Ciscos søksmål på tynn is?

I ein blogg på zdnet.com har ein ekspert på patent og trademark juss uttalt at Cisco mista retten til namnet iPhone i april ifjor. Grunnen er at etter amerikansk lov er ein nødt til å vise fram produktet/namnet i bruk innan seks år etter patenten er blitt gitt. i Ciscos tilfelle var denne datoen 16. november 2005.

Dette blei ikkje gjort frå Cisco si side. Det er mogeleg å få ein seks månaders utsetjing på denne regelen mot ein sum pengar, og Cisco leverte eit bilete av emballasjen til «Linksys CIT200 Cordless Internet Telephony Kit», med eit klistermerke med namnet «iPhone™» klistra på plastikken på emballasjen, sjå bilete. Dette blei levert innan fristen på seks månader, men spørsmålet er om det er godt nok til å forsvare patentet med eit klistermerke klistra på emballasjen.

iphone

Advokat Jay Behmke, ein partner hos advokatfirmaet CMPR som spesialiserar seg på dette området, har uttalt at Cisco ikkje har gitt eit godt nok bevis for at produktet er i bruk og at det ikkje er eit produkt som har blitt utvikla og dedikert til namnet iPhone.

Uansett så vil Apple og Cisco ha ein uløyst tvist om namnet, men om det viser seg at Cisco har mista retten til patentet så står saka mykje sterkare for Apple sjølvsagt.

Schpaux

Takk for enda en flott artikkel Judas.
Det eneste jeg savner er at du skriver "sjå bilete" av embalasjen til Linksys "iPhone".
Hvis det er sånn at du har bildet tilgjengelig hadde jeg satt stor pris på om du kunne endre artikkelen, og legge til dette bildet.
Og igjen, takk for strålende jobb! :D

alexo89s bilde

alexo89

Ja sånn kan det gå. Nå må bare Apple gjøre kvar på navnet.
-----------------------------------
Imac 20" er konge!!!

114,000 viruses? Not on a mac:D So why buy a Pc? tell me...

ZiPLe

Her er bildet som artikkelen omtaler :)

Bra jobba Cisco (Linksys)!

Aphelion

Heh, eid? :D

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai