USD 175 for å bryte iPhone-kontrakt

Alle iPhone-telefoner som skal selges i USA er bundet til den amerikanske mobiloperatøren AT&T i to år. Dette har vært et problem for mange amerikanere som ikke ønsker å binde seg til AT&T og enda flere internasjonale kunder som ønsker å få tak i iPhone før europalansering. Nettstedet Boston.com hevder i dag at det vil være mulig å få kjøpt telefonen uten binding - gode nyheter for de som tenker på iPhone-import.

Boston.com hevder nemlig at det vil koster USD 175 å bryte kontrakten med AT&T og dermed få en telefon som kan brukes hos hvilken som helst mobiloperatør. Dette vil gjøre det mulig å importere iPhone fra USA - uten å være bundet til AT&T.

USD 175 er med dagens kurs rundt 1050 norske kroner. Prisen for å importere en 4GB iPhone til Norge vil med andre ord potensielt kunne ligge på rundt 5000 kroner inkl MVA, men eks. frakt, tollgebyr og eventuelle ekstra kostnader for å skaffe seg telefonen i USA.

iPhone er en standard GSM-telefon med EDGE og WiFi-støtte, noe som skulle bety at den vil virke i Telenor og Netcom sitt nett i Norge.

pianoman

Det låter bra da! Hva vil være ulempen med å importere en iPhone til norge nå?

magnerlu90s bilde

magnerlu90

O hellige epletre! Dette er den beste nyheten jeg har lest på lenge!
Da blir det nok en iPhone på meg før skolen starter igjen!!

admins bilde

admin

Ulempen er at "visuell" voicemail ikke funker. Vi vet heller ingenting om Google Maps applikasjonen kun fungerer i USA. Det meste av dette får vi nok vite når telefonen kommer på salg i USA om en uke.

Aphelion

Fem høvdinger for en mobiltelefon, er det virkelig verdt det?

fredarn

'umulig å få kjøpt telefonen uten binding '

Umulig? Hvordan kan dete være godt nytt?
Neida, er vel bare en skrifeleif..

Om dette er riktig er det godt mulig jeg bestiller en, men får se hva det blir til.. 5 k er litt mye for en telefon.. spesielt om jeg ikke får no garanti på den... Så kanskje jeg venter..

Får vel se hva slags anmeldeser den får først...

Håvard S.

"Nettstedet Boston.com hevder i dag at det vil være umulig å få kjøpt telefonen uten binding - gode nyheter for de som tenker på iPhone-import."

Om det er umulig er det neppe gode nyheter?

Polymorphs bilde

Polymorph

Den gode nyheten er at du kan låse den opp for $175.

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Flere enn meg som skal kjøpe  iPhone om en uke?

Daniels bilde

Daniel

Det var ikke veldig billig. Men fint at det er en mulighet for det! Tror nok flere her på Mac1 kommer til å bestille fra USA. Synd man (kanskje) ikke får med norsk ordliste da.

2mass

Jeg må innrømme jeg er _veldig_ keen på å kjøpe den med en gang den dukker opp på ebay.. Må bare få låst opp paypal kontoen min, for det var en tosk som har prøvd å hacke seg inn på kontoen min, så den er sperret.

Men man får vel kun garanti som er gyldig i USA når man kjøper den derfra ?

xry

Nei, jeg skal klare å vente.

Har allerede begynt å sette inn penger på sparekontoen min som har hatt et disponibelt beløp på 60 kroner det siste året. Har begynt å vokse gode penger der allerede, og det kommer nok til å bli endel kroner der når sommeren er over.

I tillegg går det jo så mange rykter om hva EU versjonen får! Hvis vi er så heldig å få 3G i tillegg til Edge og WiFi, så er det jo kjipern for de som har kjøpt sin i USA.

Og var det ikke i fjerde kvartal den skulle komme til Norge? Er jo ikke så altfor lenge til. Blir jo mye å glede seg til fremover! GTA4, Leopard og iPhone såklart.

kristianolai

Jeg drar til usa 27. juni og er stygt redd for at det ligger en iPhone i kofferten min når jeg returnerer ;)

Daniels bilde

Daniel

Hadde jeg vært der hadde nok jeg kjøpt jeg også. Hint, hint

fredriku

Om noen skal over, og vil kjøpe med en ekstra, vær vennlig å kontakt meg på fredriku@luezone.no :-)
Jeg betaler gladelig for det!

MacBook Pro 15,4" ( 2GB RAM - 2,16GHz Core2Duo - 160GB S-ATA - Mac OSX 10.4.9 )
Apple Cinema Display 23" HD ( 1920x1200 )
Microsoft IntelliMouse v3.0 Svart

alexo89s bilde

alexo89

Vent mener jeg,,, NORSK bokliste da folkes!!! må skrive aa istedet for å

Cybbe

Norsk ordliste er faktisk ganske viktig. Ikke utelukkende for å få æøå, men fordi det virker som om tastaturløsningen er avhengig av software for å korrigere feiltasting (som nødvendigvis bygger på en ordliste) for å fungere optimalt.

Tenk T9 uten norsk.

jwkay

Flere amerikanere på macrumors mener det vil bli umulig for utlendiger å kjøpe seg iPhone i USA fordi man trenger Sosial Security Number og godkjent kreditthistorie for å tegne kontrakt med US mobilselskap. Det er visst også slik at AT&T vil ikke utlevere "unlock"-koden før du har vært kunde i 90 dager, og at hvis kontrakten brytes innen 30 dager, så må man levere tilbake telefonen. Er dette riktig så blir det vanskelig for ferierende å kjøpe meg seg en iPhone.

Grape

Har man ikke fødselsnummer får man heller ikke abonnement i Norge, kun kontantkort. Samme gjelder nok i USA ja.

2mass

Men dersom det er mulig å kjøpe seg fri fra bindingstiden vil det jo ikke være noe problem, da er det jo bare for amerikanere å kjøpe en, kjøpe seg fri fra abonnementet, og så selge den på ebay :D Da vil jo abo. stå på en amerikaner.

gola

Tipper at en uåpnet iphone vil gå for opp mot 10000 kr på ebay frem til jul.

hfuhruhurr

Tror dere jubler altfor tidlig.
Mener å huske at i USA selges ikke telefonene med SIM-kort, nummeret programmeres inn i telefonen (slik som med gode gamle NMT). I så fall blir dere sittende med en telefon som er helt ubrukelig utenfor USA.

Safts bilde

Saft

iPhone har SIM-kort. Noen selges med, noen sleges uten SIM-kort i USA..

kmac

Si fra når noen har fått tak i en fra USA, det blir spennende å høre om det funker eller ikke...

buestad

Det er en kul telefon ja, men den er jo veldig stor? Er enig med de som skriver at æøå og norsk ordliste er viktig. Har selv en PDA med Windows Mobile 5.0 på engelsk uten æøå og det er slitsomt!

Men en annen tanke. Blir ikke datatrafikken som iPhone krever for å være noe mer enn en vanlig telefon + iPod veldig dyrt her i Noreg? Koster hvertfall 20kr for en lusen megabyte hos min operatør.

Kommer det en iPhone nano så er jeg litt mer intresser

aks bilde

ak

Jeg stiller meg veldig tvilende. Standard i USA er USD 200 for å bryte en 12 måneders kontrakt. Såvidt jeg har hørt skulle iPhone selges med lengre bindingstid, f.eks. 24 måneder?

rolfn

Ang SIM-kort: USA har ikke mindre enn 5 ulike mobiltelefonsystem. Disse er ikke kompatible, slik at en telefon kjøpt for ett system, virker ikke på noen av de 4 andre. GSM er bare ett av disse systemene, men amerikanske GSM-telefoner har SIM-kort slik som alle andre.

Det som derimot er et problem er at amerikansk GSM kjører på frekvens 850 og 1900, mens vi i Europa bruker 900 og 1800. Derfor, med mindre man kjøper en "triband" eller "quadband"-telefon, vil den ikke virke begge steder.

Så for at en iPhone kjøpt i USA skal virke i Norge må den støtte GSM-900/1800, og man må få brutt operatørsperren. Det siste skal altså være mulig for $175, men det ville ikke overraske meg om det kommer programvare som kan gjøre dette gratis også...

klizz

Det vil overraske meg veldig om det ikke kommer program som gjør dette. Det er jo bare et operativsystem. Problemet er vell at dette må skje i butikken? Du får vell ikke kjøpt en telefon uten abo. men med sperre..

HOME :: MBP|17"|2,16GHz|2GB Ram
MUSIC :: iPod Nano|8GB|RED
INET :: ADSL2+|AirPort Express

fashboy

hei,

jeg setter meg paa et fly til new york om noen timer, og reiser hjem den 4.juli. skulle reise dit uasnett, men litt goey at jeg er der samtidig som iphone lanseres.

Har veldig lyst aa importere denne til meg selv, og 175usd er ikke saa mye for aa bryte kontrakten. men er det noen som kan bekrefte at jeg ikke for opprettet et abo. i usa pga jeg er norsk statsborger?

noen som har tenkt paa andre muligheter for aa importere telefonen til norge? maa jo vaere andre i europa som har tenkt tanken paa aa importere den til europa. noen som har andre forumlinker, eller nettsider om temaet?

kommer til aa sjekke denne siden mens jeg er i NY, for aa se. Kommer ogsaa til aa spoerre paa Apple Store, om hvilke muligheter jeg har.

kristianolai

Hei! Jeg er paa Apple Store naa i SoHo, New York og jeg spurte nettopp en som jobber her om Iphone:

GSM: Ifoelge Apple stoetter den 850, 900, 1800 og 1900
Cancellation Fee: They don`t know, "Ask AT&T"
Social Security Number: AT&T. For aa kunne aktivere telefonen maa man jo bruke iTunes, men det hele kobles opp til AT&T saa det er de som sitter paa svarene til akkurat den biten. Skal stikke innom en slik en ilopet av dagen.

Free "The wait is almost over t-shirt": -Come back tomorrow, we will have no use of them then

kristianolai

Og naa er jeg paa Apple Store 5th Ave, og stedet er pakke fullt av folk! Prata med AT&T tidligere og:

Cancellation fee available (after 30 days): $175
No Social Security Number: $500 deposit which AT&T will refund 8-12 months after purchase

Saa..med andre ord saa koster en 8GB iPhone $1274,- for non-us citizens....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai