Nytt Windows virus

En ny orm sprer seg for øyeblikket lynraskt via e-post Viruset MyDoomer er i følge ekspertene det verste siden Nimda som kom ut i 2001. Igjen er det kun Windows maskiner som rammes, og oss med Mac OS, Linux eller andre operativsystemer får kun bryet av å slette uønsket e-post i innboksen. Viruset forkler seg som en uskyldig feilmelding og infiserer nye maskiner i et forrykende tempo.

Antiviruseksperter stempler ormen som det verste på flere måneder, og mener MyDoom (eller Novarg) ligger an til å infisere flere maskiner enn den notoriske Nimda fra 2001.

Ormen sprer seg som en e-postmelding med en feilmelding om at en mail fra en av kontaktene dine ikke lot seg vise på vanlig måte, og akkompagneres av forskjellige typer vedlegg som .bat, .exe, .zip og .scr.

Ikke åpne vedlegget!
Som regel lyder emnefeltet i virusmailen "The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment". Viruset bruker også et Windows-ikon for å lure folk til å åpne vedleggene sine. Viruset virker kun på Windows platformen, mer sikre platformer merker ikke noe til dette viruset.

Ormen gjør forskjellige typer ugang, og kan blant annet installere bakdører og andre programmer som gjør det lettere for andre å snappe opp passordene og bruke din maskin i et angrep. Viruset er konfigurert til å angripe SCO (www.sco.com) den 1. februar. SCO har gjort seg meget upopulær i Linux miljøet for å saksøke diverse Linux distribusjoner samt IBM.

Kilde: itpro

Tags:

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai