Rykte: 4000 kroner for en iPhone?

Det franske nettstedet HardMac som tidligere har avslørt en rekke Apple-hemmeligheter, kunne i går presentere informasjon om hva iPhone vil koste når den kommer til Europa. I følge Hardmacs kilder vil prisen ligger på rundt 500 Euro - ca. 4000 norske kroner med dagens kurs.

Prisen skal i følge Hardmac være subsidiert og medføre at man binder seg i to år til Orange eller Vodafone. Prisen uten subsidiering vil være 700 Euro, ca. 5600 norske kroner. Om telefonen vil selges uten binding vites ikke.

Stemmer disse ryktene, ser iPhone med andre ord ut til å bli noe dyrere i Europa enn USA. Dette skal veies opp med full 3G-støtte fra dag en når den kommer til Europa.

whildonen

Alle amerikanske produkter blir dyrere her og vil fortsette med å være det så lenge vi punger ut. Den eneste løsningen måtte være om europeiske produkter kunne konkurrere. Da blir prisene satt ned.

segrov

Håper det blir mulig for oss i norge iallefall.

PS: Husk at i norge har vi 25% ekstra skatt på alle priser.

Dvs med moms. 4000 blir fort til 5000,-

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kaospilot

Norsk valuta i overskrift er jo helt misvisende.

iHaraldM

Så lenge det overhode blir mulig å kjøpe den i Norge er vel egentlig jeg fornøyd.

Mac mini Core Duo

-Vær kritisk til tyngdekraften!

mingebretsens bilde

mingebretsen

Jeg og, men helst ikke dyrere en 5000!

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

maccyboy

Forskjell på skatt og moms :) Bare sånn by the way :)

kajac

pluss skatt og moms blir ikke dette akkurat 500 euro. Så jeg tror den blir dyr, men jo billigere, jo bedre :)

And2000

Man skulle tro at om Orange og Vodafone hadde fått avtale med Apple i noen land, ville de også prøve å satse også i andre land - som Norge.

Er det ingen norske telefonselskap som eies av disse to store? Det synes jeg er rart - og hvis det ikke er noen som eies av disse, er det fordi ingen vil inn i det norske markedet siden prisene er så lave?

Sidekick

Vodafone er jo etablert i de fleste europeiske land enten selv eller gjennom partnere, men dog ikke i Norge. Ellers er nok ikke Norge et spesielt spennende marked for andre enn oss som bor her. Et lite mobilmarked med to relativt store aktører, den ene deleid av staten og stinn av penger til å konkurrere for hvis de må. Ikke mye å hente for den som vil etablere seg desverre.

Ren tipping, men jeg tror Vodafone får avtalen med Apple og at Vodafone selger rettigheten i Norge til telenor.

iHaraldM

Tror en eksklusiv avtale for Telenor kan bli en "deal breaker" for mange. Telenor er ikke akkurat et yndet selskap. Men vi får se...

Mac mini Core Duo

-Vær kritisk til tyngdekraften!

aflyguy

Hvis ikke den blir å få kjøpt i Norge, hvordan blir det å kjøpe den fra f.eks. sverige?
Blir det mulig å fjerne operatørlåsen?

Mr Mac

Nå må vi huske at det kun er lov med 12 månder binding i Norge takket være forbrukerombudet. Det betyr betydelig mindre subsidiering....

Øysteinhs bilde

Øysteinh

..i værste fall blir den da bare tilgjengelig for bedriftsmarkedet som opererer med lengre bindingstid.

--
Kanskje vi skulle hatt en emo-dag også? De er litt i samme bås som gothere og satanister, bare at de er "dypere" og ikke sinte, bare skuffa. -Nils

Wolfgang

Moms er en forkortelse for merverdiavgift. Dette er en avgift bestemt av staten. Dermed er det en skatt. Det er mange forsjellige skatter i norge.
Merverdiavgiften er en indirekte skatt.

Det tas fobrehold om skrive feil

cannons bilde

cannon

Skal man nå være pirkete og off topic, er moms en forkortelse for merverdiomsetningsavgift (av den gamle omsetningsavgiften), mens vi i dag bruker mva som forkortelse for merverdiavgift.

:-P

Arne-Daniel

Snakker vi om 4GB-versjonen eller 8GB-versjonen her?
Forresten, jeg har stor tvil på at Telenor kommer til å ha noe som helst med iPhone å gjøre etter anti-iPhone-artikkelen de nettopp publiserte.

Nixons bilde

Nixon

Det siste jeg leste var i VG og der virker Telenor positive:

"Anders Krokan, informasjonssjef hos Telenor avslører imidlertid at operatøren er i dialog med Apple om iPhone.
- Vi er nysgjerrige på iPhone, og gleder oss til å ta telefonen i nærmere øyensyn. Men det er for tidlig å si noe om vi tar den inn hos oss, sier Krokan."

Arne-Daniel

Ikke godt å si hva som skjer. Her er i alle fall en forumdiskusjon om artikkelen: http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=52657&postdays=0&postorder=asc&start=0

glorious

Hvis du ikke kan gå inn hos en Apple-forhandler og kjøpe en iPhone, blir jeg så skuffa at jeg ikke vil tro at det er det som vil skje engang. Jeg har aldri til dags dato kjøpt en subsidiert telefon. Jeg vil selv velge mitt abonement. Som regel det som er billigst. Og "alle" andre telefoner kan man jo kjøpe uten binding. Og Apple blåser vel i om jeg kjøper med eller uten subsidiering, for de tjener vel det samme?

Denne telefonen MÅ komme uten binding. Alt annet blir bare for teit :(

admins bilde

admin

iPhone krever en rekke endringer i nettet for at alle funksjonene skal fungere. Det er derfor Cingular/AT&T får telefonen eksklusivt i USA. Om det samme skjer i Norge er det store spørsmålet, men Apple har sagt at telefonene skal selges med abo. og da skjer vel det også i Norge.

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Hvis der er Telenor som får avtalen vil avtalen også dekke andre operatører som leier nett av Telenor? Dette tror jeg blir det viktigste spørsmålet... Tele2 skal vel uansett bytte til å leie nett av NetCom så for meg så er en iPhone uinteressant om den låses til Telenor og eventuelt operatører som leier nett av Telenor...

nattbarn

Stemmer ikke helt det du sier her, om telefonen kun kommer operatørlåst til telenor så er det kun telenorkunder som kan bruke den... er en lås på simkortet og ikke nettet.

Men vil umulig tro at kun telenor får rettigheter på å selge en telefonen. Tror ikke det blir likt hos PTT eller hva forkortelsen er.

Og til deg som sier at du selv vil velge abo, og ikke vil binde telefon? Hvorfor? egentlig taper du penger på det, om du allikevell skal ha et abo. Operatørene betaler jo oppimot 1200-1500 kroner for at du skal være kunde der. Om det er fratrekk på telefon eller på faktura. Har du et abo i 3 år f.eks. uten å binde det noen gang, så har du gått glipp av oppimot 4000 kroner. tenk på den du.

http://www.mobildata.no - MobilData Haugesund
http://nattbarn.no - bloggen min

csharp

De abonnement som selges med subsidierte telefoner er så dyre å bruke og eie at teleselskapene tjener fett på deg selv om de sponser telefonen din.

Dette har de nok regnet på.

Du tror vel ikke de driver med veldedighet, heller?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai