Macbook med LED-skjermer i sommer?

Etter at Steve Jobs for kort tid siden la ut et åpent brev omkring Apples-miljøsatsning og avslørte at Apple ønsker å benytte seg av LED-skjermer i framtiden, har ryktene omkring disse skjermene blusset opp. I følge DigiTimes har en ukjent kilde nær Apple hevdet at selskapet nå klargjør produksjonen for maskiner med LED-skjermer. Digitimes hevder at Apples MacBook er først ut.

AU Optronics (AUO) og Chi Mei Optoelectronics (CMO) er selskapene som skal levere de nye skjermene. I første omgang har de utviklet en 13.3" skjerm og en 15.4" skjerm. Dette er skjermer som med andre ord passer MacBook og MacBook Pro, men det kan også hende at 13.3" skjermene skal benyttes i det beryktede mini-versjonen av MacBook Pro. Det har i lengre tid vært ryktet at Apple vil gjennopplive den populære Powerbook 12" ved å introdusere en MacBook Pro 13.3" - en størrelse MacBook dekker i dag. Om dette skulle stemme, kan det være sansynlig at Apple vil lansere en slik modell under WWDC-messen som går av stabelen neste måned.

Fordelene med å gå over til såkalte LED-skjermer er mange. LED-skjermer bruker vesentlig mindre strøm, fargegjengivingen er bedre og selve panelene er tynnere enn LCD-paneler, noe som muliggjør slankere bærbare.

jarandmi

Er det noen ulemper med å gå over til LED? For eksempel pris?

mingebretsens bilde

mingebretsen

Sagt det før, og sier det igjen. Kommer det en MBP i mini, kjøper jeg den:P

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

jurgemaister

Du må nevne at en av grunnene til at Apple faser ut dagens bakgrunnsbelysningsteknologi er fordi den inneholder kvikksølv. LED er fri for kvikksølv.

PitBull

Apple har sagt i brevet sitt ang. "et grønnere Apple" at de vil gå vekk fra dagen bakgrunnsbelysning og over til LED-basert bakgrunnsbelysning. Er nok skjedd en liten miss i disse ryktene siden de omhandler LED-displayer, som vil si at fargene ikke genereres av krystaller, men av LED-ene. Apple vil nok fortsette å brkue LCD, men skifte ut bakgrunnsbelysningen. Så LCD-panelene vil nok bestå en stund til...

Polymorphs bilde

Polymorph

Lurer på om det lar seg gjøre å få skjermen byttet hos service?

Det ville vært nok oppgradering for meg, egentlig.

Nytt skjermkort kan jeg få med denne PCI-Express-boksen som kobles til ExpressCard.
Søtte for Double-heightkort (som tar to sånne skru-slotter på PC-kabinetter - kort inkls. monsterkjøleribbe) kommer senere, dvs. GeForce 8800 GTS osv.

Froskuss bilde

Froskus

Er det sånn at hver eneste pixel fra de "gamle" skjermene blir bytta ut med lysdioder da? (da må i såfall disse lysdiodene være forferdelig små?)

Åsmunds bilde

Åsmund

Såvidt jeg har forstått det, dreier det seg om å bytte ut bakgrunnsbelysningen og erstatte den med LED. Skjermen vil fortsatt være en LCD-skjerm, men med LED-bakgrunnsbelysning.

Paperboy

Men er det en fordel eller ulempe på bytte, prestasjonsmessig?

kajac

sikkert fordel. ellers hadde det ikke liknet Apple.

NyZeta

Sagt det før, og sier det
Sagt det før, og sier det igjen. Kommer det en MBP i mini, kjøper jeg den:P

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

Jeg slenger meg på den!! TVERT!!

devo

samme her, jeg SKAL ha en frekk liten MBP... men ser ingen grunn til å gjøre skjermene tynnere, det må jo være noe å ta i og følelsen av at "nå knekker jeg noe" må ikke være for stor. Jeg snakker såklart om Pro-bærbare nå, ibook og macbook må gjerne få tynnere skjermer for min del...

quadra800s bilde

quadra800

En TiBook i 12 eller 13.3" hadde vært så knall!!! :-D
Med ny innmat så klart.

fredriku

Føler denne størrelsen er knall, da har man samtidig plass til et decent skjermkort, noe jeg ser på som litt nødvendig om vi snakker promaskin. Hadde ikke blitt helt det samme med en MBP med Intel GMA. Sålenge jeg kan drive min ACD 23" i full HD og kan spille litt CS på maskinen innimellom, så er jeg fornøyd!
Gi meg en MBP 13,3" i samme chassie som MBP er i nå, med samme deilige tastatur, tynnere enn dagens macbook, og gjerne en ekstern superdrive/HD-DVD/BluRay, så snakker vi :)
Og et GeForce Go7400/Radeon X1400/X1600 som er lavere klokket, samt 120GB flashdisk, 2GB og en skjerm med LED-teknologi, så har du en fullkommen maskin som veier lite, OG er portabel, men samtidig har god ytelse all over.

MacBook Pro 15,4" ( 2GB RAM - 2,16GHz Core2Duo - 120GB S-ATA - Mac OSX 10.4.9 )
Apple Cinema Display 23" HD ( 1920x1200 )

quadra800s bilde

quadra800

Må bli SATA/eSATA og/eller FireWire 800 på den også, da.

MacPetrus

en slik maskin er jeg og meget kar for...

min G4 12,2" siste rev powerbook holder med i svingene enda, men det er abre så vidt...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai