Vista-virtualisering i Leopard?

parallels desktop mac os x leopard

Gårsdagens Apple kunngjøring omkring Leopards forsinkelse har satt fart på ryktebørsen. I et rykte i mars fra nettstedet DigiTimes ble det nemlig hevdet at Apple ville utsette Leopard-lanseringen til oktober grunnet problemer med ferdigstillelsen av en integrert versjon av Boot Camp med Vista-støtte.

Dette ryktet ble i sin tid ikke sett på som veldig troverdig, men siden DigiTimes har hatt rett når det gjelder Leopards utsettelse blir ryktet mer interessant. DigiTimes spesifiserer at dette er en "integrert" Boot Camp versjon med full Vista-støtte og siden Boot Camp allerede støtter Vista er det mange som nå tror at en av Apples "Top Secret" funksjoner er full Windows virtualisering direkte i OSet.

Dette vil i såfall gjøre livet vanskelig for Parallels som selger en velfungerende virtualiseringsløsning. Om dette ryktet er troverdig er vanskelig å vite, men DigiTimes har i hvertfall fått riktige opplysninger om Leopards utsettelse allerede i mars.

kajac

jeg tviler fremdeles

kolbys bilde

kolby

Det har fra startet av vært trodd at Boot Camp vil bli integrert inn i Leopard, så dette er ikke helt på viddene.

kajac

ja, men ikke som visualisering. bare som dualboot.

limbo

kan du komme med noen konkrete punkter på hvorfor dette er helt på viddene?

kajac

Jeg tror ikke Apple ville lagt inn integrert Windows støtte i sitt eget os til fordel for Microsoft. Derfor tviler jeg. Gjerne boot camp, men ikke visualisering, med mindre det er fullt kompatibelt med linux og andre os også.

Og det er jo ikke bootcamp (joda, men ikke driverene :)

AreBs bilde

AreB

Om dette er sant eller ikke har ikke jeg peiling på. Men OM det skulle stemme, så ville det hvert en god tjangs for litt større markedsandel for Mac maskiner på markedet, både for de som liker/trenger Linux, Leopard og Vista, eller bare ett av de. Det alene kan vel vær grunn nok til at Apple kunne i et tenkt tilfelle går for en slik løsning - markedsandeler.

Da hadde Apple følgende fortrinn (etter min mening)

1. Utrolig bra OS
2. Utrolig bra desing på maskiner
3. Operativt mot "alle" Os
4. mest "komplette" maksin

Men om ryktet stemmer, det har ikke jeg noe formening om.

Golfer

1. Utviklingsprosjekt har TID, KOST og KVALITET som kriterier. Apple vil ikke tape tid og øke kostnader med virtualisering når Parallels allerede har dette.
2. Time to market. Se hvordan aksjemarkedet reagerte når Apple slapp nyheten.

Bottom line: Leopard er ikke klar. Apple har mye å bevise og trenger tiden til å få levert et godt og velfungerende OS. (Selv om jeg håper jeg tar feil.)

BTW: hvorfor skal jeg kjøre vista på mac?? ny lisens, nye lisenser på ikke kompatible vista programmer. Har jeg det jeg trenger på xp så kjører jeg det på mac (om jeg absolutt må) vista er helt uaktuelt.

kehagens bilde

kehagen

De lager det sånn at Mac OS kan kjøre Vista programmer direkte i Mac OS u_t_e_n Windows...det er da "bare" å la programmet tro at Windows er der. See? Ikke rart det tar tid! Bare jobb til jul dere Apple! Jeg vil heller ha noe sånt til jul enn Wondows-avhengighet til våren. Nemlig!
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

PitBull

Jeg synses dette ser meget realistisk ut, med tanke på hva jeg har hørt tidligere.

Jeg mener å ha hørt for noen år siden at Apple hadd en windows emulator som ville kunne emulere windows så fort at man ikke ville merke at det var emulert. På grunn av dette tiltet microsoft og fikk presset gjennom en avtale hvor MS skulle lage sine viktigste program (Office ol.) til Mac i et gitt antall år framover. Jeg tror denne avtalen går ut/har gått ut rundt om disse tider. Og dermed gir Apple den ut, siden MS ikke vil lage sine programmer for Mac lengre.

Men dette har jeg ingen kilder på, så ta det nå bare som spekulasjoner fra meg. Jeg måtte bare lufte tanken litt ;)

Nilka

Vel det er under et år siden Microsft forpliktet seg til å fortsette å lage Office til mac for 5 år til fremover. Det er også spessifisert i avtalen de har med apple at dette betyr 2 revisjoner. Den første kommer en gang i høst/vinter/vår (tross alt microsoft vi snakker om) og de skal også lage en revisjon til før en eventuell ny avtale må på plass så det du sier pitBull stemmer dessverre ikke. På den annen side ser jeg det ikke som umulig at Apple vil innføre full emulering i OSet når de slipper leopard. Det betyr dog ikke at jeg mener det vil komme men jeg ser det heller ikke som usannsynelig.

Før her var det en som nevnte at Apple ikke trengte å komme med en så komplett løsning fordi både vmware og parallels alerde har kommet med det, og at kostnadene ved å lage det er så store at dette ikke ville lønne seg. En ting er at vi som driver aktivt med mac vet om parallels og slik en annen ting er nye ferske brukere. Den vanlige datamsiknkjøper gjør ikke masse research før han kjøper seg en maskin. Han går inn i en butikk sier han skal han en maskin og kjøper det han får anbefalt om han føler den gjør minst den jobben han skal ha gjort. Han går inn i en macbutikk ser en mac synes den er lekker og vil ha den, men finner ut at han ikke kan kjøre sine gamle programmer rett på den, selger forklarer at dette er ikke noe problem han må bare restarte maskina så har han windows. Mannen tenker seg om og finner ut at det å starte om maskinen hele tiden ikke er så mye jobb i seg selv men fryktelig irriterende og at dette er noe han ikke kommer til å gjøre ofte og bestemmer seg for å kjøpe fra dell. Hva skal man med en mac om man bare skal kjøre windows på den. Selger snakker pent om parallels men mannen har brukt dataprogrammer før og vet at de kræsjer og går fremdeles for dell. Hadde apple derimot latt han slippe reboot og slippe og bruke noe ekstra på programvare som brukeren sikkert tenker er vanskelig hadde han gått for macen. Jeg kjenner mange som har det slik. Dog har de meg så de slipper problemene for de tar jeg meg av men likevel.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai