YouTube på iPhone

Apple annonserte i dag sammen med Google at iPhone vil få en egen YouTube-program som lar deg streame filmer og innhold fra YouTube. Dette er andre gang Apple oppdaterer iPhone før den i det hele tatt er sluppet løs på markedet.

Google og Apple har sammen utviklet et program som lar deg streame og vises YouTubes filmer over WiFi eller EDGE-nettverk. Filmene vil presenteres i H.264-formatet, noe som gir bedre kvalitet enn Flash-filmene YouTube allerede benytter seg av.

Google og YouTube arbeider med å konvertere alle filmer de har tilgjengelig til H.264-formatet. På lanseringstidspunktet for iPhonen (den 29ende juni) vil Google og YouTube har over 10 000 videoer i H.264-formatet og mot slutten av året vil samtlige YouTube filmer være konvertert til H.264.

Steve Jobs uttalte i dag til pressen at Apple nå leverer den beste YouTube-opplevelsen. "Brukere kan nå hygge seg med YouTube uansett om de er på farten med iPhone, hjemme foran Macen eller i stuen med deres Apple TV". Apple og Googles samarbeid når nye høyder og Google har nå fått på plass både Google Maps og YouTube i iPhonen.

Les mer om integrasjonen og se video av hvordan det virker hos Apple

Caveman

Ser bra ut dette :) jo flere funksjoner jo bedre :)

0lav

Ville det ikke vært mye lettere hvis Apple la til støtte for flash både på Apple TV og i iPhone? Da hadde de sluppet å konventere, plus at alle filene hadde vært tilgjengelige, ikke bare de som var konventerte..

Polymorphs bilde

Polymorph

Hahaha, så gøy! Dette kommer til å benyttes mye når jeg tar med iPhone til skolen eller jobb ;)

admins bilde

admin

Google ønsker å konvertere til H.264 for å kunne tilby filmer i bedre kvalitet på f.eks. mobileenheter.

Audun H

Flash krever mye batteri, mens H.264 har en egen chip i iPhone. Dermed kan du se timesvis med video uten å gå tom for strøm. Det kunne en ikke gjort med Flash.

Men jeg håper jo at flash kommer også...

____________________
Hjemmeside: www.mittnett.com
Min mac: MacBook C2D 2GHz

Sune

YouTube på iPhone på YouTube :)

tarvelig

Dere skriver at den vil streame innhold fra YouTube. Sikker på at den ikke laster ned filmen først og spiller mens den laster? Dvs. sånn som QuickTime er satt opp som standard.

KristianN83

Siden iPhone har en fullverdig browser (Safari, så klart), vil nok denne telefonen også støtte flash.

Lyot

Får bare håpe iPhone/Leopard får bedre flash-ytelse enn situasjonen er nå. Er jo helt forferdelig med flash i Safari. Men det er kanskje Macromedia sin feil.

admins bilde

admin

iPhone støtter IKKE Flash. Filmene er i H.264. iPhone kommer ikke til å støtte Flash i første utgave i hvertfall, det må først komme når enten Apple lar iPhonen støtte flash eller slipper tredjepartsutviklere til lengre inn i iPhonens kjerne.

segrov

Apple er så sinsvakt dyktige på PR. DE slipper slike nyhetsdrypp om iPhone nesten daglig nå, og alle aviser bare hiver seg over det... :)

PS: Sjef, iPhone støtter da alt av Qucktime, og dermed støtter de også noe flash. Mener det er Flash 5 og tidligere som kan kjøres i QT.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai