Rykte: Skjulte iPhone-funksjoner?

iPhone nærmer seg drastisk en lansering og et hett nytt rykte hevder at iPhonen vil ha mange fler funksjoner enn Apple presenterte under Macworld Expo i januar. Det hevdes at den endelige iPhone versjonen vil ha vesentlig mer lagringskapasitet, støtte for den nye n-trådløse standarden, iTunes Store streaming og en komplett utgave av iWork.

Apple er normalt svært hemlighetsfulle og offentliggjøringen av iPhones eksistens ble gjort såpass tidlig for å skape ekstra oppmerksomhet omkring produktet som allikvel måtte gjennom offentlig FCC godkjennelse i USA. FCC godkjennelsen gjorde det umulig for Apple å holde iPhone skjult for forbrukerene og Apple valgte derfor å presentere iPhone under Macworld-messen.

Nettstedet vim3 hevder at Steve Jobs og Apple bevist har utelatt å fortelle oss om en rekke av iPhones funksjoner for å ha noen hemligheter å presentere når telefonen skal lanseres. Vim3 mener også at Apple med vilje ikke har fokusert på "iPod-delen" av iPhone for å ikke kanibalisere iPod-salget inntil iPhonen er lansert. Apple har snakket lite om musikkfunksjonaliteten og heller fokusert på funksjoner som multitouch, Google Maps, Mail osv.

Vim3 hevder at iPhonen vil ha:
• Mer enn 4GB og 8GB minne
• Utskiftbart batteri
• Støtte for flere trådløse standarder
• iWork (Pages / Keynote)
• iLife (iPhoto / iTunes / iMovie)
• iTunes Streaming - stream musikk fra venner over Bonjour/WiFi
• iTunes Store

Nettstedet som kommer med disse påstandene er helt ukjent og informasjonen bør tas med en stor klype salt.

apply

digg med flere effekter på iphone da(:

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Wi-Fi har nok vært et lurt trekk, Apple har jo lenge fokusert på trådløshet.
Utskiftbart batteri - tja, det er jo ikke så vanskelig å implementere en løsning for dette, men hvor mange er det egentlig som skifter batteri på mobilen sin? Den økende trenden har vel vært å kjøpe en ny telefon, men kanskje Apple klarer å snu denne trenden med iPhone. Ellers ser alt dette spennende ut, la oss håpe vim3 har noe for seg.

--
Kanskje vi skulle hatt en emo-dag også? De er litt i samme bås som gothere og satanister, bare at de er "dypere" og ikke sinte, bare skuffa. -Nils

ch_knapp

Dette er helt ubegrunnet, og ufattelig vagt.

Som PR-triks hadde det vært fantastisk, men samtidig er det urealistisk. Sist noen fikk prøve en iPhone funket ikke engang de funksjonene som ble presentert på MacWorld.

La oss ikke bli revet med her.

-Christian

mingebretsens bilde

mingebretsen

Det kan jo være, akkurat som med leopard, de ville ikke gi vekk alle funksjonene til konkurrentene. Men ta alt med en klype salt!
Selv kommer jeg til å takke gud om de kommer ut med større lagringskapasitet et 8gb, hadde virkelig vært digg! :P

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

smacmac

iLife med iMovie gir da ingen mening. Videoredigering på iPhoenen kan da ikke være så veldig praktisk.

Brutals bilde

Brutal

Herlig orddeling i tittelen der.

philip

utskiftbare batterier er det beste ass, vet ikke hvor ofte jeg skulle ønske at jeg hadde hatt det til min lille bajs: K750i

devo

Har nok ikke stor tro på det nei. Et slags enkelt videoredigeringsprogram kan det godt være følger med for man har vel strengt tatt ikke bruk for iMovie på en så liten skjerm. Det ville vært å skyte seg selv i foten med tanke på brukergrensesnittet. Men jeg er veldig enig i at kun de absolutt nødvendigste funksjonene er frigitt. Det er jo tross alt mulig å dytte inn draft-n i hva som helst nå om dagen :). Og deling av musikk er jo en bagatell. Såklart vil dette bli mulig. Alt annet av trådløse produkter Apple lager har jo støtte for bonjour og iTunes-deling, så hvorfor ikke? iPhoto blir vel også delbart ;)

Nei vi får se når iPhone kommer til Norge :D

Samor

Det er kansje bare rykter og man skal ikke bli helt revet med.. men jeg må bare få si at hvis dette er sant kan bare telehuset og itavisen springe langt å gjømme seg med sine påstander!:p

håper virkelig at det er noe sant i disse ryktene for da hadde iPhone blitt myyye bedre;)

G-Macs bilde

G-Mac

Det er flere (i hvertfall et par) telefoner som allerede har enkle muligheter for redigering av film, dvs. sette sammen og kutte klipp tatt med mobilen og legge på overganger og tekst, så jeg vil overhode ikke se bortifra et redigeringsprogram men det vil nok ikke se ut slik som iMovie gjør i dag.
Det må jo også være en grunn for at Apple har utsatt lansering av iLife 07 så det styrker denne påstanden vil jeg si.

Ellers må jeg si utskiftbare batterier er et must, tidene på et batteri som apple oppga var ikke særlig mye og når du bruker den til film og musikk tar det ikke mange timene før den er tom.

Støtte for flere trådløse standarer (som f.eks. 3G og Super 3G) har vel vært rykter som har florert ganske lenge nå og kan vel sees på som ganske troverdig.

Apple har jo satset stort på streaming av musikk, og når Microsoft sin Zune kan det, kan ikke Apple være noe dårligere ;)

Gleder meg helt vanvittig til iPhone og håper at den kommer til norge også om ikke så altfor lenge etter alle andre land har fått den. For hver dag er det en dag mindre til lansering av iPhone, husk det ;)

jpsalvesen

Tru'kke på det. Løgn og fanteri. Men en videofunksjon + et enklelt videoredigeringsprogram hadde vært gøy. Og utskiftbart batteri er et must når telefonen er så dyr at du regner med å ha den i to-tre år!

csharp

Jeg skulle heller ønske den hadde fått et bra kamera med autofokus OG blits, slik at den kunne erstatte både telefon, iPod og digitalkamera....

Skjønner ikke hvorfor ikke noen kan lage en telefon med fornuftig design og disse tre funksjonene, men alltid har bare enten bra kamera ELLER bra MP3-spiller - ikke begge deler.

Nokia N95 regnes ikke med da den er et digert monster og ikke har noe bra design. Kunne f eks hatt ett bra kamera på SE W880i, så hadde vi vært i mål........

Erherons bilde

Erheron

Er ikke dette funksjonene man har sett hos kopiene som har blitt sett verden over? Noe sier meg at dette bare er en oppfølgning av økte forventninger fra diverse mac-nettsteder.

For all del, funksjonene høres koselige ut, jeg håper bare at ryktene har mer grunnlag enn at iPhone-kopiene har dem.

anderstangens bilde

anderstangen

mobiltelefonen vil aldri erstatte digitalkamera.. Optikken i digitalkameraene er mye bedre, og det påvirker også størrelsen.

gao

Skal generelt være forsiktig med å si "aldri", mange som må ete det i seg igjen etterhvert... men kan være tilbøylig til å være enig i at ett mobilkamera neppe erstatter de gode digtalkameraene, de avanserte kompaktene, MEN for meg har faktisk en SE k800i så og si helt fjernet behovet for snap-shot kamera Ixus 50, nå tar jeg enten snap-shots med mobilen som jeg alltid har med meg, eller skikkelige bilder med speilrefeksen...

så en iPhone, med skikkelig 3-4 mpx kamera, autofokus, blits og "ok" optikk (kanskje 2x optisk zoom) hadde vært genialt, men neppe i første generasjon, men vi kommer dit, garrantert.....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai