Guide: Enkel iTunes backup med Automator

En del folk har sikker lurt på hvordan man på en enkel måte kan ta backup av iTunes bibiloteket uten å manuelt måtte kopiere mappen hver gang. Det er lurt å ta backup til en annen disk, for eksempel en ekstern disk. Automator er din venn, og her får du vite hvordan.

1: Start opp Automator
2: Legg til følgende:

Fra Automator kategorien: "Spør etter bekreftelse" (1) "Vis resultater" (2)
Fra Finder katogorien: "Hent angitte Finder-objekter" (2) "Kopier Finder-objekter" (3)

(Tallene i parantes viser i hvilken rekkefølge de skal ligge)

3: I del 1 skriver vi inn en beskrivelse av hva prosessen gjør.
4: I trinn 2, klikker vi på "+" tegnet og velger mappen iTunes bibiloteket ligger i (vanligvis under musikk-->Itunes) Det er hele iTunes mappen som skal velges. Hvis du har lagt iTunes biblioteket et annen sted, velg dette.

5: I trinn 3 har jeg valgt å huke av "erstatt eksisterende filer" og "vis handlingen når den utføres-->Til" under "valg"
Da skal se se ca slik ut:
79235

6: Da gjenstår det bare å klikke "Arkiv-->lagre som" Husk å velge "program" under filformat.
Hver gang denne nå kjøres, kopierer den hele iTunes katalogen til det stedet man angir.

7: For enda mer automatikk, velg hvor mappen skal kopieres under trinn 3 (punkt 5 i denne guiden) og ta vekk haken ved "vis handling når den utføres", før du lagrer det som et program. Da vil den ikke spørre om noe utenom spørsmålet i starten (avbryt eller ok), og mappen vil kopieres til samme sted hver gang. (alle filer overskrives så lenge "erstatt eksisterende filer" er huket på)

Det finnes også en måte å få utført denne handlingen på et bestemt tidspunkt. Det man da gjør er å fjerne de 2 handlingene fra Automator katogorien, ellers gjøre det som står under punkt 3-7 (vikig å da få med seg det som står i punkt 7 av guiden) og klikke "arkiv--Lagre som pluginmodul" og velge iCal-alarm i type plugin. Lagre den for eksempel på skrivebordet og dra alarmen inn i iCal der og når man vil at den skal starte, og vips så starter backupen av seg selv på det angitte tidspunktet.

PS: Denne metoden fungerer selvfølgelig på alle andre filer/mapper også, bare legg til det man vil skal bli tatt backup av i listen under trinn 4 av guiden.

jpsalvesen

For 27 dollars får du fullversjonen av superduper. Da kan du sette opp en bra backup-rutine av hele maskinen. Superduper gjør i samme slengen partisjonen bootbar - så du er rimelig klar for det verste.

Ellers er det fint med automator :)

lrevje

Anbefaler nevnte Superduper på det varmeste. 27 dollar er billig nattesøvn.

Macern

Bruker selv gratisprogrammet SilverKeeper fra LaCie og er veldig fornøyd med den. Tar en daglig backup av de viktigste filene etter at maskinen starter opp.

Ikke verdens mest elegante brukergrensesnitt, men så lenge den gjør jobben, er jeg mere enn nok fornøyd.

http://www.lacie.com/silverkeeper/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai