Mac1s guider

Mac1 har mange praktiske guider, både for nybegynnere og erfarne brukere. Disse guidene har en tendens til å drukne i alle de andre guidene, så her er en artikkel som inneholder en oversikt over de mest brukte guidene.

Først: Siden Mac1 ønsker å være en seriøs side der alle er velkommen, trengs det regler. Hvis du er ny her, anbefaler vi at du leser igjennom Mac1s regelverk.

Switch-guiden:
Denne guiden er ideell for deg som kommer rett fra Windows til Mac-miljøet og generellt sett ikke kan så mye om Mac. Her vil du finne de viktigste forskjellene mellom Windows og Mac OS X, og hvordan du jobber effektivt på Mac.

Minne-guiden:
Trenger du mer minne i Macen din? Da bør du sjekke ut Mac1s Minneguide. Her forklares hvilket minne hver Mac trenger, og en link hvor du kan bestille direkte over internett fra nettbutikken MPX.no

Vedlikeholds-guiden:
Vedlikeholdsguiden er ideel for deg som føler Macen ikke er i god form, eller bare vil sjekke at alt er bra. Her vil du finne informasjon om hvordan du tar backup, søker etter feil i systemet, hvordan du reparerer feil, og hvordan du skal feilsøke problemer.

Forbruker-guiden:
Lurer du på hvilke rettigheter du har som forbruker hvis noe skulle skje med ditt Apple-produkt?
Forbrukerguiden tar for seg reklamasjonsrett, angrerett, garanti, og diverse andre ting som er nyttig hvis uhellet skulle være ute.

Endre kortnavn-guiden:
En tabbe mange nye macere gjør, er å endre kortnavn, navnet på "hus"-mappen. Å gjøre dette kan ødelegge deler av systemet, og det kan være svært innviklet å fikse det igjen. For å endre kortnavn på en sikker måte, sjekk ut denne guiden.

"Must Have"-programvare:
En Mac har masse praktisk programvare innebygget, men det er ikke alltid den dekker alle behov. Her er en liste over Mac1brukernes favorittprogrammer, både freeware og shareware.

Hvordan søke i forumet:
Forumet på Mac1 drives av forummotoren phpBB, og phpBBs søkefunksjon er ikke alltid like treffsikker. For å søke effektivt i forumet, sjekk ut denne guiden.

Hvis du føler en viktig guide mangler, skriv det i kommentarfeltet, eller send meg en melding, så skal jeg ordne det.

iBruker

Bra med et samlings sted med alle guidene.

Det med hus mappen har jeg opplevd selv og det er noe dritt!

whildonen

Bokmerket! Takk.

MadHatters bilde

MadHatter

Vet om et par ferske Mac-ere som kommer til å titte innom her fremover. Bra initiativ;)

kajac

Får håpe denne guiden får en fast plass på Mac1 så ikke denne også drukner i de andre guidene :P

MacAttacks bilde

MacAttack

[epple]+D

hjertnes1

Admin/Webmaster/Root: kategorier kan være en god idè. For Guide "listen" er for lang. Ikke bare bare å finne frem i. På tide å gjøre noe her?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai