iTunes Plus lansert

DRM-fri musikk med høyere kvalitet er nå tilgjenglig på iTunes Store over hele verden. Apple lanserte i dag iTunes Plus, som for 10 kroner per låt tilbyr DRM-fri musikkspor med 256 kbps AAC enkoding.

iTunes Plus lanseres med EMI's digitale musikkatalog innspillinger som eksempelvis singler og album fra Coldplay, Rolling Stones, Norah Jones, Frank Sinatra, Joss Stone, Pink Floyd, John Coltrane og flere av Paul McCartneys klassiske album som nå finnes i iTunes Store for første gang.

iTunes vil å fortsette å tilby hele sin katalog med mer enn fem millioner sanger i samme versjoner som i dag, 128 AAC enkoding, for 8 kroner per låt, parallelt med iTunes Plus-versjonene i høyere kvalitet. Kundene vil også enkelt få muligheten til å oppgradere sitt musikkbibliotek med tidligere kjøpte EMI-innhold til iTunes Plus for bare 2 kroner per sang eller 24 kroner for de fleste album.

Våre kunder er svært fornøyde med den friheten og utrolige lydkvaliteten iTunes Plus gir. Vi forventer at mer enn halvparten av alle låter på iTunes Store skal tilbys i iTunes Plus-versjoner innen årets slutt, sier Steve Jobs, Apple.

Dette er en fantastisk milepæl for digital musikk. Konsumentene vil nyte det å lytte til iTunes Plus-spor med høyere kvalitet fra deres favorittartister fra EMI uten noen brukerbegrensninger, sier Eric Nicoli, EMI Group.

Med iTunes Plus kan kunder laste ned musikk fra EMI uten begrensninger på type musikkspillere eller antall datamaskiner som den kjøpte musikken kan spilles av fra. iTunes tilbyr også kundene å oppgradere sine musikkbibliotek med tidligere kjøpt EMI-musikk til iTunes Plus versjoner. EMI Music videoer finnes nå også i iTunes Plus-versjoner til samme pris som før. iTunes Plus-låter som er kjøpt på iTunes Store kan spilles av på alle iPod'er, Mac'er eller PC'er, storskjerm med Apple TV og snart også iPhone, samt andre digitale musikkspillere som støtter AAC.

Twinrehz

Hvor finner man iTunes Plus?
_________________________________
Release of 10.5.0, we salute you!

quadra800s bilde

quadra800

iTunes Plus er visst den nye definisjonen på DRM-fri musikk.

Correct me if I`m wrong.

Arne-Daniel

Jeg ser ikke noe alternativ for å oppgradere sangene mine eller kjøpe dem uten DRM-sperre. Hvordan gjør man dette?
Det er forresten surt å ikke ha penger på kortet i dag :)

jervi

Du skrur på iTunes Plus i (konto-)innstillingene i iTunes Store. Muligheten for å oppgradere er ikke kommet enda, og prisene er heller ikke konsekvente enda, mest sannsynligvis fordi de er midt i oppgraderingen. Noen priser er for eksempel merket med "+"-symbolet, men når du går inn på albumet, koster de plutselig 8 kroner igjen. Jeg ville ventet en dag eller to før jeg prøvde meg på iTunes Plus...
Når det er sagt, så sier brukerveiledningen at "for å oppgradere til iTunes Plus er det bare å besøke iTunes Store og følge anvisningene på skjermen", så tipper det kommer noen valg for det innen kort tid!

siljedal

Jeg har nå aktivert plussda var jeg stolt eier av en + singel :D

Per-Kristian

Er det alle som oppgraderer biblotekene sine? Det går veldig sakte å laste ned fra iTunes Store i dag :-p

gao

Noen som vet hvor mye større plass en sang tar... har jo litt å si for en som har fylt iPod'en sin og venter på neste generasjon med mer plass og ny funksjonalitet (har 5. gen)

Per-Kristian

Sangene blir 2 ganger større.

fredarn

Detter er utrolig bra - way to go apple!

Faen i helvete at jeg ikke har penger å investere i aksjer for, prøve å få forldrene mine til å investere for 7 mnd siden.. men neida - og nå er akjsen nesten doblet! Og apple kommer med nyheter som får aksjen til stige hver eneste mnd nå om dagen... dritt og møkk

PNTHR

er ganske Ok også :D

Per-Kristian

Legg merke til linker til "Movies" og "TV Shows" i den norske storen også (på iTunesU siden)

jpsalvesen

Grinderman!!

Tipper iTunes+ gir noen knalltall. Iallefall for den første uka :)

Mr Mac

Skulle det ikke hete iTunes Plus? Eller er dette forskjellige ting???

kallestudioklovn

Fantastiske nyheter.
Tommelen opp for bedre kvalitet!

Mr Mac

Trykk på iTunes Plus knappen på høyre side i iTunes store --> Trykk "Upgrade My Libraray"

Åsmunds bilde

Åsmund

Topp! Herretter kjøper jeg alt i +format hvis det er tilgjengelig!

Mr Mac

Jeg har en del sanger i kreditt. (Sender inn kodene fra colaflasker). Vil disse kun gjelde vanlig format til en verdi av 8 kroner, eller vil de gjelde iTunes+ sanger også? Det står jo at de gjelder for 1 sang. En sang er vel en sang???

Ministry of sound

Jeg får ikke til å oppgradere jeg da, ikke finner jeg valget enda jeg har flere album som skulle vært mulig å oppgradere...hmmm

parlketter

Husk at du må oppgradere iTunes programmet til versjon 7.2. Når dette er gjordt vil du finne "iTunes plus" som en nyhet på høyre side av hovedvinduet. Har selv kjøpt et plus album i dag, så det fungerer greit.

Ministry of sound

dette har jeg selvsagt gjort;) men finner ikke denne "upgrade"-knappen...

Mr Mac

Kanppen heter "See details". Da får du se en oversikt over sangene dine, og mulighet til å oppgradere.

whildonen

U står vel for Universities men kunne gjerne stå for Utdanning på norsk, da dette er en enorm samling med diverse godbiter for vitebegjærlige mennesker, studenter og andre, fra en rekke toppuniversiteter i USA - og gratis! Namnam! Håper norske universiteter og høyskoler hiver seg på - kunnskap til folket!

iTunes Plus er et annet valg og dukka endelig opp etter en del venting - men jeg har visst ikke kjøpt noen av de aktuelle albumene eller låtene, men flere kommer til...

Linz

Og da er 29 sanger (2 album + 1 sang) oppgradert til DRM-fritt! Whohoo! Men det virker som om at det er bra trykk på iTunes Store for tiden...

mingebretsens bilde

mingebretsen

Mitt bibliotek kostet det kun 49 kroner å oppgradere! wee, det vakke no mye. Skal oppgradere, men its er nokså treig for tiden

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

hansingehagens bilde

hansingehagen

Her er det fullt trøkk .. og vanseklig å komme inn.
Mitt bibliotek er koster 410.20Kr for 272 Songs, 1 Song, 18 Albums ...

- Hans

Arne-Daniel

Så det går ikke an å oppgradere én og én sang? Enten må man oppgradere alle, eller så må man kjøpe én og én sang for 10 kr på vanlig måte?

ch_knapp

Oppgraderte 5 album, for 130kr, for så å finne ut at akkurat de albummene hadde jeg kjøpt i CD-format tidligere... og at filene på dataen var .m4a, ikke .m4p - nå har jeg altså kjøpt disse albummene tre ganger, sweet.

Det gleder meg også å melde at D.D.E er i iTunes Plus-format, endelig kan vi høre rai-rai i orntli' kvalitet.

E-hehe.... det er også noe å fylle "tubes"-ene med, bortkastet båndbredde.

-Christian

gomle69s bilde

gomle69

Holder på nå, og fy f**n så tregt de siste sangene kommer fram. Har bl. a. fått et par ERROR=504, som vistnok er et problem i Apple´s ende av røret. Men, men....
Uansett et supert tilbud dette. 120 spenn for noen og 50 sanger. Og rosinen i pølsa for min del: Jeg får tilbake et album jeg tidligere har kjøpt, men GLEMTE å ta sikkerhetskopi av. Og så røk disken. Lovely. OPS!!! Error =500 kom plutselig nå på en sang."Feil på intern tjener". Jeg tror de sliter litt.........

bjorn59

Itunes er grådig langsom for tiden, jeg oppdaterer en cd og laster ned en cd. Startet natt til torsdag,og den er enda langt fra ferdig. Er det noen som har hørt om de har problemer?

SeaLions bilde

SeaLion

Jeg åpnet en av de nye Plus-filene med Tex-Edit Plus og kikket litt på kildekoden. I en av de første linjene i filen står hele navnet mitt i klartekst. Så EMI og Apple har sikret seg mot fildelingkriminalitet likevel ...

St Anders

Kan jo fjærne informasjonen som står der, evt endre den, men selv ser jeg ikke poenget med dette, for min del da...
Holder selv på og oppgradere over 70 sanger, og har bare fått lastet ned 3-4 sanger... tar ein evighet, og stopper ofte, så i løpet av hele dagen har e kanskje klart 1 sang...

Daniels bilde

Daniel

Venter til det har blitt litt mer stabilt med å oppgradere sangene mine. Håper de andre selskapene følger etter snart. De eneste som taper på å ikke gå DRM-fri er til slutt selskapene, fordi nå som det finnes noe DRM -fritt og i bedre kvalitet og folk begynner å like det, er selskapene nødt til å skifte taktikk.

SeaLion: Sjekket DRM sanger med TextEdit, det stod navn der også ja.

xuzo

Genialt med den cola-kampanjen (1 coke-coin = 1 sang på iTS) som pågår nå, ihvertfall nå som det er DRM-frie sanger. :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai