Elgato med H.264-enkoder

Å komprimere video er en krevende oppgave for enhver datamaskin. Selv med de nyeste prosessorene til Intel, tar det ofte svært lang tid å komprimere video til et format som H.264. Hvis du går med planer om å konvertere store mengder video til H.264, kan Elgatos nye produkt, Turbo 264, spare deg for mye tid.

elgato turbo

Turbo 264 er et nytt produkt fra Elgato som lover å kutte ned tiden det tar å konvertere og komprimere video til H.264-formatet. Elgato Turbo 264 er en USB-basert H.264-enkoder som tar jobben med å konvertere video. Inne i produktet sitter det en dedikert H.264-brikke som konverterer video til H.264 vesentlig raskere enn en prosessor. I følge Elgato skal Turbo 264 kunne arbeide opptil fire ganger raskere enn din Mac når det kommer til H.264-enkoding.

H.264 er ISO-formatet som Apple benytter i sin nye Apple TV boks og som også har vært standarden på iPoden og videoinnhold på iTunes Store. H.264 er også formatet du finner i Apples kommende iPhone. I motsetning til hva mange tror (deriblant norsk presse), er H.264 og AAC ikke et lukket "Apple" format, men en ISO-standard utviklet av MPEG-gruppen.

Elgatos Turbo 264 får en prislapp på 99 EURO og blir å finne i butikkene i slutten av denne måneden.

Kilde: iPhone-Scene.com

mreitans bilde

mreitan

Dette lover godt for oss som håper at Elgato fikser H.264-støtte i EyeTV produktene sine, slik at vi i Norge kan bruke disse når det digitale bakkenettet åpner.

St Anders

Vil dette virke sammen med Handbrake? er det noen som vett dette, eller må handbrake legge inn støtte for denn brikken først?

Firestones bilde

Firestone

Ser at den vil fungere automatisk med alle programmer som bruker Quicktime til å eksportere... og det vil jo gjelde alt fra iMovie, iPhoto, Final Cut (hvis du bruker Quicktime export) osv.. :)
Genialt! Jeg må ha meg en sånn...

Gutt

Jeg har akkurat hentet ned iSquint for å gjøre om min samling på sikt. Noen sm kan fortelle meg hvilke instillinger som gir noenlunde samme filstørrelse og kvalitet? Gjerne poste et skjermbilde.

ash78

Hei

Jeg bruker MediaFork til å konvertere tegnefilmene til kidsa. Er dette det beste programmet å rippe dvd'er rett inn i Apple TV med?

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Jeg bruker MediaFork til å konvertere DVD til Apple TV, men jeg vet ikke om det er det beste.
Det blir uansett bedre med Elgato turbo.264 :D

Noen som vet når denne kommer ut til salg?

EDIT:
Jeg fant det ut:
"Elgato hopes to release the stick at the end of April 2007 for 99 Euros."
99 Euro er jo egentlig billig.

svars bilde

svar

Vil denne fungerer sammen med VisualHub tro?

jornki

Denne vil ikke fungere med VisualHub eller andre transcodere som ikke bruker QuickTime decoder. Men du får med et program som gjør at du kan oppnå tilnærmet lik funksjonalitet som VisualHub.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai