Apple TV i full produksjon

I følge ryktenettstedet AppleInsider har Apple i dag satt Apple TV i full produksjon. Apple TV skulle egentlig vært ferdig i februar, men ble forsinket grunnet tekniske problemer. AppleInsider sine kilder hevder at denne forsinkelsen skylles problemer med grafikkbrikken fra nVidia og at Apples kvalitetssikringsavdeling ikke godkjente resultatet. Man regner med at Apple TV vil kunne være hos kundene i slutten av mars.

apple tv

Apple har ikke offisielt gått ut med spesifikasjonene til Apple TV boksen, men i følge AppleInsider har Apple TV en 1GHz Pentium M-basert Intel-prosessor med 2MB L2 cache. Prosessoren skal være nedklokket til å kjøre på 350MHz og ha 256MB 400MHz DDR2 RAM samt en 40GB 2.5 PATA harddisk og et 802.11n trådløst nettverkskort. Grafikken skal leveres av en nVidia G72M kort med 64MB DDR2 minne, et kort som markedsføres under navnet GeForce Go 7400.

Mange analytikere mener at Apples Apple TV er Apples hemlige trumfkort som mange undervurderer. Hvis Apple TV blir en hit, er potensialet like stort eller større enn Apples iPod, hevder flere analytikere.

Kilde: AppleInsider

Tags:
svars bilde

svar

Vist det stemmer at det sitter en nedklokket 1ghz cpu i disse, kan sikkert denne sperren løses opp helt eller delvis via oppdateringer.
Det må være en grunn til at de ssetter en såpass god cpu i en slik boks, her ligger det mere bak enn vi foreløpig vet.

Men (vist det stemmer) hvorfor pata disk?

St Anders

Selv kan jeg ikke forstå at en 350 MHz kan være nok til og kjøre HD i 720p, da dette krever mye prosessorkraft. Selv ville jeg tenkt at prosessoren skalerer mellom 350 MHz og 1000 MHz, alt etter behov, men er sikkert noe optimailsert i grafikkort eller noe som gjør at den kan vise HD video med bare 350 MHz...

Froskuss bilde

Froskus

jeg skjønner ikke dette noe særlig i det hele tatt jeg.
Hvorfor klokker de ned, når det i disser liksom er om å gjøre å ha flest ghz?

kolbys bilde

kolby

Det er ingen grunn å ha mer kraft enn nødvendig, da dette tar strøm som igjen produserer varme, som da vil si mer viftebruk som igjen betyr mer strøm og bråk.

Klut

Jeg lurer fremdeles på:
Kan den spille av alle filmer du kan spille av i iTunes? (altså, har den alle codecene som trengs for å spille blandt annet divx, wma etc. eller bare rene mov filer? )

G5

Det er flere som har reagert på at dette er det den kan spille av:

"Video
Video formats supported: H.264 and protected H.264 (from iTunes Store): 640 by 480, 30 fps, LC version of Baseline Profile; 320 by 240, 30 fps, Baseline profile up to Level 1.3; 1280 by 720, 24 fps, Progressive Main Profile. MPEG-4: 640 by 480, 30 fps, Simple Profile"

Hentet fra:
http://www.apple.com/appletv/specs.html

Men jeg vil tro all content som legges på iTunes Store vil være DSL friendly H.264 filer, også HD (720p).

strukt

Med andre ord, ting som er lastet ned utenfor itunes, og som itunes ikke kan spille opp. Vil ikke fungere? Boksen er avhenging av itunes programvaren?

chrstein

Hva betyr dette:
Baseline Profile opptil nivå 1.3 og 1280 x 720, 24 bilder per sekund?!?

Dette er den største video-oppløsningen som står oppført i specsa. Men hva er Baselina Profile, noen som vet?! Er det en slags kategori hvor divx og xvid havner under?
Tingen er, vil jeg kunne se mine nedlastede tv-serier som er opptak fra amerikansk HD-tv sendinger?! Dersom ikke, så vil jo ikke amerikanerene ha noe serlig nytte av denne boksen heller, for de har jo kommet lenger i HD-hverdagen enn oss i Norge. Vil jeg kunne se DVD-filmer på denne denne boksen?! Jeg har de fleste filmene mine lagret på HDD.

Det virker som om specsa på denne boksen vil duge best på videosnutter av youtube-kvalitet fra mobiler/digitalkamera osv...

Kan hende jeg helt har misforstått pointet med denne boksen, for dette skjønner jeg lite av.. men i utgangspunktet er jeg 100% klar for en slik boks fra Apple, en som er brukbar!:o)

tmich

Hvis informasjonen på Wikipedia er korrekt, er det ikke støtte for Xvid (bare MPEG-4 simple profile, ikke advanced simple profile). DVD bør fungere fint, men jeg blir ikke overrasket om Apple bestemmer at den ikke vil spille av kopierte filmer. At boksen i tillegg er låst til iTunes, betyr at jeg neppe bytter ut min trofaste Xbox med det første.

Så vidt jeg forstår har Baseline Security Profile med beskyttelse av mediestrømmene å gjøre.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai