David Pogue tester iPhone

De fleste journalistene som var tilstede på gårsdagens keynote fikk bare se og ikke prøve iPhone. Unntaket var selvsagt David Pogue, New York Times faste teknologiskribent. David er en hardcore Mac-fan og har de seneste årene skrevet utallige positive historier om Apple i New York Times. Steve Jobs og Phil Schiller satte derfor en hel time til side for å vise David Pogue den nye iPhone.

David fikk bruke telefonen i en time og han har lagt ut en rekke kommentarer på New York Times sin nettside. Han mener telefonen er en revolusjon for mobilmarkedet og at dette er noe helt helt nytt. Mange har kommentert Apples trykkfølsommeskjerm og David mener at løsningen Apple har kommet fram til er svært god. Det kom minimalt med merker etter fingre osv. og de som kom var det lett å fjerne.

David roser også lydkvaliteten på mobilen. Den skal ha svært klar og god lyd, men dette varierer selvsagt også etter dekning og mottakerforhold. David var svært imponert over Safari nettleseren som Apple har innebygd i mobilen og sier denne browseropplevelsen er lys-år foran alle dagens mobiler. Hastigheten ha opplevde på surfing over WiFi var ikke noe mer en OK i følge David og han stilte seg skeptisk til hvordan dette ville fungere på mobilnettet med EDGE. David var også noe skeptisk til SMS og mail skrivingen siden man ikke får noe feedback på knappene. Apple har bygd inn en software som skal gjøre dette lettere.

Steve og Phil spesifiserte at modellen David arbeidet med var en prototype og at det ville skje vesentlig forbedringer fram mot lansering.

Les mer hos New York Times

mighty G

Hvorfor i all verden kunne de ikke legge inn GPS også når det først er Goooglemaps?

modin

Er du interesert i produkter som kan gjøre alt, men på en dårlig måte, kjøpe heller en av de stygge telefonene som Steve viste fram. Apple velger heller å lage produkter som ikke har alle funksjoner, men gjør de tingene den kan på en god måte. GPS vil øke strømforbruket, størelsen og prisen. Dette er etter min mening ikke verdt det, for det er jo netopp det iPhone ikke skal være, en stygg, dyr klump, som er tungvint å bruke fordi den må lades hele tiden, og ikke får plass i lommen.

Falcon

Kommer sikkert en addon som man kan koble til via Bluetooth og kjøre softwaren på telefonen.

jpsalvesen

http://reviews.cnet.com/4520-6460_7-5135545.html?tag=txt

Det finnes. Vet ikke om det funker med iPhone. Men det hadde jo vært kult med innebygget CPS. Så får vi se om det dukker opp nye versjoner - de hintet jo om en 3G-versjon.

Mars

...iPoder har et hav av tilleggsutstyr - kan bare drømme om hvor mye ekstra som blir klekket ut til denne. En ny industri er blitt født. Ettersom det blir presisert at det er en prototype som vil få VESENTLIGE forbedringer (WOW, da er det på en måte en lovnad), så sier de rett ut at den endelige iPhone blir mer avansert og flikket på til lanseringen. Kanskje de stapper mer minne i den også :-)

mingebretsens bilde

mingebretsen

Jeg bestiller fra apple store dagen den blir lansert:P Hvis det kommer andre som får prøvd den, og har positive ting å si om tekst skriving. Er i tvil når det gjelder SMS skriving, men kommer nok noe når den blir lansert i usa.

Mvh Markus
www.mingebretsen.com

djhalleus bilde

djhalleu

Er det noen som regner ut hvor mange minutter det tar i løpet av en dag å skrive sms. Gøyere å ringe.

Skulle hatt en slags tilgjengelig/opptatt/ute til lunch status på mobilen. Så kunne en vite at personen i andre enden var ledig for å ta telefonen før en ringer. Burde vært mulig i snar fremtid.

Takk til apple for en flott micro-mac.

** Performa 450 /25 Mhz /120 Mb / MIDI Miracle Machine / System 7.1
** iMac G5 / 1,6 Ghz / 80 GB / 10.3.9 (Si nei til nettpoker)

Thomas Gs bilde

Thomas G

For min del så mangler den 3G og videosamtale, det er jo litt rart og bortkastet med google maps når det ikke er gps, syns det ville vært naturlig om det skal være en karttjeneste. Bare 8 Gb når du kan laste inn film, bilder og musikk er jo også litt lite syns jeg, ikke mye du får med deg da og du må uansett ha med deg en iPod. Jeg har over 50Gb på min iPod. Den er ikke aktuell for meg uansett uten 3G og videosamtale.
Men telefonen var veldig fin og så bra ut. Håper den blir oppgradert, da vil jeg ha en.
Den mangler sannelig MMS også, et skritt frem og to tilbake?

Gunsmokes bilde

Gunsmoke

Uansett hva folk mener og tror så vil nok Apple sørge for at den har både det ene og det andre klart til lanseringen i juni og eg vil nok tro at det vil mest sannsynlig bli mulighet for både 3g og mye mer minne, ikke glem hvordan utviklingen med Flash minne raser av gårde. ScanDisk viser nå til Flash minne på 16Gb.
Hvordan det blir med videosamtale så er jeg nok helt sikker på at det kommer i 2 generasjon, og med 2 generasjon så håper jeg at det vil si er når den kommer til Europa.
Når det gjelder GPS tror jeg at det kommer i 3 generasjon, vi er tross alt i en digital tidsalder og all teknologi blir bare mindre og mindre.

Så Tusen takk APPLE for at dere gjør hverdagen lettere

NyZeta

- Innebygget bildevisning ala iphoto og bare 2mpix kamera?
- Et fantastisk avansert OSX system som mangler usbhost funksjon for å koble til feks kamera eller lignende?
- 8 gb lagringsplass når en film gjerne blir på 1 gb = 7 filmer og littegran musikk.. hvor ble det av SD eller CF kortsporet?
- Den "fantastiske" telefonen uten muligheter for åpning av officedokumenter?
- 5 timer taletid eller 16 timer musikk er i følge Steve strålende. Burde kanskje undersøkt litt før han pratet for dette har SE klart en god stund.
- Apple skryter av Apple TV og dets strålende funksjoner, men hvor ble det av iPhone her? Nokia har uPnP funksjoner som lar deg spille av video på tven din.
- 3,5" widescreen er kjempebra, men telefonen er (b)61mm x (h)115mm x (t) 11,6mm. Det er ikke en telefon det er en PDA med GSM integrert
- 200 patenter et kjempeflott, musikkspiller er kjempeflott og det samme er telefon og kobinasjonen er nok sikkert like bra. I norge blir $499 med 2års binding fort nesten like mye som vi betaler for en macbook.

Kort oppsummert: Jeg tror nok ikke Apple kommer til å oppnå sine 1% av mobilmarkedet med det første.

jarnfinn

iPhone er like brei, tynnere enn iPod 80GB, og 1 cm lengre...

Dvs at den er 1,5cm breiere, 1,5cm lengre, og 0,7cm tynnere enn min SE K600i... Og det som plager meg mest med den er tykkelsen...

Jeg har bare en ting å si: Imponerende Apple!

mati_91

Jeg tror at SE P990i er en bedre smartphone fordi den har 3G og office og MMS som jeg bruker veldig mye. Men iPhone kan sikert være et alternativ til SE W950i.

devo

Dette er litt luksus-sutring :) Husk at filosofien til Apple er at de skal gjøre det beste ut av det de har tilgjengelig, til best mulig pris. Som Steve sa i intervjuet med CNBC, de ville gjerne solgt iPhone til $100, men det kan de desverre ikke. Altså bekrefter det at de helst vil ha et "billig" og bra produkt, fremfor et dyrt å dårlig et.

Kunne de f.eks stappa en Quad-Layer Dual HD-Blue-Ray-DVD brenner inn i en 10" Intel Core Quad 8GhZ MacBook Pro, med GF 8800 i octo-SLI, og solgt denne for 10000 kroner så hadde de såklart gjort det. Men siden denne ville kosta langt mer enn et norsk statsbudsjett, holder de seg i tøylene foreløpig. Dere skjønner poenget mitt, det er sånn Apple (og alle andre firmaer) tjener penger :)

fredarn

GPS er vel strengt tatt ikke nødvendig, google earth funker flott til å finne fram...

20" iMac --> 1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.8

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai