iPod støtter WMA

Krigen om musikkformatene blir bare hardere og hardere, og nå kan flere nettsteder melde om spennende nyheter når det gjelder vår kjære iPod og Microsofts WMA format. Det viser seg nemlig at iPoden faktisk støtter WMA, men at denne funksjonen er avslått. Nye detaljer om PortalPlayers chip (PB5502B-C). som benyttes i Apples iPod, viser nemlig at denne chipen kan spille WMA, MP3 og AAC. Apple har i alle iPod varianter benyttet seg av PortalPlayer sine løsninger for avspilling av MP3 og AAC.

I følge flere nettsteder skal man ved å benytte PortalPlayers chip også ha lisens til å benytte seg av WMA støtten. Flere andre MP3 spillere benytter seg av den eksakt samme chipen i deres MP3 spillere, og man kan lure på hvorfor ikke de støtter AAC formatet - som hittil har vist seg å være mer populært enn WMA. Man kan kun spekulere i et mulig press fra Microsoft sin side.

At Apple velger å ikke ha WMA støtte i iPoden er foreløpig et bra valg. Per i dag er "standarden" for salg av musikk på nettet AAC (sett ut i fra omsettning) og det finnes egentlig ikke noe grunnlag for WMA støtte. Ingen av butikkene som selger WMA filer har enda slått ann, og i tester kommer Dolbys AAC format vesentlig bedre ut en Microsofts WMA når det kommer til lydkvalitet. At Microsoft ser for seg WMA som "standarden" betyr ikke at Apple og andre aktører trenger å hjelpe dem til å bli det.

Uansett hvilket format som vinner formatkrigen, så er det bra at Apple har muligheten til å støtte fremtidige formater i sin iPod.

(kilder: DanceFrontDoor, EETimes, Portal Player. Macdailynews)

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai