Steve Jobs lover støtte for tredjepartsprogrammer til iPhone

Steve Jobs lovte på et intervju onsdag kveld, støtte for tredjepartsprogrammer til iPhone. iPhone vil riktignok ikke ha støtte for tredjepartsprogrammer de første månedene. Steve Jobs uttalte at han har dårlige erfaringer med tredjepartsprogrammer fra tidligere.

Steve Jobs lover støtte for tredjepartsprogrammer til iPhone

"Jeg har brukt tredjepartsprogrammer, jo flere du legger til, jo oftere kræsjer mobilen. Ingen er perfekte, og vi vil være sikre på at vår mobiltelefon ikke kræsjer en gang om dagen. Dette er en veldig viktig tradeoff mellom sikkerhet og åpenhet. Vi ønsker begge. Vi har gode ideér, og en gang senere i år kan vi åpne iPhone opp for tredjepartsprogrammer og samtidig ivareta sikkerheten." uttalte Steve Jobs under et intervju onsdag kveld.

Steve hevdet igjen også at iPhone kjører en fullstendig versjon av Mac OS X, men med et annet brukergrensesnitt for å gjøre multi-touch mulig. "Hele Mac OS X fyller flere GB, masse data. Tar man ut det meste av dataene, alle skrivebordsbakgrunner, alle lydene etc. så fyller ikke systemet så mye. iPhone har en fullstendig versjon av OS X, men grensesnittet er annerledes. Det er en fantastisk mengde med programvare!" sa Steve Jobs til Mossberg.

Kilde: Engadget

kajac

Nå kan dere si at jeg tok feil :P
Men dette er jo bra! Kanskje det blir en iphone på meg etter den har blitt litt billigere?
Men at det er ekte OSX som kjører på iPhone, vil jeg ikke tro helt enda...
---
Liker du UFOer? Se http://bloggen.frac.dk/blogg/ufo
Mac1's viktigste guider

Giltvedt

Hvis du vil bli overbevist så kan du selv strippe ned hele default OSX installasjonen. Alt fra bilder, lyd, script, drivere, programmer, moduler og helt til det minste så vil du sitte igjen med bare OSX systemet

Står jo i artikkelen at det er fullstendig OSX utgave og fullstendig utgave betyr ikke at det er default desktop installasjon av OS X. Hvordan kan da applikasjoner ellers kunne fungere på iPhone når det er uttalt at Leopard skal støtte skalerbar programmer?

Linux f.eks er helt komplett system på ca 21 MB (om jeg ikke roter til med tall) og derfra kan man tilpasse behovet til iPhone med nødvendige moduler, GUI, bilder og lyd osv…

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

jpsalvesen

Muligheten for tredjeparts programvare vil åpne business-markedet. Tror business-markedet kan være med på å få fart i salget av iPhone'n. Jeg kan levende se for meg masse mellomledere som sitter og leker med iPhone'n sin på flyet..

Men jeg håper at Apple vil sette opp en test-suite og ha et program for godkjenning av programvare for iPhone. Som Steve sier - jo mere junk du putter på, jo mindre stabilitet får du.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai