Adobe avduker en helt ny mediespiller

Den nye mediespilleren Adobe Media Player bygger på Adobes Flash-arkitektur og gir seeren anledning til å laste ned, ta opp og se video offline og online. Spilleren gir også innholdsleverandører muligheten til å distribuere, beskytte, måle og tjene penger på innhold. Den nye mediespilleren skal forhåndsavdukes på NAB-messen i Las Vegas, 16-19 april.

adobe

Adobe Media Player er et kompakt, nedlastbart program som gir nye muligheter for både seere og rettighetseiere. For seerne gir Adobe Media Player økt billedkvalitet i Flash og mulighet til å laste ned video som kan sees uten å være tilkoblet. I tillegg er det lagt opp til søkefunksjon, ratingfunksjon og en favorittfunksjon, som automatisk laster ned nye episoder av favorittserier
eller podkast. Adobe Media Player fungerer på flere plattformer og støtter åpne standarder som RSS og SMIL.

Adobe Flash har betydd en revolusjonering innen spredning av video på Internett. Med Adobe Media Player bygger vi videre på vår ledende posisjon. Vi utvikler en teknologiportefølje som kommer til å drive frem utviklingen innen Internett-video, i alt fra innholdsproduksjon til fremvisning og forretningsutvikling, sier Adobes konsernsjef Bruce Chizen.

For rettighetshaverne gir Adobe Media Player økte muligheter for distribusjon, beskyttelse og adgang til å ta betalt. Spilleren tilbyr en rekke alternativer for publisering av materiell, opplastning som streaming eller som nedlastbare filer. Med Adobe Media Player kan man også tilby forskjellige betalingsløsninger samt at spillerens grensesnitt dynamisk kan tilpasses til egen logo og utrykk eller til innholdet som til enhver tid vises.

Adobe Media Player har blitt utviklet med Apollo, kodenavnet på Adobes nye klientprogram for rich Internett aplications. Apollo gjør det mulig å bygge internettapplikasjoner som kjøres utenfor webleseren, ved hjep av teknologi fra Flash, PDF og HTML. Det åpnes etter planen for nedlasting av en Adobe Media Player betaversjon i løpet av 2007. Den ferdige versjonen forventes å være tilgjengelig innen utgangen av året.

Kizza90

Dette kan bli veldig bra.

lilminime

Kizza90: Akkurat det tror jeg også faktisk, adobe produktene bruker å være "smackers", digger de fleste.
Noen som vet om det bilde er den faktiske mediaplayeren?
Webmaster | www.quickneasy.org

iBruker

Bilde ser bra ut! :)
Ligner litt/veldig på Azureus 3! :p

Moldarin

Mon tro om dette er Adobes SVG Reader avløser?..

haartufss bilde

haartufs

Tja, til nå har de enda ikke fått opp farten på Flash i OS X, verken avspilleren eller applikasjonen, så har mine tvil til dette her.

Flash nå går jo sørpetregt i forhold til i Windows.

kajac

Flash er overhode ikke tregt hos meg (macbook 2.0 ghz)
---
Mine sider:
DingsePortalen / Min hjemmeside / SkrapHandlerne / Triosys

haartufss bilde

haartufs

Vel, prøv det på en likt specet windows maskin. Den gamle powermacen min klarte ikke en gang kjøre mer enn rundt 12 fps hvis jeg forhåndsviste filen inne i dokumentet, til sammenligning kjørte en 500 mhz møkkalaptop av en compaq det helt uten problemer å kjøre samme fil i 30 fps.

Mulig de har bedret det litt i version 8, men kan ikke si imacen jeg har nå kjørte det på godkjent hastighet for en maskin til 13 000 (ja, selv om det er emulert).

Flash-player skal jeg vel si at har bedret seg litt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai