Anbefaling: Facebook Exporter for iPhoto

Det begynner helt sikkert å bli en del Mac1-brukere som har kastet seg på Facebook-trenden. Nå har gruppen av Facebook Developers kommet med et tillegg (plugin) for iPhoto som gjør det meget enkelt for mac-brukere å laste opp bilder til sin Facebook-konto.

Facebook er et nettsamfunn der brukere lager en profil som inneholder informasjon om brukeren. Man kan utveksle både private og offentlige meldinger med venner og totalt fremmede folk, og man kan melde seg inn i grupper. I tillegg har man altså mulighet for å lage online fotoalbum (begrenset til 60 bilder pr. album).

grensesnitt
Når iPhoto-tillegget er installert har man fått en egen fane som heter Facebook i Eksporter-dialogen i iPhoto (shift+cmd+e). Her kan man lage nye album eller laste opp bilder til eksisterende album. Man kan tagge personer på bildet, slik man kan på Facebook på nettet. Begrensningen på 60 bilder gjelder også i Facebook Exporter for iPhoto.

Dette tillegget til iPhoto er Universal Binary (PowerPC og Intel), krever Tiger og iPhoto 5 eller nyere. Facebook Exporter for iPhoto kan lastes ned her. Facebook Exporter for iPhoto og Facebook er gratis.

Det finnes også en uoffisiell Mac1-gruppe på Facebook (opprettet av andrenos1987), som du kan finne her (krever innlogging).

Tags:

Eriksson

Add meg gjerne på Facebook: Michael Eriksson er mitt navn.. kanskje bør vi også etablere en Mac1-Facebook gruppe?

Skype text chat
Ring meg
Profil

gordito

Genialt.. Det forenkler arbeidet med å legge ut bilder betraktelig.. Gikk også mye fortere..

andrenos1987

Jeg har opprettet en Mac1-gruppe på Facebook! Bare søk etter Mac1 så kommer det opp :)

Facebook me!

Mr_MacBookPro17

hvordan velger man selv de bildene man ønsker å eksportere? jeg får bare opp beskjed at det er max 60 før den velger ut de 60 første bildene....

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører..
.

Maccas bilde

Macca

Du kan enten lage et nytt album i iPhoto (Arkiv->Nytt album) og legge over bilder i det og deretter velget albumet og trykke eksportere (Arkiv->Eksporter)

eller

Marker ett og et bilde i biblioteket ved å holde cmd (eple) inne mens du klikker på de bildene du vil ha med. Du kan velge flere bilder som ligger etter hverandre ved å holde shift inne. Når du er ferdig trykker du på eksporter.

termservs bilde

termserv

Fint dette, men jeg bruker Aperture, så hadde vært bedre med et plugin til den også :D

Gaijin

Dette minner veldig om Myspace. Hva er forskjellen?

Remember, the light at the end of the tunnel....may be you.

segrov

Er dette det samme som LinkedIn?

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

Cybbe

Det er ikke det samme som linkedin, selv om prinsippet i alle sosiale nettverk på nettet jo er det samme; knytte venner, dele info etc.

På Facebook ligger fokuset på den sosiale, ikke den profesjonelle biten. Venner er stort sett nettopp det, og siden har blitt invadert av nordmenn de siste månedene. Den "yngre" generasjonen that is, vgs og litt opp.

Startet for øvrig som College-only i USA.

Når det gjelder iPhoto-pluginen så letter den arbeidet betraktelig. Fikk aldri flash-uploaderen til å funke, og det var tungvindt med den andre metoden. Nå er det både kjapt og enkelt, og jeg tok såpass av i opplastingen at klager har kommet på løpende bånd. Av de avbildede that is.

Hasse

Men hvor er Flickrintegrasjonen slik at man slipper å forholde seg til flere webalbum?

Jons bilde

Jon

Det lurer jeg og på, men tviler på at det blir noe av, siden det er to forskjellige (konkurrerende?) eiere bak de to sidene. Kanskje noen kommer opp med flickr export sak, som eksporterer alle bilder m/info og tags til facebook?

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1 - Switchguiden - Søkeguiden

Mr_MacBookPro17

forskjellen mellom myspace og facebook er at facebook er veldig enkelt og greit. lett å styre med. mens det er mye vanskeligere med myspace der mann må hele tiden lete etter diverse koder, til feks backgrounds, letters, og alt det andre mann ønsker å ha med...

har stresset lenge med å lage min space side men det blir rett og slett ikke slik jeg ønsker det og nå har jeg gitt opp... noen får det bra til... tar tid noe jeg ikke er villig til å gi myspace...

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai