Apple større en IBM?

I forrige uke skrev vi en artikkel at Apple som selskap hadde høyere verdi enn Dell. Nå mener ledende analytikere at Apple innen kort tid vil bli større enn den tidligere erkerivalen IBM.

Analytikeren Georges Yared i Yared Investment Research og ThinkEquity mener at Apple vil ha en mye raskere vekst enn IBM og vil verdien av Apple vil overgå IBM innen kort tid.

Selv om Apple kun har en fjerdedel av IBMs omsetning, vokser Apple raskt og aggressivt. Markedet har allerede belønnet Apple for den enorme veksten, men dette er bare begynnelsen - skriver Yared på nettstedet BloggingStocks

Samtidig melder Gene Munster, analytiker hos Piper Jaffray, at nye Mac-modeller vil bli presentert under WWDC som går av stabelen 11. juni i år. Gene mener det dreier seg om nye MacBook Pro og iMac-modeller.

quadra800s bilde

quadra800

Forundrer meg ikke.
Kan det være den helt nye iMacen vi får se på WWDC tro?
Og MacBook Pro Mini må vi jo se, hva?

termservs bilde

termserv

Men unnskyld meg.

Det er forskjell på "Apple større enn IBM" og at Apple vil bli større enn IBM innen kort tid.. Misledende tittel!

http://www.ronny-andre.no/

dr. Zzz

IBM produserer ikke PCer lengre da... bare konsulentvirksomhet osv. nå om dagen. De har solgt ut PC-produksjonsgrenen sin til Kina, og etter OL i Beijing vil det ikke lenger produseres datamaskiner med IBM-logo (det er et kinesisk selskap som produserer dem nå).

Caveman

vel nå produserer jo IBM blandt annet prosessorene til
alle de nye konsollene, Wii, XBOX360 og PS3.
I tillegg har jo de en haug av patenter og teknologier som de
leier ut. Ikke minst slenger de ut en god del supermaskiner også :D
så jeg tviler litt på dette.

glorious

Det er et spørsmålstegn der da... Det er forskjell på "Apple større enn IBM" og "Apple større enn IBM?". Når man først skal "klage" på ordleggelsen, så må man ta med alle tegna :)

quadra800s bilde

quadra800

Er vel Lenovo som lager ThinkPadene osv. nå.

kajac

Lenovo lager vel maskinene for IBM. Thinkpad har fremdeles IBM logoen på.

stefuss bilde

stefus

Selv om Apple "switchet" til Intel, er "erkerival" en ganske overdreven betegnelse på forholdet mellom Apple og IBM. De har mange år med fruktbart samarbeid seg i mellom, IBM kan takke Apple for at PowerPC-plattformen fremdeles eksisterer og Apple kan godt takke IBM for G5-prosessoren.

Microsoft derimot, kan trygt kalles erkerival...

kolbys bilde

kolby

Da Apple startet opp var det IBM de måtte kjempe imot. Microsoft hadde ikke noe OS på den tiden før de jobbet for Apple, og var ingen konkurrent.

Microsoft har samarbeidet like mye med Apple som IBM. ;)

Viper33

Jaja, du har et poeng der =).

Apple har vokst og vokst enorm gjennom tidene etter suksesen med Ipoden i 2001, men jeg er litt i tvil om at de vil klare og slå IBM enda.

IBM er og blir en av de største enda etter min mening.

admins bilde

admin

Merk at det står "tidligere" erkerival :) Som Kolby sier var Apple og IBM alt fra gode venner på 80-tallet, men på 90-tallet samarbeidet de jo om en rekke prosjekter - deriblant PPC. Microsoft har seilet opp til å bli både IBM og Apple sin største rival, før var det omvendt.

Egil

Alt slår IBM

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai