Apple viser fram Mail-maler

Apple har så langt vært svært hemmelighetsfulle omkring deres kommende oppdatering av Mac OS X med navnet Leopard. Vi vet fortsatt ikke så veldig mye mer om Leopard enn det vi fikk vite når Apple viste oss Leopard for første gang under WWDC, men i dag kan ihvertfall de som synes Mail sin "mal" funksjon var interessant få vite mer. Apple har nemlig lagt ut et galleri over alle de forhåndsdefinerte malene som følger med Apples nye Mail-program.

Mail får i Leopard en funksjon som enkelt lar deg sende ut HTML e-post med ganske så flotte design. Ved å ta flere av funksjonene til iWeb inn i Mail kan du enkelt lage HTML mail som faktisk ser ganske så bra ut. Man kan enten benytte Apples egne maler eller lage sine egne og Mail får automatisk tilgang til ditt bildegalleri i iPhoto slik at bilder enkelt kan legges til.

Du kan se Apples galleri over malene som følger med hos Apple

kulvik

Jeg skulle bare ønske det var mulig å lage egne templates man kan bruke i Mail. Hadde vært helt genialt hvis de lagde en slags "standard" på hvordan ting skal være og så gi oss brukere anledning til å definere egne. Blir jo bare kjipt hvis man skal drive å bruke de 10-15 som er der.

Mac Pro 2.16GHz, 4GB minne, 1TB
Macbook Pro, 2GHz 2GB
Mac mini Intel

heintores bilde

heintore

Jeg hater å få HTML-mail. For en vanvittig unødvendig og irriterende oppfinnelse! Nei, mail skal sendes i ren tekst - sånn er det bare. Da er den enklere å lese, og enklere å holde styr på.

Jeg kan forstå hvorfor Apple gjør dette, jeg er ikke dum. Men jeg vil ha meg frabedt slike e-poster i min innboks. Takk!

Litt om HTML- vs tekstmailer: http://fixmypages.com/fix/htmlemail.php

--
Gaver og gavetips

willytks bilde

willytk

Akk ja, tenk så deilig det var i teleksens dager eller t.o.m. morses storhetstid? Ingen irriterende HTML koder, bare ren, herlig, jomfruelig tekst.

Jeg tror det ikke er så mye å gjøre med akkurat denne saken, og mange av grunnene i linken du la ved skrev har noe for seg, men med CSS så har i hvertfall plassen blitt redusert.

Jeg liker også ren tekst og sender mine mail som ren tekst, men å få et fint formatert nyhetsbrev plager meg ikke veldig for det. Det er eyecandy.

Det eneste jeg tror du kan gjøre er å selv sende ren-tekst meldinger og melde deg på nyhetsbrev og be om rent-tekst versjon. Du kan jo evt. legge inn filter på mailserveren som sender all HTML meldinger i retur.

Mvh,
Willy

google

Møkkanostalgi!

veronicas bilde

veronica

Wow, jeg gleder meg. Eyecandy er bra :-)

ninja5000

Eyecandy er bra ja, men alle de som blir vist her var jo, unnskyld ordbruken, rævjævlige.
Stygge greier. Håpen man får noen litt penere alternativer enn det der, for de var helt ubrukelige...

moonwalk86

Det der var et tvist av 70-tallet...Tviler sterkt på at alle temaene kommer til å bli sånn, og jeg har et lite håp om at vi kan laste ned flere på apples hjemmeside=)

Sondre Sørheim

klev1

Det her er vel kanskje den minst interessante nyheten i Leopard...

Mulig jeg begynner å bli enten gammel eller blasert, eller begge deler, men det her går jeg ikke akkurat i taket over. Jeg tipper jeg kommer til å bruke disse malene sånn omtrent 0 (null) ganger.

deepcore

Må si eg enig. Er heller ikke begeistret for html i mail! Det er en uting!

Synes det er pussig i det hele tatt at de presenterer det som en feature i Leopard, får meg til å lure om at ikka har noe mer i hatten..

Moldarin

Problemet Apple sine kunder kommer til å ha med denne tjenesten er at e-postlesere er ennå mindre flinke enn nettleserene til å vise HTML og CSS likt. Altså vil disse malene deres kun fungere skikkelig mot andre som har muligheten til å og benytter Apple Mail.

Idiotisk å promotere en e-postleser og dens HTML funksjonalitet før det er bredere støtte for nettopp denne funksjonaliteten i også andre e-postlesere!

kolbys bilde

kolby

Hvordan skal man kunne få fram teknologi uten å promotere det? Det er utrolig at folk presterer å klage over at funksjoner blir lagt til. Hadde slike folk hatt ansvaret, hadde vi fremdeles sittet med terminalen fordi «ikke alle skjermer har farger» – og dermed må det jo være idiotisk å lage programmer som kan vise farger. Så, selvfølgelig må vi kun bruke tekst-eposter i 40 år til!
Mail.app bruker WebKit slik som Safari, i likhet med mange andre tredjeparts programmer i OS X. Denne tankegangen gjør at vi får nye funksjoner og nye muligheter. Vi kan ikke holde tilbake idéer fordi andre er trege.

olemnord

Er ikke dette gammel nytt?

trondrms bilde

trondrm

Fysj og fysh og atter fysj!

Epost skal sendes og mottas som ren tekst. HTML epost er en forferderlig uting! Nei dette skal jeg glatt slå av...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai