Lag Windows/Linux vennlige Zip filer rett fra context menyen

Jeg sender inn endel oppgaver og slikt på skolen, og det virker både amatørmessig og forvirrende for foreleserne å få vanlige Zip arkiver laget fra Finder som da inneholder .DS_Store filer og resource forks. Du kan selvføgelig lage script som sletter disse filene, før du lager arkivet, men hadde det ikke vært bedre at zip ikke hadde puttet disse med i det hele tatt?

Jeg lagde dette i Automator, mitt første Automator prosjekt, inntil ikveld hadde jeg aldri åpnet programmet da jeg aldri hadde hatt bruk for det.

Legg vedlagt fil i ~/Library/Workflows/Applications/Finder mappen.

Nå kan du høyreklikke (controllklikke) på en eller flere filer/mapper og gå til "Automator" og "Make Zip Archive", navnet kan selvfølgelig byttes :) Scriptet oppfører seg akkurat som den vanlige til Finder uten disse Mac OS X filene som bare virker forstyrrende.

En annen fordel er at du kan sjekke ut kildekoden :) Den er skrevet i Perl, og jeg har for treningsskyld kuttet ut å bruke ferdige funksjoner (slik som basename) og istede brukt regex. Så her har du også muligheten til å lære Perl og regex :) Du kan også enkelt legge til støtte for tar.gz og slikt... Da kun en linje kjører systemkall..

system("/usr/bin/zip", "-r", $name, @items, "-x", "*/.DS_Store");

Jeg personlig har også lagt til "*.class","*/.classpath" etter "*/.DS_Store" fordi jeg sender inn endel Java oppgaver. Og forelesern vil ikke ha .class filer og .classpath fila. Men dette er ikke i versjonen jeg la ut her...

Kildekoden kan brukes fritt uten tillatelse fra meg, men vennligst legg meg med i creditten :)

Lars-Christian

Sier ikke nei takk til denne. Vet aldri når man kan få bruk for den :)

--

Min første fotoblog-post
- med bilder av Macen, iPoden m.m!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai