Bruk Apple TV til mer enn Apple TV.

Apple TV er en fin liten maskin du har i stuen under tven. Den streamer video, lyd og bilde direkte fra din Mac eller PC, men en Apple TV er faktisk en helt komplett Mac til halve prisen av en Mac mini. Siden det er en Mac, kjører den selvsagt også OSX og du har mulighet til å kjøre OS X programvare. For å få dette til må du dog "hjelpe" den litt.

For å få til dette må du gjøre et par endringer i Apple TVen. Før du begynner å gjøre dette, er det viktig å forstå at dette gjøres på EGET ansvar og Apple TVs garanti mest sannsynligvis blir brutt.

Steg 1
For å begynne må du endre noen innstillinger i Apple TV (krever ikke åpning av AppleTVen). Les "Hvordan hacke Apple TV uten å åpne den"

Steg 2
Når du benytter Apple TV, bruker du noe Apple kaller for Backrow. Backrow er det svarte grensesnittet som du benytter til navigering. Backrow fungerer på lignende måte som Frontrow som du har på din Mac i dag. Den ligger som et "navigeringslag" over Mac OS X. For å komme ut til Mac OS X, må Backrow avsluttes. For å gjøre det må du legge inn Quit Backrow pluginen, som gjør det mulig å avslutte Backrow i Apple TV. Denne pluginen kan du laste ned fra Apple TV hacks..

Steg 3
Apple TV er ganske ubrukelig som Mac hvis du ikke kan bruke mus og tastatur. For å få dette må du laste ned Mouse and Keyboard enabler for Apple tv. Denne gjør at du kan bruke mus og tastatur i USB porten på baksiden av Apple TVen.

Ferdig
Nå har du faktisk en mer eller mindre ekte Macintosh du kan leke deg med. Apple TV har bare 256 MB minne og 1 GHz prosessor, så du kan ikke bruke den til tunge oppgaver. Men den duger lenge til å surfe på nettet, lese mail, chatte, spille enklere spill, og til mye av det OSX kan brukes til.

Lykke til med hackingen.

Kilder: Apple TV Hacks

mingebretsens bilde

mingebretsen

HAr sagt jeg skal gjøre dette lenge nå, men får vel snart ta meg til å gjørr det.

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

Bonna

Er det mulig å bruke bluetooth tast og mus? Virket veldig spennende dette her... Eneste problemet er at jeg ikke har flattv med HD, og da får jeg ikke brukt appletv... Må forresten si at det virket litt vanskeligere enn noen skal ha det til denne hackingen da...

Giltvedt

Snakket nettopp med foreldre mine om dette. De hadde sett TV hjemme hos pappas bror og de likte det de så. Nevnte da dette artikkelen og mulighetene ved hacket TV så begynte mamma (?!) å spørre om vi kunne overføre ALLE DVD filmene og få sett på det via TV.

Mamma spurte dette fordi de skal snart flytte til feriehytte og bo der i sommer. Da ville det vært fint å kunne spart masse plass som vi måtte oppbevare DVD filmene i vår lille hytte.

Da ble det en liten diskusjon om det og ser ut til at det kan bli TV her hjemme om ikke alt for lenge.

Dessuten er det vel ikke alt man kan gjøre med TV? Hva med den plugins som lar oss kunne se på filmer i andre formater?

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

Jurgis

Da må man bruke en usbhub for å få både mus og tastatur?

KuaJmC

Alle som kan tenke to steg framover venter vel på en macmini med santarosaarkitekturen, men kan hende det er bare jeg som gjør det..

Greit at man har sett lyset, problemet er at man kan blir blindet av det.

whildonen

Da må man bruke en usbhub for å få både mus og tastatur?

Apple tastaturer har to USB-porter - riktignok ikke USB 2.0 men det duger lenge for en mus og til og med to:)

Jurgis

det er bare én usb port på apple tv

mingebretsens bilde

mingebretsen

Ja, men om man kobler apple tastaturet i den ene porten, kan man koble musa gjennom apple tastaturet

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

Jurgis

Åja, sånn ja. Det er jo en mulighet, men en mulighet med veldig kort ledning.

mingebretsens bilde

mingebretsen

hehe, sant det. Men man kan jo bruke en "usb forlenger"

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

mariustidemann

Skjønner ikke hva du mener, en man får da kjøpt skjøtekabel til usb, ca 300spenn, så da kan du få den så lang du vil (eller har råd til)

Judas

Eg har nettopp bestemt meg i valget mellom TV og mac mini til media senter. Valget falt på minien. Den er bestilt og undervegs. Valget var egentlig enkelt. Med ein PB, ein macbook (kjærasten), ein 320 GB HD, ein airport base til trådlaus musikk og ein airport extreme i bestilling, så fann eg ut at minien vil gjera ein betre jobb som hjarte i mediasenteret. Av den enkle grunn at den har dvd spelar, og at eg slepp å konvertera alle filmfiler.

Jurgis

Hvis du har betalt 300 kr for en usb forlenger håper jeg virkelig at den var lang.

devo

Uansett hvor lang og gullforgylt den kabelen måtte være så kan ikke USB kabler være lengre enn 5m. Hvis man skal være helt på kanten, kjøper mann en eller flere "forsterkere" og da kan man koble sammen slik at det totalt blir 25m lengde på opplegget. Men da er det også totalt stopp :)

iBruker

Takk, Kajac!

PaulHarald

www.appletvhacks.net har ikke blitt oppdatert på en evighet, litt rart egentlig.

Elsker Apple TV slik den er, jeg skal aldri ha et tastatur i stua :-) Alt jeg har av musikk og film er stæsjet bort i kjellerboden.

Eneste forbedring jeg er hypp på er å kunne spille alle videoformater. Inntil videre er VisualHub en konge-converter.

kajac

Jeg skrev denne artikkelen 25 april, og da var den oppdatert. hvorfor den ble publishert så sent vet jeg ikke.

mingebretsens bilde

mingebretsen

JEg er også egentlig veldig fornøyd slik den er. Syntes ikke det er SÅÅ stress å konvertere alle filmene til riktig format. Tok ikke så lang tid med filmene jeg allerede hadde på, og ellers alle dvdne måtte jo uansett importeres´, og med handbrake kom de automatisk i atv format.

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai