Hack en Mac, vinn 10 000 dollar

Det er seks år siden Mac OS X kom på markedet. Ingen har enda greid å hacke seg inn på en Mac og ta kontroll over den via internett. Det amerikanske selskapet Tipping Point utlyser derfor en premie til den første som greier å hacke seg inn på en Mac og kontrollere maskinen via internett.

For å vinne konkuransen må du hacke en fullt oppdatert MacBook Pro. Maskinen som skal hackes har ingen andre sikkerhetsprogram en det som følger med OS X.

Mange mener at ingen Mac har blitt hacket fordi det er så få som bruker det at det er ingen som gidder å prøve.

Om du greier å hacke maskinen, er det vel ikke helt umulig at du får en godt betalt sikkerhetsjobb i Apple.

Kilde: CNET

Tags:

JesperMac

Nei så stilig...

Sirchs bilde

Sirch

Blir dette virkelig en adekvat test av Os-X da? Blir ikke dette mer som å teste tjenestene som OS-X benytter seg av? Isåfall vil det jo være test av unix tjenester. Hvordan teste Mac spesifikke tjenester? Da må en jo teste apple sin fjernstyringstjeneste, og andre softwareprodukter som Apple selv har utviklet..

Nei, har liten tro på slike "hack en box" konkurranser. Det jeg tror kommer til å skje, vil være at noen finner en svakhet i eksempelvis programmer som ssh tjeneren med følge at at "OS X er HACKET!"...

Sune

Har vel ikke så mye å si om det er Apple kode eller annen kode som blir utnyttet så lenge det er en del av OS X og det faktium at det faktisk ikke er ugjennomtrengelig. Dette er ikke test på hvor gode Apple sine programerere er, det er en test på hvor bra det helhetlige systemet er. Hvis Apple har valgt å bruke komponenter fra andre som ikke er like sikre må de jo ta konsekvensene av det.

mac_Lars

Vel, hvis det så skulle gå da. At noen får hacket seg inn.
Da kommer det til å stå overalt at Mac OSX har blitt hacket, og vi her på InfoGrafikk i Sarp kommer til å miste mange kunder på det! xD

Vel vel, hva kan man gjøre? : )

jpsalvesen

http://it.slashdot.org/article.pl?sid=07/04/21/0336255

De måtte justere reglene littegranne. Men noen klarte iallefall å hacke den - via Safari. Så jeg som bruker Firefox kan fortsatt late som om jeg er 100% trygg.. ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai