The Unarchiver (1.4)

The Unarchiver
The Unarchiver er et alternativ til StuffIt og Mac OS X sin innebygde BOMArchiveHelper. Programmet håndterer arkivtyper som; zip, sit, tar-gzip og flere andre formater.

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt irritert oss over hvor tidkrevende utpakkingsprosessen kan være. Fremdriftslinjen tikker sikkert mot "ferdig", men det kunne gjerne gått fortere. Skal vi tro de mange brukerne som har skrytt av The Unarchiver, er programmet betydelig raskere og bedre enn Mac OS X sin egen BOMArchiveHelper og StuffIt.

The Unarchiver kan enkelt settes til å håndtere de filtypene du ønsker ved å dobbeltklikke på ikonet, og så stille inn valg. Programmet kom i ny versjon (1.4) på mandag 29. jan, og krever Mac OS X 10.3.9 eller nyere. Det er laget for PPC og Intel prosessor, og er helt gratis.

Du kan lese mer om programmet på MacUpdate.com (4,5 av 5 stjerner), VersionTracker.com (4,3 av 5 stjerner) eller programmets egen side: http://wakaba.c3.cx/s/apps/unarchiver.html

Unkny

jaja ræva iforhold til Stuffit Deluxe greia jeg har

Aphelion

Saklig å sammenligne payware med noe som er gratis, ja. Skikkelig.

illuminated

Jeg kasta UNRARX og stuffit.
Denne er mye bedre.

arokh

Hvordan kan du synes dette er ræva egentlig, når det pakker ut alle mulige arkiv og er gratis? Det lurer jeg virkelig på. Har brukt det siden det kom ut, er jo helt topp.

Sort Macbook Core2Duo 2.0 GHz / 2GB Crucial PC-5300 / 100GB Seagate Momentus 7200.1

andersen

Viste ikke om denne. Har lenge brukt unrarx, men har aldri brukt stuffi. Nå kan jeg zipe ut alt med et prog. Hva er vel bedre enn det. Så også at man kunne pakke opp exe filer. Kan jo være kjekt.

Mvh Fredrik

Dozerbabar

Pakke opp exe-filer?

// Dozerbabar //

www.myspace.com/molotowrock
www.myspace.com/aleksandereriksen

axelszavapetterson

Likte veldig godt alternativet deres til PreView, Xee. Prøv det!

Gaijin

Endelig et program som tar for seg mange forskjellige formater. Dette har jeg ventet lenge på.

Remember, the light at the end of the tunnel....may be you.

pølsas bilde

pølsa

Finnes det et gratisprogram til mac som man kan lage arkiver med?

thomasbs bilde

thomasb

Endelig. Dette programmet har jeg også lengtet etter. Takk for tipset Martin! Det er så utrolig irriterende å skulle pakke ut .sit-filer på en maskin som ikke har Stuffit Expander installert. For å laste ned Stuffit Expander må man nemlig skrive inn e-postadressen sin for så å motta nedlastingslenke til programmet. Fantastisk irriterende når man har dårlig tid.

limbo

http://www.yellowmug.com/yemuzip/

Bruker jeg for å lage .zip filer med.

kaospilot

Veldig bra tiltak dette programmet. StuffIt er noe sjit

lamoys bilde

lamoy

...gjør man jo i Finder. Finnes under File/Arkiv og kontekstmenyen.
Takk for tipset om The Unarchiver!

Frode Lamøy
www.soundslikeyou.no

jervi

thomasb: Helt enig! Fant riktignok ut at man slapp det med e-post-adresse når man laster ned fra versiontracker.com, men fortsatt er jo et gratis-program uendelig mye bedre!

Ove

Det må være flere misforståelser ute og går her over... Stuffit Expander er en delkomponent i betal-pakken Stuffit Deluxe, men som frittstående program er den gratis her: http://www.stuffit.com/mac/expander/index.html

FREE DOWNLOAD!
Completely redesigned for better performance, STUFFIT EXPANDER expands all your compressed and encoded files! Access any file, download, or attachment! Scan your compressed or encoded files for viruses! NEW! StuffIt now allows you to open Zip archives encrypted using the 256bit AES method! Always FREE! Expander never nags you for payment!

Jeg har brukt den helt siden Mac OS 6/7 (!) og har ikke støtt på noe den ikke kunne klare å pakke opp. Her en grei oversikt om dette programmet:
http://en.wikipedia.org/wiki/StuffIt_Expander
og om Stuffit i det hele tatt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stuffit

martins bilde

martin

Linken du viser til, tar deg fortsatt bare til en side der man kan klikke på en stor download knapp. Når man trykker på denne, må man fylle ut navn, company og e-post. Vi er enige om at StuffIt Expander er gratis, men svært smal støtte for filformater, sammenliknet med The Unarchiver. Uansett skader det ikke å prøve noe nytt ;)

Ove

Det er bare e-postadressen som er obligatorisk av de tre rubrikkene (merket med rød stjerne). For de som ikke vil gi fra seg den kan siste versjon lastes ned anonymt herfra:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/182
og herfra:
http://www.soft32.com/Download/Free/StuffIt_Expander/4-190504-1.html
og sikkert mange andre steder.

Uansett fint å få tips om alternative programmer. Men for meg har alts SE (og dens forløpere) gjort jobben i snart 18 år. Men det er mulig at mine behov er relativt beskjedne, selv om det må være noen tusen filer jeg har pakket ut på disse årene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai