Tips: Auto-Synkroniser din iPod Nano


Har du iPod Nano, eller bare alt for mange sanger til å få plass på iPoden. Istedenfor å stresse med å lage tusenvis av spillelister og oppdatere manuelt kan en enkel smart spilleliste gjøre hele jobben.

Alt-klikk på +-ikonet nederst i iTunes slik at du får opp dialogboksen for å lage en ny smart spilleliste. Fyll den så med følgende kriterier:

"Oppfyll noen av følgende kriterier"
Sist spilt - er i de siste 2 uker
Dato lagt til er i de siste 1 uker
Begrens til 1500 MB valgt etter mest spilt
Automatisk oppdatering

Tilpass den til din iPod, med tanke på størrelsebegrensing og andre preferanser. Men i utgangspunktet bør dette gi en iPod som er fyllt med den musikken du hører mest på nå for tiden, eller nettopp har gått til anskaffelse av.

Så er det bare å sette iPoden til automatisk å synkronisere mot denne spillelisten.

Enkelt tips, overflødig for mange, men svært nyttig om du ikke allerede bruker det. Ingenting som er så kjedelig som manuelt å prøve å presse et musikkbibliotek på 30GB ned i en 2GB iPod Nano. Med denne slipper jeg da.

St Anders

Et genialt tips:) bruker smart spilleliste stort sett hele tiden, og er helt genialt.
Men nå har jeg 20 GB, så e klarer meg med musikk, for biblioteket mitt er på ca 5 GB ;) hehe, men et genialt tips, for de som ikke har funnet nytten av smarte spillelister.

Lersveen

Eneste Problemet jeg ser i den der er det at man ender opp med en sang her og en sang der og ikke hele album/utgivelser. Jeg har en iPod mini og 13 GB musikk på mac'en som kun er hele album. Jeg liker å høre på hele plater og ikke løse sanger så da er ikke denne løsningen gunstig for meg. Noen måte å få den til å bare legge til hele album?

ksvens1

knappen i itunes får jeg bare opp en ny "mappe" ikke en sånn som det over her

ksvens1

Jeg var bare litt kjapp og trykket ikke ned alt knappen ;)

ch_knapp

Ja, det tenkte jeg litt på også, men hva jeg hører på skifter såpass raskt nå for tiden, at jeg heller ofrer hele album for automatisk oppdatering. Dersom albummet er nylig lagt til vil du uansett få med hele, eller dersom du hører på hele album av gangen vil de også det. - De ligger ikke i rekkefølge spillelisten, men iPoden sorterer de jo.

-Christian

sidenone

Har aldri engang tenkt på å teste ut disse smartlistene. Har vel skjønt hva de gjorde, men ikke tenkt på hvor enkelt det hadde vært. Har alltid bare kopiert musikk manuelt. Spesielt ettersom jeg bare har 2gb på min ipod, så er det litt kjedelig med album som suger all plassen. Veldig gøy at man kan sette så spesifike regler på hva man vil ha i hvilke lister. Genialt av Apple... nok en gang :) Og takk til tråd-starter for påminnelsen!

Humbro

Jeg er i og for seg en ganske erfaren bruker av smarte spillelister - fikla mye med det ei stund, men systemene mine ble så knotete etter hvert at nå har det gått måneder uten at jeg har orka å styre med det, og har hatt den samme musikken på nanoen altfor lenge ;)

Dette var et lettvint og bra forslag - og ikke fullt så åpenbart som det virker.

Sant at det hadde vært fint å få med hele album, men jeg tror ikke det er noen enkel måte å ordne dette på.

Forøvrig:
Er det noen bra forum-tråd her et sted om smarte spillelister?

Humbro

...er en smart spilleliste til for å få inn musikk du liker, men som det er lenge siden du har hørt på. F.eks.

- vurdering | er høyere enn | **
- sist utelatt | er ikke innen de siste | 1 måneder
- begrens til | 1 GB | valgt etter | tilfeldig
- automatisk oppdatering

ch_knapp

Smart, tror jeg legger det til hos meg.

-Christian

fredarn

Bra tips- har selv gjord dette for flere mnd siden...

jpsalvesen

Sett av noen hundre megabytes til en uhørt-liste: Velg filer som har vært spilt av 0 ganger, tilfeldig sortert, og begrenset til x MB.

Voila!

Grandars

Har lett for å bli dei same songane opp og opp igjen, med ei slik liste. Eg ser det er ein del tips her allereie for å unngå dette. Her er iallefall måten eg unngjekk det på:

Legg til eit nytt kriterie: Ikke spilt de siste x mnd.

La den stå på å velgje etter mest spelte. På denne måten for du gjevnleg utskiftning av songar du ikkje har høyrt på ei stund, men som du likte back then iallefall.

Nesten som Radio1: Dagens hits, blandet med det beste fra de siste 10 år (eller måneder)

//grandars

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai