Første tredjepartsprogramvare for iPhone: OneTrip

OneTrip er en web-basert handleliste for iPhone. Programmet kommer til å kjøres gjennom iPhones nettleser, Safari. iPhone-"programmet" kan allerede brukes fullt ut.

iPhone
(Bildet er satt sammen for illustrasjonens skyld.)

Det at det bare tok 32 timer sier litt om potensialet til iPhone, AJAX og nettbaserteprogrammer. Bare fantasien setter grenser for hvilke og hvor mange iPhone-programmer som kommer.

Grandars

Men dette skal såklart brukas over GPRS mot ein sentral server? Det er jo ikkje akkurat optimalt mtp hastighet og kostnad.

//grandars

phillas bilde

philla

Noen som har Photoshopet litt ? :P

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Du legger rett og slett alle filene på iPhone og kan kjøre programmet lokalt, gjennom Safari og starte programmet fra menyen (tror jeg)
..men jeg er helt sikker på at dette skal kun brukes lokalt på iPhone, slik at du slipper GPRS kostander.

Mac1 skulderveske og litt Photoshop, ja..
Jeg bare prøvde ut OneTrip, skrev inn det jeg hadde lyst på selv (som Mac1 skulderveske), tok skjermbilde og putta det inn på skjermen til iPhone :P

kajac

Hvis programmet installeres i iPhonens minne, er det en grei nok løsning. man kan få mange fine programmer med Ajax og jacascript.

Samor

å gleder meg til iPhone kommer ut:D

ZiPLe

Er det bekreftet at man kan lagre "programmer" lokalt? Uansett er det vel ikke mulig å kjøre noen database-krevende programmer lokalt?

andyman

Jeg trodde programmene skulle kjøres fra web. Steve sa jo at det var en genial måte, da du bare kunne oppdatere koden på nett, og alle hadde ny utgave av programmet, i stedet for å stresse med oppdatering. Men ikke vet jeg.

skaugabr

Google Gears blir nok mulig å bruke på iPhone etter hvert. Og den inneholder en relasjonsdatabase. Se her: http://code.google.com/apis/gears/

kajac

Jeg trodde programmene skulle kjøres fra web. Steve sa jo at det var en genial måte, da du bare kunne oppdatere koden på nett, og alle hadde ny utgave av programmet, i stedet for å stresse med oppdatering. Men ikke vet jeg.

Det er jo egentlig ikke genialt, da man krever netttilkobling. noe som betyr at det koster gprs tellerskritt for å bruker 3rd programvare. det er jo IKKE genialt

lrevje

Det er jo her avtalen med Netcom/Telenor kommer inn i bildet. Det blir sikkert mulig å være tilkoblet nettet så lenge man vil for fast pris med iPhone.

kajac

Neppe. hvorfor skulle de det?

clark nova

Jeg tror addresselinja fra safari vil være på toppen av alle disse web-applikasjonene. Noe som er litt irriterende.

Clark Nova

Macbook hvit, 2.0 Ghz, 2 G ram - Apple 20" Cinema Display - iMac g5 PPC - Mac Mini PPC - iPod 5G - Ipod Nano
"Load press play on tape."

admins bilde

admin

Noen som har glemt at telefonen har WiFi?

Sune

WiFi er i stua (og noen andre steder, men aldri der man trenger det), når man ført er i stua er det ikke lange veien over til mac-en med orntlige programmer. Hele poenget med programmer på iPhonen er jo at man kan ta de med seg. Håper virkelig det går an å lagre de lokalt. Og at det er en "fullskjerm" modus til safari så vi slipper menylinjen. Da skal jeg være enig om at det er ganske genialt.

gola

Dette programmet er rent javascript som ikke trenger å loade noe fra nettet underveis. Så når du først har det oppe vil du ikke behøve å ha netttilknytning.

jurgemaister

Jeg kan ikke huske å ha hørt noe om at programmene nødvendigvis må ligge eksternt. Dessuten er det ikke sikkert vi vil se noe til Safari. Det kan godt hende at vi får muligheten til å kjøre programmene lokalt via en WebKitmotor (som Safari bygger på).

iEinar

Iphone må jo ha en type kompiler inne da. En som kan lese en hau med språk, for AJAX er jo ett spekter av steder. Så blir jo vanskelig for den å kompilere uten nett.

laffiss bilde

laffis

Det er jo ikke sikkert at 3. parts programmene kommer til å kjøre inni selve safari-app'en på iPhone. Så vidt jeg husker så sa de at programmene skulle være basert på safari-motoren, så de kan finne ut en finurlig måte å ordne dette på uten at vi trenger å se hele grensesnittet til safari.

Men det finner vi desverre ikke ut før de lanserer den endelige versjonen :) men noen nevnte databaseløsninger oppi her. Det skulle ikke være noe problem å kjøre et lokalt DB-system. Kommer selfølgelig ann på hvor komplisert det skal være, men det er i alle tilfeller litt kjipt å ha et nettbasert BD-system på en mobiltelefon som går på tellerskritt.

Regner med at Apple legger alt til rette for at vi skal få en så smooth telefon som vanlig som er lett og praktisk å bruke =)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai