hedersposter og selv om at folk ikke likte det, ville det blitt skrevet mye positivt om lyden.

iBook: 12", 1.2GHz, 512 MB ram, 60GB HD - Mac Mini: Solgt - iPod: G4 20GB
» www.byfixar.no - www.egenhost.com

MindTooth

Haha, dette er mac siden sin dette. Hva er seriøst problemet med at de evt. har brukt 18 måneder på lyden i Vista?

Les posten ovenfor!

Egil

Jeg er komponist selv, og kunne lagd en finere lyd selv på fem minutter, faen jeg kunne ha lagt 50 lyder som var finere på fem minutter... (til og med på windows!), og jeg synes 18 måneder (mer en et halvt år!!) på å lage en jævla lyd er utrolig lenge... Apple styrer rett og slett ikke med sånt tull! Windows fyker på med èn type meldingslyd per "type" melding som kommer, om det er en ulovlig operasjon eller en annen feil. Apple? Nei de har en lyd de, man trenger jo faen ikke mer. Dette beviser bare hvordan windows prøver å satse altfor mye på designet og glemmer helt av de hundre feilmeldingene som kommer... Windows er patetiske.

byfixar

Egil, siden du er så ufattelig god og kan lage 50 lyder på 5 minutter, og lager de beste, kuleste og feteste lydene. Hvorfor bruker du ikke 5 minutter av tiden din nå til å lage alle lydene til Microsofts neste operativsystem, så tjener du deg et par millioner? Eller er du en av de som er så kul, at hvis noe heter Microsoft, må det holde seg på en avstand på minimum 1 mil?

Det er da strengt tatt ikke Microsoft som har laget lyden selv, slik jeg forstod det, er det en komponist som har komponert dette. Komponisten er det blitt skrytt over her. *host host*

Så har man om dette er blitt prioritert. Eller om lydene er testet over lengre tid. Klart, dere som er så kule og har en Macintosh dere kan lage alle lyder med som er kulest, fetest og best trenger ikke noe testing av lydene. Dere kan bare trykke i 3 sekunder på noen knapper. Så har dere det feteste som er laget (eller, etter noen av deres mening, mye bedre enn hva enn som kommer fra Microsoft).

18 måneder er forøvrig ett og ett halvt år.

iBook: 12", 1.2GHz, 512 MB ram, 60GB HD - iPod: G4 20GB
» www.byfixar.no - www.egenhost.com

zvaer

De prøver bare å gjøre dem mindre irriterende, men det er Windows, feilene kommer å være der uansett :D

mrmke

tragisk å dra opp denne gamle nyheten,

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai