Apple deltar i HTML-arbeidsgruppe

Digi melder i dag at Apple nå har meldt seg inn i arbeidsgruppen som skal arbeide med videreutviklingen av dagens HTML-standard. Gruppen som er opprettet for videreutvikling av HTML-standarden er paradoksalt nok ledet av en Microsoft-ansatt, men nå stiller også Apple.

W3C World Wide Web Consortium (W3C) har opprettet en arbeidsgruppe for videreutvikling av HTML. Mange har stusset over at gruppens leder er en representant fra Microsoft, siden Microsoft siden sin lansering av Internet Explorer har gjort et godt arbeid for å sabotere HTML-standarden.

Heldigvis stiller også representanter for Opera, Mozilla og nå også Apple i denne arbeidsgruppen. Apple har i den senere tiden lagt mye arbeid ned i WebKit,
åpen kildekodeprosjektet som Safari bygger på. Tre av Apples ansatte som arbeider med WebKit stiller nå i W3Cs arbeidsgruppe.

Apples WebKit har blitt et populært produkt som flere store aktører har begynt å bruke. Deriblant har Nokias nye nettleser basert seg på WebKit og Adobes nye Apollo-teknologi benytter også WebKit.

cannons bilde

cannon

WHATWG ftw, sier nå jeg.

Henrik Lied

Er sjølv medlem i HTML WG, og eg kan meddele at vi allereie er i full gang med mange forskjellige diskusjoner.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai