Første Apple TV test

Apple bekreftet i dag at Apple TV nå er klar til levering og de første enhetene er allerede på vei ut til kundene. Walt Mossberg i Wallstreet Journal er på god fot med Steve Jobs og har fått teste Apple TV allerede i ti dager. Han kaller Apple TV for "elegant og lett å bruke" og har også gjort et videosammendrag av testen.

Mossberg synes alt i alt at Apples Apple TV er en smart, enkel og god løsning på "mediecenter" problematikken. Under hans ti dagers lange test av Apple TV støtte han ikke på noen problemer og boksen fungerte i hans øyne perfekt. Brukergrensesnittet er enkelt å forstå, det er enkelt å sette opp boksen og streaming og lagring av innhold fungerer smertefritt.

Mossbergs opplevelse var stort sett positive, men han ser også noen mangler. Apple TV fungerer kun med moderne widescreen flat-TVer, fjernkontrollen er "for" enkel og harddisken er noe liten hvis du har mange filmer, TV-show osv.

Du kan lese resten av testen hos Wallstreet Journal

ErikB

Apple TV streamer ikke fotos fra iPhoto. Det var en liten bombe :(

ekvia

AppleTV vil fungere på "gamle" CRT TVer så lenge de er widescreen (16:9)
Tipper de vil fungere på 4:3 format TVer også, men med smalere bilde.
Den har jo analoge utganger på boksen.

devo

16:9 blir høyere på 4:3-tv'er. Uansett er det merkelig at den ikke skal støtte noe annet enn 16:9 bildeformat når den støtter begge 4:3 iPodvideo-formatene... (320x240 og 640x480)
De analoge utgangene er forresten component video. Altså må TV'en støtte slike signaler :)

Arne-Daniel

Er det ikke dårlig journalistikk å være "på godfot" med produsenten av produktet han anmelder? Greit nok at han fikk teste den 10 dager før den kom ut, men da håper jeg ikke han var den eneste journalisten som fikk gjøre det! Dette kan jo diskuteres, men jeg vil tro det er normal journalist-skikk å "holde seg unna" produsenter som smisker.
For ikke å gjøre dette til en hat-post: interessant video. Apple TV passer nok bra til meg hvis jeg noen gang vurderer å kjøpe meg TV, men innen den tid er nok skillet mellom TV og PC hvisket ut for lengst.
:)

frodeb

Tror nok at det kan fungere på den måten at du får bilde, men noe godt bilde vil det neppe bli. Ellersa virker dete mer som et ledd i markedsføringen enn en kritisk test fra en uavhengig ekspert/journalist

------------------------------------------------
Det krever viljestyrke å selge strikk i metervis

admins bilde

admin

Mossberg er vel en av de absolutt mest troverdige IT-journalistene som finnes. Dette gir han svært høy status hos Apple, Sony, Dell og andre - som igjen gjør at han får produktene først. Mossberg skriver bra omtaler, uansett om produktet kommer fra Apple eller ei.

Firestones bilde

Firestone

Hmm, hvordan skal det være mulig å koble til denne boksen til et kryptert nettverk f.eks? Man har jo dårlig med tastatur og mus på den....

nicho

Dette produktet syns jeg er heler lite nyttig da det ikke kan streame/spille av noe annet et ITS-materiale. Jeg tenker da spessielt på videoklipp. (MPEG-1-2-4, XVID etc)

Falcon

Apple TV Skal være utstilt på Elektrofil i helgen:

http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=146637

Mulighet til å se den på noen råe skjermer.

admins bilde

admin

Apple TV spiller fint av annet innhold enn iTunes Store materiale. Leser du specs. ser du at den fint spiller av MPEG4, H.264 osv.

macrules

osv?

Okei, hva med rippede dvd i ISO format?

Her er en grei omtale:
http://i1.no/047r/

SimenE

Kan jeg stikke ned til Vika og kjøpe meg en slik nå?

thomasmoen

http://www.tornsuits.no/mms/14549

iPublish.no - ..for a simpler tomorrow

kiwi83s bilde

kiwi83

Kan man bare spille av innhold som lar seg spille av i iTunes eller kan man velge filer fra hvor som helst på disken?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai