Anbefaling: Disco

Synes du brenning av CDer er vanskelig på Mac? Synes du Toast er for dyrt? I såfall er programmet Disco noe for deg. Disco er et lite og svært hendig program som gjennom et morsomt brukergrensesnitt gjør CD/DVD-brenning til en lek.

Toast fra Roxio har lenge vært kongen på haugen når det gjelder CD/DVD-brenning på Mac, men med en prislapp på 79$ synes mange at programmet er en smule dyrt. Roxio har nesten monopol, men en liten utfordrer imponerer. Programmet Disco, fra de samme menneskene som utviklet AppZapper, er et lite, raskt og svært brukervennlig program som konkurrerer med Toast.

disco

Funksjonsmessig slår nok ikke Disco Toast helt enda, men Disco har rekke nyttige funksjoner som f.eks. "Discography" som lar deg lagre alle CDer du har brent i et arkiv. Har du for lite plass på din CD/DVD vil funksjonen "Spanning" som lagrer filer over flere CD/DVDer også være nyttig. Blant de mere unyttige funksjonene finner man "Smoke" - en visuell fremstilling av CDen som "brennes". Et morsomt grafisk triks som gjør CD-brenning morsommere med Disco.

Rabatt til Mac1-brukere
Disco er shareware og koster 29.95$ - noe som er vesentlig billigere enn Roxio Toasts 79$. Er du medlem hos Mac1 får du også rabatt (25%) på Disco ved å oppgi rabattkoden "MAC1" på Discos nettside

termservs bilde

termserv

Verdt hver eneste krone! Gjør det gøy å brenne CDer og DVDer!
Kommentar til "Smoke": Det gjør at det kommer røyk fra programmet, som om det skulle brenne! Utrolig fascinerende :D

KDNs bilde

KDN

Du glemte vel å nevne rabatten som er på 25% :)

jLos bilde

jLo

Kan Disco krympe Video_TS mapper, som DVD2oneX kan?

ch_knapp

jLo: Nei, den brenner bare.

Disco har fått en del kritikk fordi det egentlig bare er noen som har laget et fancy brukergrensesnitt på den innebygde brennefunksjonaliteten i OS X. De bruker utelukkende medfølgende framworks, og ingen egen kode i forbindelse med brenning e.l.
Det eneste som tilføres er en søke og databasefunksjon som gjør at du kan finne frem filer du har brent på CD-er senere. Og masse eye-candy.

Disco er den ekstreme inkarnasjonen av den nye trenden innen Mac-software, hvor eye-candy og markedsføring kommer foran innhold og funksjonalitet. - Men så er det vel ingen som har påstått at Apple ikke driver med det samme.

-Christian

ZiPLe

ch_knapp: Enig i mye av det du skriver ang eye-candy, men så lenge de "nye" programmene gjør ting mer brukervennlig er det en bra ting.

Disco bruker som du sier medfølgende framworks, men det er ingen tvil om at det er svært mye lettere (for folk flest) å brenne noe med Disco.

Personlig bruker jeg Disco til det meste av brenning, men av og til er gode gamle Toast veldig grei å ha. Så ja takk begge deler sier jeg :)

skaugabr

Lag en dvd med iDVD, og så brenn den på dvd. Prøv så å kopier den med Disco.. Prøv så å spill av den nye kopien.. Går det? ...ikke hos meg. Men med Toast går det utmerket..

hansingehagens bilde

hansingehagen

Jeg har hjelp de med Norsk lokalisering .. så neste version blir også på Norsk.

- Hans

kajac

Jeg anbefaler SimplyBurns. Det er enkelt, bra og best av alt GRATIS! Og UB.
http://simplyburns.berlios.de/
---
Mine sider:
DingsePortalen / Min hjemmeside / NettNytt / Triosys

therock

hansingehagen: Håper du korrekturleste bedre når du hjalp dem med lokalisering enn når du skrev kommentaren din. Fem skrivefeil på en linje ;)

Safts bilde

Saft

Funker røyken på MacBook?

Jeg lastet ned demoen men det var den "dårlige" røyken som vistes, ikke den som vises i demoen på siden..

ninja5000

Røyken funker ihvertfall på min MBP. Det er verre med brenningen. Har fått et sted mellom 20 og 30 feilbrente plater med Disco. Både CD og DVD, på data og mp3 og Video_TS.
Har snakket med flere som har dette problemet.
Nei...blir nok Toast på meg. Har ikke feilet i det hele tatt så lenge jeg har brukt det (siden mars 06).
Disco er nok de dårligst anvendte software-pengene for meg så langt...

limbo

Funker fett med røyk på min maskin Macbook.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Testet demoen, og den er latterlig dårlig. Ingen støtte for audio brenning, brente 10 stk MP3, men Disco konverterte de til AIFF. Ved noen tilfeller måtte platene inn og ut av brenneren 2-3 ganger før det ble gjenkjent. Og fikk også 5 feilbrenninger med demoen, det har aldri skjedd med Toast.

G5

Det finnes flere som kan være alternativ til Toast.

Se på:
http://www.macupdate.com/search.php?arch=all&keywords=burn+dvd&os=macosx

Men må si at jeg liker Toast godt, og har veldig god erfaring med det.
Så bruker heller 79$ på noe jeg vet fungerer, enn 29$ på noe som kanskje fungerer.

sindreengen

Jaja, goodtimes osv. osv.
hvorfor skal det være så jævla gøy å brenne plater. spill et spill for pokker ;)
men godt program, anbefales "utav svarte hælvete" :p

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai