Voicemail i iChat 4?

iChat får en kraftig oppdatering i Mac OS X 10.5 Leopard og de fleste funksjonene forteller Apple åpenlyst om på sin Leopard nettside, men nå har det dukket opp et skjermbilde som viser en hittil udokumentert ny funksjon i iChat - Voicemail.

ichat

I valgene til iChat 4.0 kan man tydeligvis nå legge inn en telefonsvarer og ta i mot beskjeder hvis folk ringer deg mens du ikke er tilstede.

Kilde: TUAW

Daniels bilde

Daniel

Kult!

Giltvedt

Kult at de tar med dette, men mva med oss døve f.eks? Vi kunne jo ha stort nytte av tekst istedet for lyd. ICQ har hatt muligheten lenge. Skype også. MSN Live har det. Forventet at iChat også gjør det.

zvaer

ichat er utdatert

limbo

zvaer: Kom gjerne med begrunnelse i steden for å bare kaste ut masse søppel.

G-Macs bilde

G-Mac

Ja, slike kommentarer er unødvendige hvis du ikke begrunner de. Syns ichat er konge, ligger langt forran alle andre når det gjelder design...

Polymorphs bilde

Polymorph

For tekst har man vel Away message autpreply?

limbo

chax er veldig bra.
http://macupdate.com/info.php/id/20056

dibon

Trist at iChat kun er for de med mac. I alle fall når de fleste vennene mine bruker windows eller linux.

smacmac

Men de kan jo bruke AiM/Jabber som begge deler fungerer med iChat.

Even Ss bilde

Even S

Skulle ønske der var en msn klient for mac som fungerte smertefritt med web cam..

MacPetrus

last ned fra: www.mercury.to

Safts bilde

Saft

Msn støtte hadde vært noe for iChat, hvorfor kan de ikke lage det? Har de ikke lov?

Og det er ikke noen ting som slår webkamerakvaliteten i iChat!

kolbys bilde

kolby

iChat støtter vel ikke MSN av samme grunn som at Windows Live Messenger ikke støtter AIM, ICQ, osv.

NorskeLinks bilde

NorskeLink

Ichat støtter Msn gjennom Jabber, men MSN suger uansett. Skype er tingen.

G-Macs bilde

G-Mac

Er så hjertens enig med NorskeLink :D SKYPE!!!

helge_karl

Som mange har poengtert så kan man jo få kontakt med msn brukere ved å ha en konto på en jabber server som samkjører med msn. Alternativt kan man vel altids kjøre et annet program parrallelt slik som audium så får man jo kontakt med hvem det skulle være. På den annen side er det snart så mange som har en gmail konto at man like gjerne kan be de om å bruke GoogleTalk hvis også har en grei windows klient og kan settes opp i iChat og andre jabber klienter.

Forsåvidt er jeg enig med de som mener at skype er mer hendig å benytte. Gismoproject er også et fint alternativ, spessielt dersom man har en asterisk server å knytte seg opp mot (gismoproject benytter sip standarden). Kunne godt tenke meg å teste ut asterisk programvaren på en server. Foresten, kunne man ikke få satt opp en jabberserver for mac1 brukerene for sameksistens med msn, Y!, AOL, ICQ, m.m. … ?

Når det gjelder msn maset så er det gode grunner til å avstå fra msn, støtt heller åpne standarder som for eksempel jabber. Google Talk bruker Jabber protokollen og det gjør det mye letter for oss sluttbrukere både når det gjelder valg av jatteklient samt å holde kontakt med venner på tross av forskjellige operativsystemer.

:-)

keiserjohn

Greit nok, skulle gjerne aldri brukt msn for min egen del. Men å få 200 personer som er amøbe på pc til å bytte klient, er sikkert like sannsynelig som at jeg kjøper meg pc.

Mercury har så utrolig stygg interface. Skype er kjempe fin, men det er for få av mine venner som bruker det. Så jeg sitter der med msn min.
Driter egentlig i webcam uansett.

Kattepuzen

Er det virkelig så kult som folk skal ha det til?
Er det ikkje slik at du KUN kan bruke iChat til å chatte med andre som har mac?
Kor mange kjenner DU som har mac?
Er det ikkje berre litt over 2% brukar desse maskinene?
Stemmer det ikkje at berre nokre få av dei med mac brukar iChat?
Kor mange av DEI kjem til å bruke denne funksjonen i iChat?
Er virkelig folk så fanatiske at dei trur at dette er ein revolusjon?

Mykkje frå apple er ekstremt oppskrytt. f.eks den treige musa med berre ein knapp, som sluker batteri som dog ikkje er serlig ergonomisk; 450,- skal dei ha for den! Eller den heilt vanlige 20" skjermen med Apple logo som kostar nesten 7000,-!!

Eller kanskje du kunne tenke deg ein AppleCare Protection Plan for MacMini'en din. Då må du punge ut med nesten halvparten av det maskina kostar. Velger du derimot å la være å kjøpe AppleCare, så kan du berre gløyme service og support.
iPod Nano 2gb kosta for over eit år sidan under 500,- å produsere (dette er dokumentert); den selger Apple nå for 1290,-

Eg prøver berre å opne augene dykkar

kolbys bilde

kolby

Du har tydeligvis ikke en gang øyne.

- Hver sin gang, er det ikke?
- Nei, iChat er en klient for AIM-nettverket som er et av verdens største IM-nettverk.
- Jeg kjenner flere Macbrukere enn jeg vet om. I iChat har jeg 210 kontakter der 70% av de er norske.
- Det er mer enn 2%, men vet du en gang hvor mye 2% er? Prøv å forestill deg antall istedefor prosenter. Hvis du regner kun i prosenter så er det plutselig ikke så mange f.eks. homofile i verden å da kan vi jo overse dem helt.
- Selvfølgelig er det ikke alle som bruker Mac som bruker iChat. Men det er veldig mange Windows-brukere som jeg kjenner som ikke bruker MSN.
- Er det egentlig vesentlig hvor mange som kommer til å bruke det? Skal vi slutte med all utvikling i verden nå da, siden det ikke er så mange som kommer til å bruke det med en gang uansett. Du er kanskje i familie med en av dem i IBM som sa at det aldri kom til å skje at det kommer datamaskiner inn i hjemmene til folk?
- Hvem har nevnt en revolusjon? Kanskje en fyr på gata, men hva har det å si?

Og en helt vanlig bukse med Levi's-merke koster 800 kroner! For ikke å snakke om de par skoene du så på senteret her om dagen. 500 kroner skulle de ha for de pappsakene! Hvor mye kostet det å utvikle de tror du?

Å selge noe som koster 500 kroner å produsere for 1290 kroner er helt, helt vanlig. Hvor mye tror du innholdet i en Cola-flaske koster? 5 kroner? Langt ifra. Hvorfor koster en halvliter like mye som en og en halv liter? Hva det koster å produsere har like mye å si på prisen som hvor mye det koster å frakte produktet fra A til B.

Jeg prøver bare å gi deg øyne.

SindreMs bilde

SindreM

Jeg må først og fremst si meg veldig enig med det kolby skriver.

Kattepuzen bør faktisk åpne øynene sine.

Jeg tror at den nye iChat 4 og Max OSX Leopard kommer til å bli genialt bra.
Mange av de nye funksjonene som kommer i den nye ichat'en er jo overlegene i forhold til de fleste andre chatte programmene.

Gleder meg xD

inikken

Buksa til 800 kr i butikk koster nok sikkert mellom 8 og 9 USD i produksjon noe som utgjør 6,7% av utsalgsprisen. Når Apple selger et produkt der produksjonskostnaden står for 38,7% av utsalgsprisen, så vil vel jeg personlig anse det som ganske lav margin. Det er vel ingen som tror at man driver butikk bare for å være grei...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai