Apple med størst salgsøkning

Til tross for at mange kjøpte nye maskiner etter at Vista kom, er det Apple som har størst salgsøkning.

En markedsundersøkelse gjort av Gartner viser at Apple nå har 5% av datamaskinmarkedet i verden. Apple har hatt en marginal nedgang fra 5.1%, men salgstallene fra undersøkelsen viser at Apple har solgt 30% mer datamaskiner i år, enn på samme tidspunkt i fjor.

I USA er det Dell og HP som har størst markedsandel. Dell med sine 27,9 prosent og HP med sine 25,7 prosent. Apple ligger som nummer fire på listen, rett etter Gateway og Toshiba.

Kilde: Macworld.se

whildonen

Hva jeg forstod av den artikkelen, gjelder tallene USAs marked og ikke det globale. De har altså 5 % av det amerikanske markedet og det er jo også bra, men ikke omveltende. Når det gjelder den andre tabellen, finnes ikke Apple med - dvs. utenom som en del av "Andre".
Hvis de hadde steget til 5 % på verdensbasis, hadde det vært intet mindre enn sensasjonelt! Men det skal godt gjøres når de tillater at de prises fullstendig ut på det brasilianske markedet for eksempel, hvor man må betale nesten det dobbelte for en Mac enn hva vi gjør! Det er tross alt snakk om det femte største landet i verden og en del av middelklassen der hadde nok gjerne kjøpt en Mac mini men ikke når den koster så mye. Bare for å ha nevnt det...

Audun H

Hvordan kan Apple være nummer fire hvis både Dell, HP, Gateway og Toshiba ligger foran? Tenker at det skulle stått at de er nummer fem.

Eller så er det bra at de selger mer. Jo flere som har platformen, jo flere applikasjoner. (Ikke det at jeg savner noen...) Virker som Apple har økt godt her i Norge den siste tiden. Stadig flere jeg kjenner har Mac nå.
____________________
Hjemmeside: www.mittnett.com
Min mac: MacBook C2D 2GHz

Caveman

jeg byttet heldigvis til mac i 2003 mens det enda var kult og unikt :D hahaah tuller :p
men mac har begynt å bli ganske "vanlig" her i norge. jeg husker når jeg skiftet så hadde jeg aldri sett en mac på ekte...nå ser jeg titalls for dagen. spesiellt på universitetet.
og nå er det ikke bare "spesiellt interesserte" som har det lengre. jeg kjenner mange svært
lite datakyndige jenter i 20 års alderen som har mac.

keiserjohn

Hvem bryr seg om du byttet til mac nå det "unikt".
Jeg bruker ikke mac for det er unikt, og jeg driter i om de sitter 20 hipster med sine 12" powerbooks på qba og drikker latte og surfer på facebook med den.
Jeg kjøpte min mac, for jeg synes den var bedre og bruke, og vil fortsette med dette så lenge apple holder seg det kvantespranget for windows, som jeg mener de har.

Jeg har anbefalt mange av mine venner til å kjøpe mac, både datakyndige folk, til tanter på 70 år. Fordi det er lettere for dem å bruke.

www.johnk.no
www.bushstalker.com

OlafG

Ja, unnksyld den skriveleifen der:P

Støtt den fattige gutten på hans vei til ny mac.
MacFond

Caveman

hahaha jeg skreiv jo at jeg tullet da keiserjohn...:p

keiserjohn

Haha... Ja så det nå, skumleste den litt fort.

Bare diskuterte dette her med en pc kompis av meg, som mente mac bare var for folk som ville være "kule"...

www.johnk.no
www.bushstalker.com

Sfosli

OlafG: Hvis du har så lyst på en ny mac før skolen starter igjen i August er det bare å få seg en jobb. Du kan ærlig talt ikke dro at folk har lyst til å slenge penger din retning fordi du har lyst på en ny mac. Sender heller penger til veldedige formål istedenfor å putte penger i lomma til en som ikke har lyst til å jobbe for godene..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai