Apples markedsandel øker

Selskapet Net Applications som leverer statistikk på markedsandelene til forskjellige platformer, nettlesere osv. kan i januar fortelle om rekordstor markedsandel for Mac OS X. I følge deres statistikk har Apple en markedsandel på verdensbasis 6.22% i januar, opp fra 5.67% måneden før.

Net Applications siste seks måneder med statistikk:
(PPC-Macer + Intel-Macer = Markedsandel)

AUG: 3.71% + 0.62% = 4.33%
SEP: 3.88% + 0.84% = 4.72%
OKT: 4.09% + 1.12% = 5.21%
NOV: 4.10% + 1.29% = 5.39%
DES: 4.15% + 1.52% = 5.67%
JAN: 4.34% + 1.88% = 6.22%

Net Applications bruker en unik metode for å kalkulere statistikk og hente inn data. Selskapet henter informasjonen fra nettlesere som er innom over 40 000 nettsider verden over hvor Net Applications har sporing. Net Applications bruker disse dataene til å utarbeide månedlige rapporter over markedsandelene til Windows, Mac og Linux. Teknologien mener Net Applications gjenspeiler en faktisk markedsandel, da andre statistikker tar med klienter som ikke brukes i forbrukerøyemed. Salgsstatistikker tar f.eks. med alt fra minibankterminaler til kasseapparater i Windows sin statstikk.

Det mest interessante i disse tallene er den jevnt oppadgående kurven som Apple har hatt de siste månedene.

Kilde: Hitslink

lecterlecter

Hvordan kan det ha seg at andelen PPC-Macer øker? Sist jeg sjekket, var hele serien byttet ut med Intel-maskiner. Man skulle jo tro at PPC-andelen skulle slutte å vokse, og kanskje også synke...

Eivind Elseth

Poenget er vell heller at dersom en ikke tok de med ville jo apple miste den delen av markedet som har PPC. Selve andelen PPC er det ikke sikkert at øker, men viss du hadde trekt fra PPC ville apple hatt en mindre markedsandel.

Leon

Hvis du ser på tallene for ppc fra august (da de sluttet å selge ppc-maskiner helt) ser du at markedsandelen øker fra 3.7% til 4.3%. Det betyr vel enten at a) det totale antallet datamaskiner synker på verdensbasis eller b) folk har kjøpt ppc-macer over disk i butikker som fortsatt har ppc inne.

Siden a) høres litt... usannsynlig ut tipper jeg at b) er årsaken. Forhandleren som er nermest der jeg bor selger fortsatt iBooker over disk.

Eriksson

Jeg tror faktisk dette kan ha noe med MacWorld å gjøre. Mac-brukere verden over har høyere aktivitet på div. nettsteder under MacWorld Expo i januar måned.. :p
bare en teori..

Skype text chat
Ring meg
Profil

lecterlecter

Fortsatt veldig spesielt at antall PPC-brukere har økt med 17% *etter* at serien gikk ut av produksjon... Og da hadde mange av de sentrale produktene, som PowerBook, iMac G5 og Mac Mini, gått ut av produksjon enda tidligere...

Kanskje de gamle PPC-brukerne har gått av med pensjon og begynt å surfe mere? :-)

mfn

Jeg har akkurat gåt ttil innkjøp av en Dual g4 1,25....skal bruket til photoshop og wow med
Radeon 98 PRo og har tilsammen 2GB minne S.ATA osv...dette er fredeles en meget meget god maskin.... vewnter med å kjøpe meg Intel maskin til det kommer tnoe SKIKKELIG rått :)

Har hatt mange macer før G3,G4,G5 TIbook iMac av div utgaveer osv.... men har gått tilbake til den maskinen jeg personlig har vært mest forøyd med, nemlig G4...

*************************************************
The opposite of any great
truth is not a lie, just another great truth

hakon

Det er egentlig ikke så rart hvis markedsandelen til PPC mac øker, hva om man begynner å selge de gamle macene man har til folk som har fått øynene opp for mac. Ikke alle de prosentene er nye maskiner :)

hc

I denne undersøkelsen får Linux og Unix (bortsett fra MacOS X) til sammen 1.33%. Syns ikke det virker helt troverdig

modin

Kan jo tenkes at mange PPC macer som tidligere var brukt profesjonelt og dermed lite brukt ti Surfing har blitt videresolgt til hjemmebruk, og dermed blir PPC mer utbredt på nettet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai