iPhone – salgsprognosene oppjusteres?

Det har blitt utført markedsundersøkelser som viser at Steve Jobs kan ha vært for pessimistisk i sitt mål om å kapre én prosent av mobiltelefonmarkedet innen utgangen av 2008.

Undersøkelsen viser at hele ni prosent av de spurte har planer om å skaffe seg en iPhone. Ytterligere sju prosent vurderer å spandere en iPhone på en venn.

Det er også oppsiktsvekkende at hele 80 % av de som ønsker å anskaffe seg Apples mobiltelefon, er villige til å betale straffegebyrene som påløper dersom de bryter bindingsavtalene de allerede har med andre telefonselskap.

Steve Jobs mål på én prosent markesandel utgjør 10 millioner solgte iPhones. Dersom prognosene fra markedsundersøkelsen slår til, kan salget m.a.o. bli betydelig høyere. Spørsmålet blir da om produksjonsapparatet klarer å holde tritt med etterspørselen.

Kilde: MacWorld

Tags:

alex123

La oss nå heller bare vente å se, enn å spekulere fram og tilbake

macrules

Nei, spekuler videre. (Slikt påvirker aksjekursen...)

MacPetrus

det som blir det spennedne er hvilket nettverk som går i kompaniskap med Apple. er vi riktig uheldig får et selskap som t-mobile eller vodafone en europa avtale, også vips sitter vi der med det berømte nisseskjegget vårt i postkassa, og uten iPhone i norge.

det spekuleres vilt i UK hvilket nettverk som får den.

Arne-Daniel

Vet dette er veldig diffust, men var det ikke en i forumet som sa Telenor hadde fått en avtale?

rebop

Sist jeg hørte det omsnakket var det Dangaard som jobbet med å få en avtale for iPhone i Norge. Om de har fått den vet jeg ikke, men jeg tror faktisk vi kommer til å se iPhone i Norge også.

devo

Det som ihvertfall er sikkert, er at det ikke blir noen vodaphone-iPhone... Det er vanlig at mobiler i england f.eks, har logoer og alt mulig stygt innbakt i mobilen som da er svært knytta opp mot et selskap. Apple kan umulig gå med på slik branding, men må nødvendigvis ha med seg et stort selskap i ryggen for å få dette til å gå rundt i det hele tatt :) Hvilket det blir i Norge får tiden vise men jeg håper jo i det lengste at vi kan få velge selv :)

MacPetrus

argumentet med at feks vodafone ikke vil branda med apple kjøper jeg ikke... tror nok både vodafone, t-mobile og andre er såpass kine på en avtale at de frafaller sitt "krav" til branding på telefon.

alle ville jo vite hvilket nettverk den var tilknyttet om den var ekslusiv for et nettvek uansett..

holdt selv på å kjøpe en N95 fra t-mobile uten branding, har venner som har handlet fra vodafone uten branding, så det absolutt ikke et krav.

noen som vet for sikkert at det ikke vil være en cingular logo på iPhone i US da? (som fakta, ikke som at det er noe apple ikke ville gjort etc...)

Polymorphs bilde

Polymorph

Hvem som får kontrakt med iPhone bryr meg i hakket.

Jeg kjøper den sannsynligvis abonnementsfri uansett.

Jeg kjøpte ikke iMac-en min med bredbåndsabonnement, gjorde jeg vel?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai