Variable ikoner i Leopard?

Apples Leopard skal i følge Apple lanseres i en gang i løpet av de kommende måneder, men fortsatt vet vi svært lite om Apples hemlige planer for dette systemet. Det har lenge vært antatt at Apple vil arbeide med et nytt grensesnitt for Leopard og kanskje spesielt en oppfriskning av Finder. I en patentsøknad som Apple har sendt inn viser Apple nye funksjoner som gjør det mulig å ha variable ikonstørrelser. Vil vi få se dette i Leopard?

Leopard OS X

AppleInsider har funnet en patentsøknad som viser et konsept hvor ikoner kan endre størrelse etter "viktighet". Dvs. de viktigste filene har større ikoner, mens mindre viktige filer ikke har det. I eksemplet vises f.eks. et programikon større en underliggende mapper man ikke trenger å rote seg inn i. På den måten vil man lettere se hva som er hva.

Allerede i dag kan man endre ikonstørrelsen i Finder, men dette gjelder samtlige ikoner og det er ikke mulig å forskjellsbehandle noen ikoner. Om dette er en funksjon Apple planlegger å benytte i Leopard vites ikke, men en patentsøknad er i hvertfall en god pekepinn på at Apple finner dette interessant.

Matt Ideas bilde

Matt Idea

Gleder meg så sylt til Leopard! Noen som vet om d er satt noe dato???

EDIT: yay, første

G-Macs bilde

G-Mac

Tja, viduet ser jo ganske classic aktig ut, samme gjør mappene men vi får se...

PS: BBEdit 5.0 er ganske lenge siden, faktisk fra den tiden med OS 9 ;)

kolbys bilde

kolby

G-Mac, det gjør de med vilje, og har gjort det flere ganger tidligere. Uansett har det veldig lite med ikonene å gjøre.

devo

Variable ikonstørrelser? Den er vel ikke helt ny :) Men ikoner basert på vektor, da snakker vi (forøvrig OS vist i vektor hadde ikke skadet meg. Zoomer man inn i OS X så finner man bitmap som bare MacGyuver kan fikse! ;)

noilivaps bilde

noilivap

finnes add-ons / programmer som kan gjøre det, men det er vell nytt at det er innebygd :p

erlendjo

"..en gang i løpet av de kommende måneden"? Skal det være ...en gang i løpet av den kommende måneden, eller skal det være ..en gang i løpet av de kommende måneder?

dibon

Devo: De fleste iconene i OS X er i meget høy oppløsning, mer enn du trenger (med mindre du skal ha ett icon over hele desktopen).

Anyway, gleder meg sinsykt til Leopard, vi får håpe de virkelig har tatt et skippertak med Finder, det trengs.

torgbren

Funksjonen skal vel mest sannsynlig benyttes som en visualisering av hvilke filer du har. Store tekstdokumenter vil fremstå som store ikoner. Mapper med mange dokumenter eller på mange megabyte vises som større ikoner enn mapper med bare noen få dokumenter. Integrert med Spotlight vil dette være genialt.

Se forøvrig denne videoen på YouTube. Kanskje kommer noe tilsvarende dette i Leopard med Multi-touch?

bambinis bilde

bambini

Finder trenger sikkert å bli pusset på, men jeg håper det ikke gjøre så store inngrep at man får problemer med å kjenne seg igjen.

Noe av det Apple tjener på er at de er konsekvente over år. Til stor forskjell fra Windos som som endrer seg radikalt hver gang en ny versjon av vinduet blir lansert.

kajac

G-Mac, det gjør de med vilje, og har gjort det flere ganger tidligere. Uansett har det veldig lite med ikonene å gjøre.
Gjør de det med vilje for at folk skal tro at det er gammelt eller falskt?

Devo: De fleste iconene i OS X er i meget høy oppløsning, mer enn du trenger (med mindre du skal ha ett icon over hele desktopen).

De fleste ikonene i OSX Tiger er i 128x128 format, og det er strengt tatt ikke så veldig mye.
---
Mine sider:
DingsePortalen / Min hjemmeside / SkrapHandlerne / Triosys

devo

Sist jeg sjekka var ikonene til programmer i OS X bare tilgjengelige i 128 x 128, 64 x 64 osv nedover... og ikke noe vektor. Og alle ikonene kan vises i 128 x 128 (høyeste native oppløsning, som sikkert kan forstørres også). Så skaleres det vel mellom de.

Men himmel, det ser jo pent ut så hvem bryr seg? :D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai