Microsoft lanserer Surface

Microsoft lanserte i går kveld multi-touch systemet Surface. Dette er i første omgang en 30" bordplate/skjerm som kan brukes til alt fra å redigere bilder til å bestille mat via menyer på "bordplata". Microsoft bruker betegnelsen Multi-touch (ikke ulikt Apples Multitouch) som betyr at man kan bruke flere fingre om gangen, eller at flere brukere kan bruke bordplata samtidig.

Det er ventet at systemet først vil brukes på kasinoer, restauranter og kjøpesentre, men at det også vil kunne nedskaleres til bruk i MP3 spillere og mobiltelefoner. Ikke helt ulikt iPhone. Kampen om Multi-touch har med andre ord begynt og det er erkerivalene Apple og Microsoft som igjen står mot hverandre.

Se video-demonstrasjoner av systemet hos Microsoft

olebole

kan allerede se det for meg:
hihi
70709

pianoman

Hahaha! Drit bra :D

minkulfs bilde

minkulf

Hahaha, konge olebole!

Hail to Slay radio baby!

Kill Bill

ctrl+alt+delete?

minkulfs bilde

minkulf

Kill Bill : The Three Finger Salute får en ny betydning med dette systemet ;)

Når det er sagt så ser dette unektelig spennende ut og jeg er ikke i tvil om at etterhvert som teknologien modnes vil dette kunne føre til mer intuitive måter å bruke en datamaskin på. Men tastaturet mitt får de kun hvis de brekker det løs fra mine kalde, døde fingre.

Hail to Slay radio baby!

SeaLions bilde

SeaLion

Jeg likte det, som en selvstendig greie. På linje med vaskemaskin og Playstation. Men ikke som en PC-erstatter.

bilforum.moo.no

nudua

Microsoft tuter dette som en egenutviklet greie over 5 år.

Det er Jeff Han og hans selskap som har utviklet deler av dette i lang tid.
Multitouch er heller ikke noe nytt, ble utviklet i 80-åra.

Se denne presentasjonen som er et år gammel.

http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/65

segrov

Ser kult ut.

Men hva skal man bruke det til? Sitte og glane i bordplata får en helt ny beydning.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

termservs bilde

termserv

Jeg gleder meg til dette blir allemannseie, og man kan spille på de osv.

http://www.ronny-andre.no/

whildonen

Microsoft skal nok ha æren for å lansere et produkt med denne teknologien, som derimot ikke ble utviklet av dem, men det gjelder jo forsåvidt mye av det Apple lanserer også.
Jeg håper at Multitouch skal være innebygget i Leopard på en eller annen måte, da det finnes uanede mulgiheter for dette. Med taktile berøringsflater (altså slik at man formelig føler at man presser ned "noe" som sier klikk) får de gjerne ta tastaturet fra meg:)
Jeg så en demonstrasjonsvideo hvor de hadde en stor skjerm på veggen og så straks for meg avisredaksjoner med slike. Layoutarbeide kommer til å bli skikkelig gøy igjen når man slipper fri fra små (relativt) dataskjermer og kan jobbe i 100% eller mere, lekende lett.
Fotoredigering er også et område. Organisering av alskens filer og dokument - og ja, spill. Orientering på kart og Google Earth. Vel, det er bare å fortsette - og husk; for de av dere som har prøvd dagens touch-skjermer; jeg tror dette er noe helt annet.

edo

Fra et fysioterapeutisk ståsted tror jeg aldri denne teknologien kommer til å bli allemannseie. Jeg ser for meg nakke og skulderproblemer pga at man tar bort skrivebord/understøttelsesflate. Jeg har sett en rekke relativt korte filmsnutter av lignende produkter på youtube og skulle likt å sett noen jobbe slik i mange timer. I bransjer hvor man idag ser for seg slik teknologi i bruk jobber man jo MYE foran skjermen med mus/tastatur ol hjelpemidler. Mange sliter med muskelsmerter/senebetennelser pga feil sittestilling osv allerede. Jeg tror sjansen er stor for at dette produktet kommer til å floppe som et fast arbeidsverktøy pga det jeg nevner. Dere kan jo late som dere har en slik skjerm og "jobbe" på den i noen timer (hvis dere gidder) så kan dere jo kjenne selv.

Sigvi

Ser ufattelig kult ut.
Men jeg trodde apple hadde satt masse patenter på dette systemet?
Håper for apple sin skyld at de kommer med noe som slår dette, for dette kommer til å bli populært i framtiden.

Mr Mac

For første gang er jeg imponert over noe Microsoft lanserer. Dette kan vise seg å bli stort dersom det lanseres på riktig måte, og de får med seg mobilleverandørene, kameraprodusentene osv.

Er helt enig med Sigvi. Apple bør for sin egen del være klar med noe som er 10 ganger bedre... Og det er jo ikke helt usannsynlig... :D

nudua

Det er Jeff Han hans selskap Perceptive Pixel som trolig har utviklet interfacet.
Dessuten er multitouch teknologi startet på 80-tallet.

Denne presentasjonen er ett år gammel.

http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/65

Giltvedt

Har ikke Mac1 hatt en tidligere nyhetssak som er tilknyttet til dette produktet? Det var når Surface ikke ble offentliggjort, men jeg kjente igjen utstyret som var i bakgrunnen i videoklippet. Blogget om dette tidligere. Jeg innrømmer selv at dette er jo imponert, men som noen allerede har påpekt så er dette ikke noe Microsoft har gjort selv fra grunnen.

Har lurt litt selv på hva slags plattform det er basert på og hvordan det går fram. Har litt ekkel anelse at det er og forblir Windows løsning, men jeg ville gjerne sett om disse kunne fungere i/med andre plattform problemfritt. Helst ikke blir bundet til teite MS standarder. Tenk om at den nekter å vise .mov videoklipp og kun viser .wmv?

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

Brutals bilde

Brutal

Tja, synes nå det så kult ut jeg da. Ser ikke helt nytteverdien i det, men det er jo unektelig en kul ting.

Bringsverd

Dette så kult nok ut, men er dette slik som de mini-pcene MS skrøt av skulle forandre verden for ca. 1 år siden? Som nå selger veldig dårlig.
Er også spent om kameraprodusenter og mobilprodusenter blir å putte inn utstyr slik at dette bordet og de forskjellige tingene vil snakke sammen trådløst, som vist i videoen.
Ser med skeptisk på det at man skal betale med kort over et slikt system.
Vist dette skal bli tatt i bruk i jobber og slikt ville jeg helst hatt det med justerbar vinkel.
Og tilslutt er dette bare et konsept fra MS eller skal de beggyne å produsere de?

NikolaiFjagesund

Min mening er at dette er et artig konsept. Når det utvikeles blir det nok veldig bra. Faktsik litt morsomt egentlig. Det at de integrerte Zune var også veldig bra i tillegg til alle andre dingsene. Håper det virker bra også i praksis og ikke bare på introen:)
"Livet er ikke et problem du skal løse, men et mysterium du skal oppleve."

jpsalvesen

Jeg er imponert. Det ser rett og slett bra ut.

Yay, Microsoft. Endelig noe som virkelig virker revolusjonerende og engasjerende.

Men siden Apple har multitouch til iPhone, så skal vi ikke se bort ifra at det kommer et konkurrerende product rimelig kjapt! Det må jo være konge å bruke dette til Photoshop, f.eks!

Og jeg likte synkroniserings-idéen deres. Nye idéer er alltid velkomne!

And2000

Jeg synes det er rar kritikk mange kommer med her når man tenker på hvor gjennomtenkt og nytenkende dette virkelig er. Det er litt flåsete av artikkelskribenten å kritisere MS for kopi av Multi-touch - det er jo ikke det som er navnet på prosjektet - det er Surface - et godt navn til et lovende produkt.

Det er ikke snakk om arbeidsflater i første rekke, men et nærmest intuitivt verktøy til både fotoalbum og kommunikasjon ellers. I tillegg til andre muligheter.

At MS lanserer noe så annerledes og nytt, rett etter Vista, vil nok dessuten si at vi ikke skal avskrive dem med det første. Retorisk sett tror jeg dette funker som bare det: De sier med denne lanseringen at «jovisst vi har jobbet lenge med det nye operativsystemet, men vi har i tillegg utviklet Surface».

Dersom Apple ikke har kommet like langt ved lanseringen av Leopard, kan de risikere å miste andeler, vil jeg tro. Skuffelsen kan bli stor om multitouch ikke står på beskrivelsen av Leopard. Samtidig - utsettelsen av iLife kan jo tyde nettopp på det, vel?

messo

Unektelig et ganske kult konsept. Akkurat passe futuristisk til å gjøre det eksklusivt.

Dette konseptet har jeg drømt om lenge, og har sett det demonstrert at han kinesiske fyren. Ble lei meg når jeg så at det var microsoft som hadde snappet han opp og betalt han inn på deres lag. Synd at slik inovasjon skal havne i hendene til Microsoft ...

Tenk deg at du sitter på resturantent og spiser på en slik borplate - plutselig søler du mat utover bordet, og "surface" begynner å banne å steike, og vise grusome bilder på skjermen! ... eller så henger hele opplegget seg i forsøket på å indentifisere de nye "objektene" som plutselig landet på bordflaten, etterfulgt av uhyggelige blåskjermer.

bjarnearbeids bilde

bjarnearbeid

70817

Såg ikkje det kart-opplegget LITT likt ut OSX sitt brukergrensesnitt?

nudua

Jo, det syntes jeg og ved første øyekast....

Så fikk jeg se dette:

http://users.on.net/~disko/touchbsod.jpg

Nok en video av Jeff Han: http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc

haartufss bilde

haartufs

Synes det ser spennende ut, spesielt i forhold til bruk i butikker også videre. Det var vel ikke akuratt så veldig forskjellig fra andre multitouch jeg har sett da men. Tror absolutt denne måten å styre hardware på vil bli brukt mye fremover nå.

Produktet kan jo absolutt bli bra, er det kun softwaren som krediteres til microsoft eller skal de også sette navnet sitt på selve bordplata? Mutet "fortellerstemmen" fordi den var så ekkel, så fikk ikke med meg alt, haha.

kajac

"Microsoft tuter dette som en egenutviklet greie over 5 år."
Hva gjorde ikke apple da? De skrød de...
Men har ikke apple patent på multitouch? Da kan vel ikke ms bruke det helt uten videre? eller bruker ms en annen teknologi?

GranatEple

Ble overrasket selv, men når jeg tenker igjennom kunne de ha lagt inn mye mer. I mine øyne er det bare en fancy duppeditt som man bruker til å puffe rundt på noen bilder. Ser jo gøy ut, da.

struktur

Forholdet til iPhone kommer klart frem for de som orker å lese hele siten til Microsoft:

Microsoft har brukt Multitouch for å lage Surface. Surface er laget for butikker, hoteller, kinoer, teatre, restauranter osv, og er laget for å være et samlingspunkt, skrytetavle og en snakkis. I tillegg er løsningen ment for 30", og Microsoft sier klart fra at de ser for seg _større_ skjermer i fremtiden.

Apple har brukt Multitouch for å lage iPhone. iPhone er en håndholdt enhet med liten skjerm, og skal brukes til helt andre ting enn Surface. Rykter om at disse løsningene skal på større skjermer er kun rykter!

Dessuten, som flere her har påpekt, det er andre som har gjort forskningen her, Jeff Han er den mest kjente av disse, men ideer om direkte skjermmanipulerte objekter har eksistert lenge.

Og det er en ting til: iPhone kommer om ca en måned ("end of june"), mens Surface skal lanseres sent i år ("winter 2007"). Hittil er Surface installert på ett Sheraton, og en konferanseavdeling på ett hotell til.

Surface er ikke et konsumentprodukt.

Det er selvfølgelig spennende om både Microsoft og Apple vil bruke disse løsningene til systemer med skjermer på 15"-19", kanskje mest aktuelt i bærbare. Ingenting tyder på at dette skal i stasjonære eller mobile arbeidsstasjoner på mange år ennå...

:-)

admins bilde

admin

Microsoft's Surface technology:
• Depends on cameras and projectors for its magic
• Focuses on large interactions instead of small

Dette er tydeligvis noe helt annet enn Apples/FingerWorks sin teknologi

Bringsverd

Men bare for å spekulere litt, har dette noe med HTC revolusjon som skal avdukes den 5?
[url]http://itavisen.no/php/art.php?id=383720[/url]

wsimilas bilde

wsimila

Adobe presenterte multi-touch screen før Microsoft.
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=45793

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai