Skilt ved fødselen?

iphone

Apples iPhone har tatt mobilmarkedet med storm og spenningen er stor før Apples lansering av telefonen om en drøy måneds tid. Så stor er spenningen at et par kinesiske selskaper har sett seg nødt til å lage iPhone-plagiater på løpende bånd. Sist ut er en mobiltelefon med det klingende navnet CECT P168.

Telefonen lages i Kina og har to stk. simkort, en 3.5" touchscreen, et 1.3 megapixels kamera, "Mac OS X startup lyd" og Mac OS X "theme" samt et batteri på 1800 mAh. Spesifikasjonsmessig ser telefonen ikke alt for dårlig ut, men en rask titt på grensesnittet viser at det er ganske langt igjen og Apple behøver nok ikke å være bekymret for sin nye konkurrent.

iphone

I motsetning til iPhone, er CECT P168 allerede tilgjengelig og nettstedet Slashphone har tatt en titt på telefonen.

noilivaps bilde

noilivap

nå kommer fanboys til å skrive ''æsj, nå blir jeg skuffa, jeg tisser nesten på meg av sinne'' eller no sånt :p

synes den ser helt grei ut, dårlige farger på skjermen, men men. skal ikke ha den, så bryr meg ikke.

Wackhys bilde

Wackhy

Enten det, eller så kommer det den motsatte sorten som proklamerer at dette er mye bedre enn elendig iPhone :p
Telefonen er nok grei den, men ser av bildene ut som det ligner på grensesnittet som ligger i Samsung sine telefoner. I så fall kommer ikke jeg til å nærme meg den telefonen med en påle engang

Sirchs bilde

Sirch

iPhone ser jo definitivt mye bedre ut, dersom du følger lenken og ser alle bildene. Uansett vil ikke bilder vise følelsen av hvordan det er å holde og bruke produktet. Alt for mange produktet mangler den "feelgood" faktoren.

Sune

Hehe, første jeg la merke til er hvor mye penere hånd det er som holder iPhonen, og at bakgrunnen faktisk er helt hvit og ikke offwhite. Bildet er også tatt rett forfra på iPhonen mens på den andre er det en bitteliten vinkel nedenfra. Dette høres kanskje ut som pirk, men hadde jeg ikke vist noe om de to telefonene bortsett fra det man ser på disse bildene er jeg ikke i tvil om hvilken jeg ville valgt.

Grandars

Når det gjeld plagiat syns eg det er rart er orginal (nesten) alltid er bedre! iPhone er jo ein studie i brukarvennleg grensesnitt, men det har dei ikkje klart å kopiere. Der har dei lagt til mykje dilldall som eg iallefall ikkje er interessert i, og fargane dei har vald vert meir glorete. Ser ikkje for meg at dette er gjort for å unngå søksmål, så kvifor gjere det då?

Prøver å komme på eksempel, men kjem ikkje på nokon som ikkje kjem til bli møtt med "Det er ikkje plagiat, det er inspirert av... !" Men det eg hadde i tankane medan eg skreiv innlegget var:

Halo > Pariah
GTA > True Crime
The Hunt For Red October > Ein bråte u-båtfilmar
Buffy > Veronica Mars

Eg meinar: Dei har oppskrifta på suksess, men finn ut at her og her må me legge til litt, og dette må me ta vekk. Kvifor trur dei at dei som lagde orginalen ikkje tenkte på dette, og fann ut at det ikkje var ein god idè?

//grandars

Caveman

Ved å direkte kopiere sånne ting innrømmer de jo at de syntes iPhone er best og at de ikke klarer å innovere selv.
De kunne i det miste laget en annen bakgrunn da :p

Arne-Daniel

Av og til begynner jeg å lure. Disse plagiat-produsentene er jo gode! Tenk hvis de hadde leid inn en designer (det hadde de absolutt trengt!) og begynt å produsere _egne_ produkter. De hadde jo utkonkurrert Apple på et blunk! Men neida, de vil heller plagiere andre. Og selvfølgelig legge vekt på dårlig design, sånn at folk ser at det ikke er akkurat det samme.

Skulle ønske jeg forstod dem. Dette er virkelig en gåte for meg!

martins bilde

martin

Det er jo vesentlig lettere å lage noe som allerede er laget før. Jeg er spent på hvor lenge disse kopiene får leve, og evnt. hvorfor de får det. Skal også bli spennende å se hvordan iPhone blir mottatt i Europa når den tid kommer.

kaospilot

Grandars: Hvordan kan du vite det, salgskonsulenten? iPhone er jo ikke en gang lansert. Vi vet ikke om den eksisterer heller.

Ellers syns jeg produktbildet var komisk dritdårlig

Peter Ross

For meg som reiser mye er det meget interessant å se en tlf med 2 SIM-kort. Jeg har etterlyst en slik løsning i mange år.. og nå kommer den fra Kina.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai