Trådløst på flyplasser

Fra og med i morgen kan passasjerer få tilgang til Internett fra sine bærbare på Avinors flyplasser. Først ute er Flesland, Sola og Værnes med mulighet for tilgang til høyhastighets Internett (Airport/WLAN) WLAN har vært tilgjengelig på Gardermoen (som er et eget A/S) i halvannet år. Nå får passasjerer og bedrifter på tre nye flyplasser tilsvarende tilgang, med samme grensesnitt. Avinor (tildigere Luftfartsverket) har planer om videre utbygning på flere flyplasser, og har som mål å dekke alle de største flyplassene med trådløst datanett.

Gjenbruk av løsning
"Avinor har stått for utbygningen av de trådløse datanettene på Flesland, Sola og Værnes. Vi har valgt å gjenbruke de sentrale systemene som allerede er etablert for tjenestene på Gardermoen. I samarbeid med Oslo Lufthavn AS utvider vi allerede inngåtte avtaler med tjenesteleverandører til å gjelde de nye lufthavnene", sier prosjektleder Tom Tuskin i Avinor.

"Oslo Lufthavn AS vil være et salgs-, drift og kompetansesenter for WLAN innenfor Avinorkonsernet. Oslo Lufthavn AS vil benytte Oslo Lufthavn Tele & Data AS som salgskanal mot tjenesteleverandørene og bedrifter på Flesland, Sola og Værnes", forteller Tuskin.

Tilgang via kredittkort
De reisende trenger brukernavn og passord for å logge seg på nettet. Dette kan kjøpes i form av korttidsaksess og betales med kredittkort direkte på WLAN-portalen. Tjenesteleverandørene 3C Communications og NetPower leverer korttidsaksessene. I tillegg er det mulig å kjøpe skrapekort fra NetPower i Capi-forretningene på Gardermoen. Abonnementskunder hos Swisscom Eurospot eller NetPower har sine faste brukernavn og passord.

Eller belast mobilregningen
I tillegg til kredittkort og skrapekort kan alle Telenor-kunder bruke Internett på de fire lufthavnene. Alle med Telenor Mobils Bedriftsabonnement og Telenor Bedrifts Hjemmekontor kan logge seg på tjenesten med sitt brukernavn og passord. Bruken av tjenesten blir belastet sin mobiltelefonregningen eller sitt abonnement.

Om dette virker på Mac gjenstår å se. Vi tar gjerne i mot rapporter fra reisende som har erfaring om dette virker over Airport/Airport Extreme. Forøvrig så bør det også nevnes at Torp flyplass i Sandefjord har hatt et trådløst tilbud i snart et år allerede og det beste av alt er at det er helt gratis.

Kilde: ITpro

 

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai