The true story of Audion


«Panic» er en av de mer populære programvareprodusentene for Mac, kanskje aller mest kjent for «Transmit.» Men det kanskje ikke alle vet er at de står bak «Audion», som bare tilfeldigheter hindret i å bli utgangspunktet for «iTunes». Panic har skrevet en oppsummering av historien til dette programmet, og møtet mellom en liten tredjeparts programvareutvikler og selveste Steve Jobs.

«"It's like you guys are a little push-cart going down the railroad tracks, and we're a giant steam engine about to run you down."» -Steve Jobs

Starten
Før iTunes, var det «SoundJam» og Audion som var Mac-svaret på «Nullsoft WinAmp». Audion ble, som et lite shareware-program, laget av to unge utviklere, nettopp ferdig med Transmit (da «Transit»). Det var i knivskarp konkurranse med blant andre SoundJam, og kom i tester ut på topp av de to.

«Phil started the meeting with an interesting bit of info:
"You guys remember the last time we tried to meet with you? It was actually because we wanted you guys to make iTunes," explained Phil.
Oh.»

Ærlig Jobs
Godt skjult på nettstedet sitt forteller Panic historien til dette nå forlatte programmet, og hvordan de nesten ble kjøpt opp av AOL, og bare tilfeldigheter var skyld i at de ikke ble kjøpt opp av Apple. Hvordan en e-post sendt direkte til Steve Jobs faktisk ble besvart, og hvordan Jobs under lanseringen av iTunes setter de ydmyke utviklerne på plass: «I don't think you guys have a chance.»

Det er en meget interessant fortelling om hvordan det er for bittesmå utviklere å møte Apple og Steve Jobs, som de forguder. Og et innblikk i hvordan mannen selv egentlig er.

«He wanted to know a few more things that I can't even really remember. I remember he asked, "Do you have any other ideas for apps you want to work on?" I replied, genuinely, "Well, we've got an idea for a digital photo management program..." and he replied with a simple, "Yeah. Don't do that one." Everyone in the room laughed but I had no idea why»

Godsakene starter fra kapittelet: «Signal From The Mother Ship.»

Les artikkelen om Audion :her:

admins bilde

admin

Fin artikkel ch_knapp :)

Det er en morsom liten historie det der.

Jons bilde

Jon

Artig å lese, men fytti så lang.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1 - Switchguiden - Søkeguiden

ch_knapp

Hehe, ja, alt for langt. Men gøy å skumme gjennom, en del ineressante avsnitt.

-Christian

philip

Jeg ser opp til de gutta ass, verdt hele halv-timen jeg brukte å lese den!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai