Apple oppdaterer Apple TV

Apple oppdaterer Apple TV

Apple kunngjorde i dag at de flytter Internetts mest populære innholdstjeneste til stua, med Apple TV. Fra midten av juni vil det være mulig å overføre videoer trådløst direkte fra YouTube til widescreen-TV-en. Med Apple TV sitt enkle brukergrensesnitt og Apple Remote kan brukerne enkelt bla gjennom, finne og se på videoene fra YouTube på TV-skjermen.

Dette er første gang brukere enkelt kan bla gjennom, finne og se YouTube-videoer fra sofaen, og det er virkelig moro. YouTube er en verdenssensasjon og Apple TV tar tjenesten direkte fra Internett til widescreen-TV-en i stua, sier Apples CEO Steve Jobs.

Tusenvis av de nyeste og mest populære videoene på YouTube vil være tilgjengelig når Apple lanserer tjenesten i midten av juni. Hver uke vil YouTube fylle på nye tusener av videoer, inntil hele katalogen er overført en gang på høsten. Med Apple TVs brukergrensesnitt og Apple Remote kan brukere enkelt navigere seg gjennom YouTubes velkjente kategorier og søke etter enkeltstående videoer. YouTubes medlemmer kan også logge seg inn på deres YouTube-konto via Apple TV, for å se og lagre sine favorittvideoer.

Apple kunngjorde at de nå også tilbyr en ny Apple TV, med 160 GB harddisk. Den nye lagringsenheten har fire ganger så mye lagringsplass som den forrige versjonen. Nå er det plass til opptil 200 timer med video, 360.000 sanger, 25.000 foto eller en kombinasjon av disse.

Priser og tigjengelighet
Apple TV med Apple Remote er tilgjengelig på Apple Store og hos autoriserte Apple-forhandlere til kr 2.590 inkl. MVA. Apple TV med 160 GB harddisk vil bli tilgjengelig 1. juni til kr 3.390 inkl. MVA. YouTube-funksjonen for Apple TV vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering i midten av juni.

quadra800s bilde

quadra800

Grunnen til at de gir mulighet til å oppgradere disken er sikkert bare fordi de så at så mange cracka kabinettet og satt inn større disk.

mingebretsens bilde

mingebretsen

ååå. Kjipt med den nye hardisen (er positivt, men jeg vil også ha den:P). Digg med youtube!

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

devo

Nå kommer Steve Jobs og vifter med alle disse tingene som kan vises på you'r widescreen television... men når får vi se en slik fra Apple? hva med en cienema display + tvmodul og apple remote? sweet sier når jeg. Men Steve! Widescreen Steve! NÅ!

jerk

Interessant med dette samarbeidet mellom Google og Apple. Dette er begynnelsen på noe stort!

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

Cybbe

Hvis boksen får TV-tuner en gang i fremtiden, samt DVD-spiller, kan dette bli riktig så interessant.

admins bilde

admin

TV-tuner og DVD-spiller er det denne boksen aldri får. Begge de to teknologiene er gårsdagens teknologier, dette er som Steve sier DVD-spilleren for framtiden. Det vil si vi kommer til å streame det vi vil se rett fra nettet.

Twinrehz

Da må du vel gjerne ha en internettlinje som lar deg streame HD-materiale. Tviler på at en vanlig 1,5Mbit-linje klarer det. I alle fall om det er noen som vil gjøre noe annet i tillegg.
____________________________________
Release of 10.5.0, we salute you!

Cybbe

DVD forstått litt videre til å inkludere også nye HD-formater som blueray og HD-DVD er ikke gårsdagens teknologier. Selv om mye etter hvert vil gå over til nettstreaming er det jo svært lite aktuelt i det minste for Norges vedkommende per i dag. Apple leverer jo heller ikke videoinnhold til AppleTV i Norge. Og med tanke på infrastruktur er streaming av HD-kvalitet over en vanlig nettlinje ikke mulig.

En annenn grunn til at det ikke er nødvendigvis er gunstig å utelukkende få innhold fra nett er at man kan ende opp med å låse seg til en innholdsleverandør. Nå er slikt for tiden uansett i startgropen, så det er litt tidlig å felle noen dom, men jeg vil helst ha muligheten til å kjøpe innhold hos mange forskjellige leverandører, for å kunne spille det av uten problemer på den boksen jeg har i stua.

kj

Jeg tror heller ikke det vil bli det for mange andre enda heller. Jeg liker Appel`s evne til å se fremover men her er de litt raskt ute i forhold til den enkeltes muligheter rundt om. Hva med musikk og film elskerne som samler og som krever kvalitet? Greit at lagring er billig... men med hd og bluray og hva som måtte komme så blir jo ikke kravet til plass mindre.... så jeg gir ikke helt slipp på cd, dvd og LP cover :-) enda....

Noen som vet om det er mulig å gi en topp spekka Macmini appletv funksjonalitet?

Da blir det straks mere intressant... :-)

ducksteR

Jeg tror at Apple har valgt å ikke inkludere DVD-spiller både fordi det snart er gårsdagens måte å se på video, men også rett og slett fordi alle har det. Jeg mener, hvem er det som ikke har en DVD-spiller nå for tiden? Og hvis Apple TVen hadde det kunne den lett blitt forvekslet med en helt vanlig DVD-spiller med ekstra streaming-mulighet, noe som ville skremt bort utrolig mange potensielle kjøpere. Isteden holder de prisen nede, og gjør det som er smart og fremtidsrettet: leverer en fullblods streaming boks, noe de har klart perfekt. Nå venter jeg bare på videoinnhold i iTunes, så jeg slipper å konvertere alt jeg laster ned.

Giltvedt

"Dette er første gang brukere enkelt kan bla gjennom, finne og se YouTube-videoer fra sofaen, og det er virkelig moro. YouTube er en verdenssensasjon og Apple TV tar tjenesten direkte fra Internett til widescreen-TV-en i stua, sier Apples CEO Steve Jobs."

Nå har det egentlig vært fullt mulig å kunne se YouTube-video fra sofaen med Nintendo Wii og Opera browser fra før. Det har sikkert kommet 5 ulike løsninger/nettsider å få sett video fra YouTube. Noen av de tilbyr også fra andre videotjenestene.

Blir helt feil å si at det er første gang man kan se det fra sofaen når Wii allerede har hatt muligheten. Ellers så kan Apple ha æren for at det er direkte støttet i AppleTV softwaren og ikke minst det er lett å bruke.

Med Nintendo Wii må man laste ned Opera (skal følge med i nyere maskiner i dag) og deretter søke på nett etter sider som tilbyr Wii-tilpasset/vennelig YouTube tjeneste. Det kan være litt tungvint for noen, men jeg takler det lett som bare. Ikke rart at jeg ikke ble spesielt overrasket av nyheten siden jeg allerede har hatt muligheten fra før.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai