Guide: Anonym deling av mapper og auto-pålogging med Sharepoints og Automator

Da dette kan være et alternativ for mange av dere, har jeg laget denne lille guiden på hvordan sette opp sharepoints på en maskin med anonym/guest kobling slik at man kan koble opp fra en hvilken som helst annen OSX/windows maskin. Har også forklart hvordan man setter opp automator til å automatisk koble på sharet når maskinen starter.

Sharepoints er et hendig lite program som gir deg nesten samme muligheter som fildelings tjenesten på OSX Server.

Før vi starter må vi starte fildeling på maskine. Dette gjør vi fra ”Systemverktøy”?”Deling”
37791

En ting som er vikitg å huske på med dette oppsette, er at alle maskiner som er koblet til nettverket vil ha mulighet til å koble på dette gjeste sharet så lenge maskinen du bruker støtter AFP og/eller SMB shares. Har man WLAN, bruk kryptering og vær ellers forsikitg med hva man legger på sharet.

1: Last ned sharepoints: http://hornware.com/sharepoints/

2: Når programmet er ferdig lastet ned får du opp en ny diskvolum på skrivebordet og i finder
37793

3: dra filen/ikonet ”sharepoints” til ”programmer” mappen for å instalere Programmet. Etterpå kan man utløse sharepoints volumet

4: bruk eks spotlight å søk opp ”sharepoints” og start programmet
37794

5: For denne guiden har jeg laget en mappe på harddisken jeg kaller for ”delt”

6: I sharepoints, under fanen ”normal shares”, i ”Share Name” dialogboksen skirver jeg inn et navn på sharet. Dette bør ikke være det samme som den delte katalogen. Klikk også på ”browse” og finn katalogen som skal deles og likk ”open”
Jeg skal bare dele ut dette sharet med andre OSX maskiner, så jeg velger ”shared” under ”AFS Sharing” skulle vi ha delt den med windows maskiner også velger vi ”shared” i ”SMB Sharing”
37796

7: Klikk så på ”create new share”, Da må man skrive inn passord og brukernavn (som man logger inn med i OSX/eller på en bruker med admin rettigheter)

8:Klikk så på fanen ”AFS Properties” Her skal vi huke av valget ”Allow guest Access”
(se bilde under) Klikk så på ”Update AppleFileServer Properties”

8b: vist vi vil ha guest tilgang på SMB (windows) shares, går vi til ”Normal Shares” fanen, klikker på ”Show File System Properties”, klikker på sharet i listen og huker av ”allow windows guests” Vi må også gå til ”SMB Properties” fanen og sette opp informasjon om maskinen. Vist vi ønsker at brukerene skal kunne legge filer til på sharet må vi også velge r/w for ”Everyone” på samme sidemeny.
37797

9: Ok nå skal sharet være satt opp riktig. Man kan nå klikke eple+K i finder å koble til sharet manuelt, eller man kan lage en automator jobb som kan gjøre det for oss. Dette gjør amn fra msksinen som amn vil koble til fra.
Start opp automator, og ssøk på ordet tjener. Dra ”hent anngitt tjener” til arbeidsflyten (til høyre) og klikk ”+” for å legge til tjener/share.
I ”addresse” skriver vi inn ”Afp://ipTilMaskinenMedSgaret/NavnetPåSharet”
I mitt tilfelle blir det afp://192.168.0.11/Delt
Har vi flere shares vi vil at denne jobben skal koble til, gjentar vi denne prosessen.
Dra så også ”Koble til Tjener” fra venstre under den vi nettopp la sharene inn i” (se bilde under for hvordan det ser ut)
37798

10:Klikk så på ”start” for å teste. Vi får nå opp en boks som sprø oss om brukernavn og passord. Velg ”gjest” og koble til. Neste gang vi kobler til vil maskin huske at vi valgte gjest og spør ikke igjen. Vist alt virker vil vi få sharet opp på skrivebordet og i finder.

11: Tilbake i Automator, klikker vi nå på ”Arkiver” og ”Arkiver Som”. Skriv inn et navn og hvor den skal lagres. Under ”filformat” velg ”program” og klikk arkiver.
37800

12:Gå så inn på ”Systemvalg”? kontoer og velg din konto. Gå så til ”pålogggingsobj, klikk på ”+” for å legge til program. Finn filen vi nettopp laget, og klikk legg til. Huk av på ”Sjul”
37801

13: Nå vil maskinen koble til sharet hver gang du logger inn med denne brukeren ☺

Lykke til

Kizza90

Nyttig giude, mange takk

Lillefix

Quote fra guiden:
Dette gjør amn fra msksinen som amn vil koble til fra.

Tre av mange små-typoer i guiden, men som sagt... flisespikkeri!

Du sier også at navnet på sharet IKKE bør være det samme som navnet på mappen, men på bildet heter mappen og sharet det samme...

Ellers en konge-guide, tror jeg må bruke den selv også... om det ikke hadde vært for box.net-kontoen min

jervi

Må man bruke Automator for å koble opp sharen automatisk? Har tidliger bare dratt sharen rett inn i pålogginsobjekter (rett fra skrivebordet), og det har virket fint...
Ellers bra jobba med guide, dette er noe mange lurer på!

svars bilde

svar

Takk for fine kommentarer :)
Korrekturlesingen kunne nok vært bedre, det går litt fort noen ganger.

Jeg valgte samme navn på mappen og på sharet (god med liten forbokstav på sharet) med vilje for at det ikke skulle forvirre folk som ikke er vant med mapper vs share, men det går helt fint med andre navn på sharet.

jervi: det viste jeg ikke om, jeg tok med den eneste løsningen jeg kunne, men takk for tipset da vet jeg det :D

corneliuzs bilde

corneliuz

Dette hadde jeg tenkt til å spørre om på forumet, men da slapp jeg det :)
iMac 20" 2,16 GHz Intel Core 2 Duo, 1GB RAM, OSX 10.4.8
Og jeg kan stort lite om Mac :)

quadra800s bilde

quadra800

Kan jeg nevne Sharepoints Automounter.
Med den trenger du ikke det Automator-dilldallet.

espenhogbakk

Hei, har fulgt denne guiden for å koble opp til et SMB share jeg har på en server. Problemet er at under tilkobling til sharet så spør OS X om dette:

"Marker det delte SMB/CIFS-volumet du vil koble til", også er det en drop-down boks med de forskjellige sharepoints på serveren. Nå er det bare 1, men jeg må allikvel velge det og trykke på ok.

Hvordan komme rundt dette, så jeg slipper å velge?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai