Apple presser plateselskapene

Apples avtaler med plateselskapene som selger sin musikk på iTunes Store går ut i løpet av kort tid og Apple er nå i forhandlinger med flere av de store plateselskapene om nye kontrakter på iTunes Store. I fjor prøvd plateselskapene å presse Apple til å heve prisene på musikken, men Apple nektet. Nå vil Apple lokke plateselskapene med høyere priser, men kun hvis de kutter ut DRM.

Apple har i følge The Associated Press lagt betydelig press på plateselskapene for å få dem til å kutte ut DRM i iTunes Store. EMI har som kjent allerede fulgt Apples oppfordring og vil i løpet av denne måneden tilby DRM-fri musikk i høyere kvalitet og til en høyere pris.

Denne avtalen med EMI har lagt listen høyt for forhandlingene med de resterende plateselskapene og analytikere tror Apple vil bruke iTunes Store og iPodens markedsmakt til å presse fram en løsning uten DRM. Plateselskapene vil få en høyere margin.

Flere plateselskaper har allikevel vært svært motvillige til å gi slipp på DRM. Det vil bli svært spennende om Apple vil greie å presse selskapene til å kutte DRMen på sin musikk.

lamoys bilde

lamoy

Den DRM-frie varianten er kun dyrere ved kjøp av enkeltspor, albumprisen blir like billig.

Frode Lamøy
www.soundslikeyou.no

jpsalvesen

Platebransjen har etterhvert panikk. Og det er ikke rart - salget stuper på tross av DRM-tiltak.

Forhåpentligvis vil DRM-fri musikk via iTunes (og andre musikk-butikker) bli en slager. Jeg ønsker jo at det fortsatt skal lages og utgis kvalitetsmusikk.

sungame

Kan bli bra dette, men prisen må ned på samme nivå som DRM-belagt musikk om det skal monne noe i kampen mot ulovlig nedlasting.

- livet er en lang rappell

Ove

Det er et omfattende fokus på DRM og musikk. Hva med DVD-filmer?

Det er jo det rene marerittet at man kan kjøpe legale DVD-filmer (til høy pris!) fra Amazon.com, men så får man ikke lov til å spille dem fordi man kan skifte DVD-region på Mac'en kun 5 ganger??? Dette var jeg helt intetanende om inntil jeg prøvde, og det er det mest absurde og idiotiske jeg har opplevd på de 18 årene jeg har brukt Macintosh. (Men som påpekt andre steder; det er visstnok ikke Apple sin feil, men disse rabiate DRM-beskyttelsene som er innlagt av filmbransen på DVD'ene.)

Jeg håper Steve Jobs vil samtale med film-mogulene også. Tenk den dagen vi kanskje kan få noen MB i Programvareoppdatering som fjerner denne begrensningen...

AreKrishna

Kult! Så klagene fra Forbrukerrådene her nord har hjulpet.
Forbrukermakt! 8-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai