iTunes backup for Mac-brukere

Mange av oss Macbrukere har svært store iTunes bibliotek, både med kjøpt og egen rippet musikk og film. Totalt utgjør kanskje ditt iTunes-bibliotek flere titalls gigabyte og alle kan vel med hånden på hjertet si at man skulle vært flinkere til å ta backup? Realiteten er dessverre at alt for få mennensker tar backup av sine data og i en verden hvor musikk og film i stor grad kun eksisterer i digitale kopier, blir tapet stort når Macens harddisk ryker.

En tjeneste med navn Bandwagon lover å gjøre noe med problemet og gir deg en enkel backupløsning for hele ditt iTunes bibliotek - uansett størrelse.

For den nette sum av 69$ i året lover Bandwagon å ta trygt vare på hele ditt iTunes bibliotek. Bandwagon har laget en lite Mac-program som rett og slett utfør backupprosedyrene for deg. Programmet vil automatisk laste opp dine filer for sikker lagring og holder styr på hva du har tatt backup av og hva du ikke har tatt backup av.

Bandwagon sine tjenester benytter seg av Amazon sin S3 lagringsplatform for sikker lagring. Les mer om tjenesten hos Bandwagon.

bandwagon

bandwagon

Hall11

Vil ikke iPoden fungere som en backupenhet? For dersom man gjennom synkroniseringsprosessen kopierer hele biblioteket til iPoden, kan vel denne brukes til å restore biblioteket dersom uhellet skulle være ute på Mac-en?

Hall

axentrix

Det tar jo ikke akkurat få timer å laste opp 20 Gigabyte med musikk?

Og; Det står "unlimited storage blah blah", lurer på om det går ann å få tatt backup av andre ting enn iTunes der? Dokumenter, bilder osv?

Kattepuzen

dette ville ikkje eg stolt blindt på

macrules

Slik tar jeg backup av iTunes musikken.

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=26610&highlight=itunes+backup

Polymorphs bilde

Polymorph

Meget pent interface i alle fall, det skal de ha :)

Ikke meg imot å kunne knytte denne til en egen ekstern enhet.

hfuhruhurr

For 69$ i året blir det vel i grunnen billigere i lengden å kjøpe en egen backup-disk, med mindre en har veldig mye musikk...
Dog, et stort pluss for interface.

iRogers bilde

iRoger

...bildelagring? Hadde vært gull om bildebiblioteket ble tatt automatisk backup av en gang i uka f.eks. Og i full størrelse selvsagt om man skal betale $69 for det :)

Mvh Roger

gomle69s bilde

gomle69

Stakk en tur innom tjenesten. De tar nå ikke imot flere kunder, angivelig på grunn av stor pågang.De skriver videre at før de åpner for nye kunder så må de utvide kapasiteten, fikse bugger og finne ut av prisinga på lang sikt.

svars bilde

svar

Hall11: ikke sånn uten vidre. iPoden syncer standar bare 1 vei, fra iTunes til iPod. syncer man en full iPod til et tomt bibilotek slettes alt på iPoden.
Det er mulig å ta det denne veien, men da må man gå via et program jeg ikke husker navnet på.
Uansett, jeg stoler mere på en ekstern/ekstra disk

marillionmacs bilde

marillionmac

Synes det enkleste bare er å ha et par eksterne harddisker liggende på pulten jeg, og bare dra og slippe hele "Huset" over en gang i uka.

Gjør det før jeg går til lunsj, og når jeg er tilbake er alle siste oppdateringer på alt av musikk, bilder, videoer og dokumenter arkivert på ulike steder.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai