Rykte: Utviklerene slippes til iPhone?

Utviklerene slippes til iPhone?

I følge et svært hett rykte hos troverdige New York Times, vil Apple slippe en såkalt Software Development Kit (SDK) til iPhone under WWDC i neste uke som vil gjøre det mulig for utviklere å gjøre sin programvare tilgjengelig på iPhone.

I forrige uke fortalte Steve Jobs under et intervju at de arbeidet med en løsning for å slippe programmer utviklet av tredjepartsutviklere inn på iPhone uten å skape ustabilitet og sikkerhetsproblemer. Tidligere uttalelser fra Steve Jobs har fått folk til å tro at Apple ikke vil slippe andre programmer enn dem de selv lager eller godkjenner inn på iPhone, men uttalelsene i forrige uke har snudd dette inntrykket.

"Jeg har brukt tredjepartsprogrammer, jo flere du legger til, jo oftere kræsjer mobilen. Ingen er perfekte, og vi vil være sikre på at vår mobiltelefon ikke kræsjer en gang om dagen. Dette er en veldig viktig tradeoff mellom sikkerhet og åpenhet. Vi ønsker begge. Vi har gode ideér, og en gang senere i år kan vi åpne iPhone opp for tredjepartsprogrammer og samtidig ivareta sikkerheten." uttalte Steve Jobs under et intervju onsdag kveld.

Steve hevdet igjen også at iPhone kjører en fullstendig versjon av Mac OS X, men med et annet brukergrensesnitt for å gjøre multi-touch mulig. "Hele Mac OS X fyller flere GB, masse data. Tar man ut det meste av dataene, alle skrivebordsbakgrunner, alle lydene etc. så fyller ikke systemet så mye. iPhone har en fullstendig versjon av OS X, men grensesnittet er annerledes. Det er en fantastisk mengde med programvare!" sa Steve Jobs til Mossberg.

New York Times hevder de nå sitter på informasjon som tilsier at Apple vil under WWDC vil gjøre det mulig for utviklere å gjøre sine programmer tilgjengelige på iPhone. Slik tilgjengelighet kommer som regel i form av en Software Development Kit (SDK) og flere mener nå at Apple vil presentere dette på WWDC. Om det er snakk om komplette Mac OS X applikasjoner eller kun små "programmer" som widgets osv. vites ikke.

SindreMs bilde

SindreM

Gleder meg til iPhone<3

hiawatha

Kjæresten min skal til Amerika i august.. burde hun kjøpe med en iPhone til meg?

666crew

Håper bare den kan komme snart!!!!

MacBookPro2,2 - Intel Core 2 Duo
Alexander Langsholt
www.langsholt.com
There are not enough christians to make a difference.

666crew

MacBookPro2,2 - Intel Core 2 Duo
Alexander Langsholt
www.langsholt.com
There are not enough christians to make a difference.

Polymorphs bilde

Polymorph

Vil vel tro de kommer til å selge en abonnentsløs til dyrere pris?

Ruckus

det er vel det som er det store problemet, iphone vil (etter hva ryktene sier) KUN komme med 2 års kontrakt til at&t... derfor vil det nok bli litt venskelig å ta med seg en til norge:(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai