iPhone er ikke forsinket

I går måtte Apple melde at deres Apple TV-boks var blitt et par uker forsinket og forventet dato for lansering var blitt flyttet til mars. Dette førte til et ganske stort fall i Apples aksjekurs og flere meglerhus reduserte deres antatte verdi av Apples-aksje. For kanskje å demme opp mot ytterligere spekulasjoner gikk Apples Chief Operating Officer, Tim Cook, ut til media og fortalte at Apples iPhone ikke er forsinket og lanseringen vil skje i juni.

Mange har spekulert omkring en eventuell forsinkelse, spesielt pga. navnestriden med Cisco samt en trussel om søksmål fra Quantum Research. Cisco og Apple ble enige i forrige uke og i går kom også Quantum Research med en uttalelse hvor de trakk sine påstander om en eventuell rettssak omkring Apples iPhone.

Tim Cook fortalte til media i går at Apples iPhone kommer i USA i juni og at Apple forventer å selge 10 millioner iPhones i løpet av 2008. Det er et tall mange analytikere tror er alt for lavt. Tim Cook svarte også på spørsmål om iPhone ville ta markedsandeler fra Apples iPod. Cook mente at det var alt for tidlig å si, men man skulle ikke utelukke at det ville skje. Samtidig nevnte han at Apple så langt har solgt 90 millioner iPods.

Apple har nå gjort det vesentlig vanskeligere for seg selv å utsette en iPhone-lansering. Når både en av Apples toppsjefer går ut å annonserer at lanseringen ikke er forsinket og Apple viser en reklamefilm under åretes Oscar hvor det nevnes hvilken måned Apples iPhone skal lanseres, er det vanskelig å gå fra denne datoen.

segrov

Kursfallet skyldtes vel også et generelt minikrakk i går..?

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kmb

Jo, det har du helt rett i. Børsene rundt om i verden har opplevd en koreksjon (mini krakk) om du vil. Oslo børs fortsetter å fall i dag.... =? skeptisk
Det er nok derfor at aapl detter såpass. Et produkt forsinket med ett par uker rettferdiggjør ikke et kursfall på nærmere 6%.

segrov

Jeg skal inn med penger i fond etter at dette er over, hoho:)

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kmb

Ikke dumt, jeg har hatt fond i mange år... ho ho ;) Er du interessert i å investere på oslo børsen kan jeg anbefale deg Handelsbanken XACT OBX, det er et svært billig passivtforvaltet fond. Koster bare kurtasje til din aksjemegler og skal handelsbanken ha årlig forvaltningsprovisjon 0,30%. Det er nesten like billig som å forvalte sitt eget fond..

http://hopey.netfonds.no/fund.php?paper=HF-OBX

Mr_MacBookPro17

http://www.dagensit.no/finans/article1036650.ece?WT.svl=article_title

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai