NeoOffice 2.1 for Mac OS X lansert i dag [oppdatert]

NeoOffice 2.1 for Mac OS X lansert i dag

Planamesa Software og NeoOffice.org-samfunnet lanserer i dag NeoOffice 2.1, en betraktelig utvidet versjon av Mac OS X-utgaven av kontorpakken OpenOffice.org. OpenOffice.org er det frie kontorstøtteprogrammet som inneholder tekstbehandling, regneark, presentasjons-, tegne- og databaseprogram som er kompatible med Microsoft Office. NeoOffice 2.1 er tilgjengelig for nedlasting fra NeoOffice sitt nettsted på: http://download.neooffice.org/neojava/.

Etterspørselen etter NeoOffice 2.1 er såpass stor at NeoOffice sine servere og en del mirrors går svært tregt. Mac1 har satt opp et mirror til Mac1s brukere som burde gå raskere:
- NeoOffice 2.1 til Intel
- NeoOffice 2.1 til PPC

Vi kan også anbefale Universitetet i Oslo sitt FTP mirror for norske brukere:
- NeoOffice 2.1 til PPC
- NeoOffice 2.1 til Intel

Hvis du benytter deg av BitTorrent, kan du benytte følgende Torrents:
- NeoOffice 2.1 til Intel torrent
- NeoOffice 2.1 til PPC torrent

neooffice

"Denne lanseringa er høydepunktet som følger av mange tusen timer frivillig arbeid," forteller Patrick Luby, daglig leder og sjefsingeniør hos NeoOffice.org. "Som følge av denne enorme innsatsen, lanserer vi en viktig ny versjon av et stabilt kontorprogram for Mac OS X, spekket med funksjonalitet og med støtte for omlag 60 språk."

NeoOffice 2.1 er tilgjengelig for nedlasting fra NeoOffice sitt nettsted på: http://download.neooffice.org/neojava/.

NeoOffice 2.1 er kompatibel med Microsoft Office og har en stort utvalg av funksjoner som er vanlig for avanserte kontorprogrammer, bl.a. muligheten til å spore endringer i dokumenter som sirkuleres mellom brukerne. NeoOffice kan eksportere til mange dokumentformater som: PDF, HTML, Flash, Word, Excel og PowerPoint. Standardformatet er det ISO-godkjente åpne, XML-baserte dokumentformatet OpenDocument, som frigjør brukerne fra leverandøreide formater og innelåsing. Dette er en vanlig innvending mot leverandøreide (proprietære) formater.

«Vi drar nytte av OpenOffice.org sitt fantastiske innsats med tilpasning til lokale språk, noe som gjør NeoOffice til et godt alternativ for Mac OS X-brukere over hele verden,» sier Ed Peterlin, sjefsteknolog og visjonær hos NeoOffice.org.

En enkel idé
«Da jeg startet NeoOffice-prosjektet, fantes det ikke noe brukbart alternativ til Microsoft sin Mac-versjon av Office,» forteller Luby. «Det fantes andre tekstbehandlere for Mac, men få som inkluderte regneark og presentasjonsprogram. Flerplattform-kontorprogrammet OpenOffice.org hadde alt dette og samtidig god kompatibilitet med Microsoft Office-dokumenter. Så det virket som en god idé å lage en ekte Mac OS X-versjon av programmet.»

Basert på den siste, stabile OpenOffice.org-koden, har NeoOffice god integrasjon med Mac OS X. Grunnleggende Mac-kjennetegn som meny-linjen og den blå OK-knappen gir «Aqua»-utseendet til Mac OS X. I tillegg bruker NeoOffice Mac sine utskriftstjenester, har full støtte for utklippsbok, dra og slipp, Mac «kommando-tast» snarveier, mus med rullehjul, integrasjon med kjente epost-programmer, samt støtte for Mac sine egne fonter. NeoOffice leveres med et programtillegg («plugin») for Spotlight, som er Mac OS X sin søkefunksjon. Det gjør innholdet i NeoOffice-dokumenter kan indekseres og finnes ved hjelp av Spotlight. NeoOffice er kompatibel med Mac OS X 10.3.9 eller seinere og finnes i egen versjon for Macer med Intel-prosessor.

Støtter Office 2007 Word-dokumenter og makroer i Excel
Til forskjell fra alle versjoner av Microsoft Office for Mac så langt, tillater NeoOffice 2.1 brukerne å lese og skrive Microsoft Office 2007 (OpenXML) Word-dokumenter. Siden Microsoft har annonsert at neste versjon av Microsoft Office for Mac ikke lenger vil støtte Visual Basic for Applications- («VBA»-) makroer, vil NeoOffice 2.1 være den eneste løsningen for Mac-brukere som bruker VBA-makroer i sine Excel-dokumenter. Støtte av formatene OpenXML Excel- og PowerPoint-dokumenter er planlagt inkludert i nye versjoner av NeoOffice.

Støtte for utveksling og bruk av data («interoperabilitet») med Microsoft 2007 Word-dokumenter og VBA-makroer, samt den Solver-lignende funksjonen i NeoOffice sitt regneark, er hente fra ooo-build-prosjektet. Dette er en grein av OpenOffice.org som har flere funksjoner som Sun foreløpig ikke har innarbeidet i OpenOffice.org-koden. Anført av Novell, er ooo-build et samarbeid mellom mange enkeltpersoner og firmaer, inkludert store Linux-distributører. NeoOffice.org er stolt over samarbeidet med ooo-build-prosjektet som hjelper til med viktige egenskaper som OpenXML og VBA-makroer til alle eiere av Macer. «Det er flott at NeoOffice gjør sitt arbeid tilgjengelig gjennom JCA til OpenOffice.org via ooo-build og bygger videre på vår store investering her. Jeg er spent på det videre samarbeidet vårt,» sier Michael Meeks, ledende ingeniør hos Novell.

Forbedret Intel-støtte
Gjennom det siste årets arbeid, har NeoOffice-teamet gjort det mulig å bruke NeoOffice både på Intel- og PowerPC-Macer. I tillegg har teamet arbeidet hardt for å forbedre utseende og brukeropplevelsen. «Etter tre år med utvikling og feilretting, var fundamentet for NeoOffice endelig på plass,» sier Peterlin. «NeoOffice har vist seg som et stabilt og nyttig, og fortjente en finpuss for å ligne et ekte Mac-program.» Som et resultat av innsatsen, har NeoOffice 2.1 nær komplett støtte for alle Aqua designelementene, og et helt nytt sett med ikoner kalt Akua, utviklet av brukersamfunnet.

For å finne ut mer om OpenOffice.org, besøk den norske hjemmesiden: http://no.openoffice.org/

St Anders

Dette var en god artikkel.
Må nesten laste ned og prøve dette, har brukt Office 2004 men er dette bra, så kanskje jeg går over etter hvert.

Joahusby

<>
Dette hørtes jo ganske genialt ut. Dette må prøves!

minkulfs bilde

minkulf

Laster det ned nå, brukte NeoOffice før, men gikk over til OpenOffice.org fordi jeg syntes NeoOffice gikk ulidelig tregt. Blir spennende å se hvor bra dette fungerer. Spesielt muligheten til å lese Word 2007-dokumenter er nyttig for min del.

Hail to Slay radio baby!

termservs bilde

termserv

Et veldig bra alternativ til Office:mac! Brukt betaen en stund nå, og fungerer bra til vanlige formål (noe utover det har jeg ikke brukt det til).

Grape

Bruker kun NeoOffice og Open Office (i Win) selv, så dette er gode nyheter :)

Paperboy

Noen som har testet NeoOffice opp mot OpenOffice ennå?

Grape

Hva mener du?
NeoOffice er jo basert på OpenOffice, bare at man slipper å bruke X11 i OS X med NeoOffice, det er en fordel.

ridder7

Hadde vært fint med noen kommentarer om hvordan denne pakken er i forhold til Office 2004.

VMacca

Som bruker av Intel-Mac anbefaler jeg NeoOffice på det varmeste! Er å foretrekke fremfor Microsoft:Office som blir ufattelig treig under Rosetta.

Jeg har benyttet meg av NeoOffice siden 2.0 Beta. Har opplevd en del programkræsj, men det er blitt til det bedre med tiden. NeoOffice har en glimrende "FileRecovery" funksjon som alltid gjenoppretter filer etter kræsj.

Ved bytting mellom lagring i MS:Office-filformat og OpenDocument-standardene opplever man at layout på dokumenter kan bli noe forskyvet og forvrengt.

Spesifikt om hvilket program som er kraftigst av MS- og NeoOffice kan jeg ikke uttale meg om, da jeg ikke er en avansert bruker, men forholder meg mest til vanlig tekstbehandling.

Uansett: Har du Intel-Mac: Last ned! (Det er jo gratis)

olejvik

Her er direktelink til NeoOffice for Intel, så slipper man å vente på neooffice.org:-):

http://planetmirror.com/pub/neooffice/NeoOffice-2.1-Intel.dmg

ulven22s bilde

ulven22

Har nå lastet ned og prøvd NeoOffice til min ibook 1.2 og jeg må si at jeg er meget positivt overrasket over både utseende og funksjonalitet. Kommer nok ikke til å slutte med Mellel og Keynote, men tviler på at jeg vil ha behov for min office:mac 2004 lenger.

"I can make the earth stop move in it`s track, cause I made the blue cars go away."
www.gasskar.no

pølsas bilde

pølsa

Virker lovende dette, lastet ned i morges og jobbet med det i hele dag.

Eneste jeg trenger nå er å bytte ut den ulidelig stygge sjørøverskuta, en N i samme look som office-ikonene hadde vært pornografisk. Noen om har tips?

tactus

Noen som kan si noe om hastighetsforbedringene i forhold til Neo 1.x, f.eks. på ppc (G3)?

Solum

Er versjon 2.1 også laget for PowerPC? Er det mulig å laste ned den fra et raskere sted enn Neo Office sine servere?

NyZeta

Jeg har brukt OpenOffice en liten stund før jeg fant ut at det fantes NeoOffice. Har lastet ned den nye versjonen nå og det er helt fantastisk. Jeg savner foreløpig ingen funksjon fra Office:mac 2004. Skal gi beskjed om jeg kommer over noe jeg savner jeg :)

Håvard S.

tactus: Programmet går fortsatt utrolig tregt på min iMac G5... Men bortsett fra hastigheten har jeg i grunn sansen for dette programmet.

dibon

Bruker det fortsatt laaang tid på oppstart? Har de fortsatt Word, Excel og Powerpoint i samme program?

I så fall er det ikke aktuelt. Ser ingen grunn til å måtte bruke masse ressurser (siden det går så fantastisk tregt) på å åpne programmer jeg ikke skal bruke. Excel og Powerpoint om jeg skal skrive brev, feks.

vemund

Har brukt NeoOff siden 1.2beta, og har sett fram til denne dagen med glede.
Jeg er veldig fornøyd med denne releasen, den virker rask, stabil, og har nye og mer macaktige ikoner og anna nytt og godt eyecandy (som tross alt er viktig for oss macere som liker gode UIer).
Fortsatt noen småting som burde vore litt bedre (import av m$off. doks mm.), men føler at denne utgaven faktisk er klar for production!
Så; last ned, og doneer noen kroner til videre utvikling om du er fornøyd.

Til deg som lurer på hvordan dette programmet er i sammenligning med m$o 2oo4; på Intelmacer er helt klart NeoOff mer anvendbart siden m$o 2oo4 er svinetregt og kræsjer med jevne mellomrom.
Funksjonsmessig er de ganske like, etterhvert føler jeg at dette mer er en smaks- og vanesak. Jeg er nå vant med NeoOff og orker ikke bruke m$o, selv ikke på ppc-macer.

... bye-bye m$o ...

Maccas bilde

Macca

Jeg har aldri prøvd noe annet enn Microsoft Office og etter at jeg fikk meg MBP har jo det blitt en vannvittig treg opplevelse. NeoOffice åpner idet jeg klikker på ikonet og det er et utrolig raskt alternativ for oss intel-maccere.

PowerPoint-, Exel- og Word-funksjonaliteten er i ett og samme program, men aktivitetsmonitoren min viser at NeoOffice stjeler minimalt med ressurser selv om jeg har flere middels store dokumenter, et par PP-presentasjoner og noen regneark oppe.

Best av alt er støtten for docx, i og med at flere og flere folk begynner å sende meg docx-filer fremfor doc-filer (og da har jeg tidligere måttet be dem sende dem på nytt).

hoyds bilde

hoyd

har bildr.no noen speil av norsk ppc versjon?

--
hoyd

admins bilde

admin

Gi oss en time så skal vi nok fikse det. Kommer litt an på hvor raskt vi får lastet ned PPC-versjonen.

Speilet av Intel-versjonen ble godt tatt i mot i hvertfall - sendt ut over 30GB med data siden i går :)

admins bilde

admin

PPC ligger nå hos i1 også. Lagt til BitTorrent og UIO mirrors også. Alle tre fungerer bra.

DarkDog

Brukt denne fra alpha versionen og den blir bare finere og bedre for hver oppdatering som kommer. Denne versionen er jo rett og slett fin og se på også. (tidligere versioner var knappene og utsende fortsatt veldig windows aktige!
Eneste jeg misliker er "logoen" skjørøver skuta er ikke noe fin :-(

DIBLION. Ja virker som den er treg i oppstarten fremdeles. og ja alt i samme program. Men venter i spening på en beta av aqua openoffice. den er på vei!!! og etter hva jeg har sett av iconer så blir i allefall den delt opp i forskjellige programmer. Så man ikke har alt oppe hele tiden for å skrive et brev som du sier

Edit: Var vist bare første gangen den startet den var så treg.. Den har jo blitt mye raskere å starte opp!

ridder7

er det ikke mulig å dra et bilde rett fra skrivebordet og inn i et dokument slik det er i Word? Dette er jo en fuknsjonalitet som gjør arbeidet hundre ganger enklere. Det funker heller ikke å legge bilde rett fra web til dokument, da kommer bare webadressen.

regexp

Får ikke mountet NeoOffice image lastet ned fra Bildr. Blir ikke gjenkjent av maskinen (G4 Powerbook/OS X 10.4.9) som en DMG-fil...

Får prøve å laste ned fra annen server.

noruga

Dersom ikkje versjon 2.1. er betydeleg betre enn den førre versjonen så er det etter mi meining heilt ubrukeleg. NeoOffice har til no vore for tregt til at det kan reknast som funksjonelt, trass i at det er eit godt tiltak.

skvupp.coms bilde

skvupp.com

Jeg har tidligere gjort noen undersøkelser for å finne ut om hva som er raskest av OpenOffice for X11(den gang 2.1) og gamle NeoOffice. Da fant jeg at det tok 6 ganger så lang tid å åpne NeoOffice.

Jeg sammenlignet nå NeoOffice 2.1 og OpenOffice 2.2 og fant ut at NeoOffice kun er noen sekunder tregere. Det er litt vanskelig å tallfeste, siden hvert forsøk ga forskjellig resultat, men konklusjonen er at OpenOffice bruker litt raskere tid på å åpne først X11 og så OpenOffice i motsetning til å åpne NeoOffice.

Dette kan gjøre at det blir verdt å bruke NeoOffice, jeg skal ihvertfall gi det en ny sjanse. Forøvrig er jeg veldig spent på hvordan det blir når Open kommer med sin versjon for mac uten X11. Se utviklingen her:

http://porting.openoffice.org/mac/news/news2007.html

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai