De første anmeldelsene av iPhone

Det er 2 dager igjen til iPhone slippes i USA, men New York Times David Pogue og Wall Street Journals Walt Mossberg har begge mottatt en iPhone hver fra Apple. Mossberg sier selv i sin videoanmeldelse at han har hatt den i noen uker og har fått gjort en grundig gjennomgang.
En av de tingene som er mest uklart rundt iPhone er hvordan tastaturet virker og om det virker. Walt Mossberg sier selv at etter 3 dager ville han helst kaste telefonen ut av vinduet fordi han gjore så mange feil, men etter 5 dager begynte han å få samme tempo på meldinger som han hadde på sin gamle telefon.

Mossberg trekker fram at Safari på iPhone er den beste håndholdte nettleseren han har sett og Mail for å være veldig enkel å bruke. Pogue trekker også fram Safari og sier at den får BlackBerry til å se ut som en amatør. Pogues favoritt program er Google Maps.

Noen funksjoner har vært ryktet å mangle, Gizmodo har funnet ut at iPhone mangler innebygde spill, sanger som ringetoner, Flash og Java, IM, MMS, video opptak, stemmegjennkjening, Blåtann Stereo Streaming (A2DP) og en mini-jack inngang som støtter alle headsett man kan vist nok få kjøpt en adapter.
I tillegg mangler den 3G, GPS, utbyttbart batteri, utvidtbart minne og direkte oppkobling mot iTunes Music Store.

David Pogues humoristiske anmeldelse av iPhone

Walt Mossbergs anmeldelse av iPhone

Konklusjonen for de fleste av anmeldelsene som så langt har blitt publisert, er at Apples iPhone er verdt hypen og at det er et revolusjonerende produkt. Du kan lese komplette anmeldelser av telefonen hos følgende amerikanske nettsteder/aviser:

Tags:

dr. Zzz

Tror jeg venter til v2.0 kommer ut med støtte for 3G, Flash og java. Og hva skal man egentlig med Google Maps om man ikke har GPS? Da kunne man jo like gjerne logget seg inn på telefonkatalogen.no sin karttjeneste... doh.

holmahenkel

... fordi telefonkatalogen.no sin karttjeneste suger.. doh ;)

Hemo

Eg har brukt java-versjonen av Google Maps lenge, og trivs godt med den.
Den forbruker ein del megabyte, så om du betaler mykje for GPRS-trafikk, kan du vurdera GSM-dataoppkopling.

No har eg skaffa meg N95, og trivs sånn passe med GPSen og kart-programmet. Navigeringsdelen kostar nokon kroner i månaden, og er på ingen måte perfekt. Google Maps er faktisk flinkare til å foreslå køyreruter enn Nokia sitt kart-program. Problemet med Nokia-programmet, er at du blir styrt inn bakgater og "gamlevegar" som er smale og treige.

Google Maps er flinkare å styra deg langs riks og europavegar.

Grape

Skal IKKE ha denne.
Mangler MMS (haha!), A2DP, 3G, videoopptak osv til sånne priser? ...neitakk ;)
Venter heller på neste generasjoner fra Apple og ser om de kommer med noe mer fristende da.

devo

Hva i alle dager tenkte han på når han skulle finne lyden til koffert-åpninga? Hva med Mac-boot-lyden?!?! :O

*føre inn i lista over the biggest mistakes ever made*

marillionmacs bilde

marillionmac

Jeg har vært skråsikker og veldig bestemt på at jeg skal kjøpe iPhone 1. dag den er tilgjengelig i Norge.
Har gledet meg lenge, og avfeid komentarer om at man bør vente.
Jeg gleder meg fortsatt, men begyner jaggu å lure på om jeg skal avvente litt.... kjipt at denne følelsen kommer snikende nå....

Håper den holder forventningene uansett, og at jeg bestiller den når den kommer.

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Så raskt noen klarer å unlocked den bestiller jeg den med en gang!

kajac

Hva er det jeg har sagt hele tiden?
Nå ser det endelig ut som om dere ser det litt fra mitt syn også :)

andyman

Du har antatt ting fra dag 1, kajac. Nytter ikke å komme med "hva har jeg sagt hele tiden?", altså.

Gleder meg som et barn, jeg!

åttitre

Faller ikke i smak pga. manglende funksjoner. Kommer sikkert mange andre mobiler, og jeg trur bedre, senere i år. Men Apple ER Apple ;)

Randy

Var et par ting der som skuffet ja. Visste vel om det meste fra før, men trodde en kunne filme med telefonen. Det burde også være mulig å sette mp3 som ringetoner. Men er det noen som vet hvilke typer jack det ikke er støtte for?

Gjertsen

hehe, tror jegskal ha den, men med alle de funksjonene som mangler blir dette en slags hypermoderne steinaldertelefon =)

Men gadgetfaktoren er skyhigh altså. =) gleder meg til å prøve en.

Grape

Jeg liker Apple og alt sånt, men denne 1.generasjon syns jeg ikke faller i smak. Designet er pent, men funksjonsmessig...nei.
Mangler jo er hel del vesentlige og egentlig selvsagte ting på mobiler idag.
Ikke MMS f.eks? Wtf? ...haha
Ikke at jeg sender MMS støtt og stadig, men det er kjekt å ha muligheten til å sende et bilde nå og da, og ikke via epost!
Ikke 3G heller, prøv å last ned VG.no i fullversjon uten 3G, treeeeegt.
En flopp? Nei tror ikke det, det er veldig mange som kjøper denne fordi de elsker Apple mer enn sin egen mor.
Håper 2.generasjon kommer med funksjoner som tiltaler andre enn folk som allerede bruker Mac....

iHaraldM

Ser mange savner videofunksjon. Opptak på mobil blir nesten uten unntak grøt, uansett hvor mange megapiksler. Min K800i er f.eks ubrukelig som videokamera. Det finnes selvfølgelig noen, Nokia 6288 f.eks, som tar dugelig bra video. Likevel er det ikke noe å skryte av. Det er vel bare å godta at hovedfokuset til iPhone er musikk/film og internett, ikke bilder (tatt med telefonen).

Mac mini Core Duo

-There are no weapons of mass destruction in Iraq. Chuck Norris lives in Oklahoma.

ZiPLe

Personlig tror jeg vi vil se alle de funksjonene folk flest savner (MMS, 3G, video) når telefonen blir lansert i Europa. Jeg tror vi får en iPhone versjon 1,5 her :)

Vi må huske at ting skjer fort i mobilbransjen, så om Apple skal være med, må produktet hele tiden fornyes... Og det tror jeg som sagt de vil gjøre til Europa-lanseringen.

Ogga

So what? Hvorfor skal man lansere en telefon med MMS-støtte i et land der ingen bruker MMS?

Blir jo som å selge pølser i Pakistan.

Vent til Europa-versjonen kommer. Den har MMS-støtte!

tefat

Holder meg nok til Sony Ericsson noen år til.
Har så klart veldig lyst på den telefonen, men som mange har skrevet her tidligere ... så er det mange funksjoner som iPhone ikke har.
Derfor må jeg bare si, kjøp heller Sony Ericsson K850i

Client -> Mac Mini - Core 2 Duo 2.0GHz,2GB DDR2 PC 5300 Ram,60GB,BT,AP,SD,Apple Keyboard/MightyMouse,2x LaCie 16x DVD-RW,1 x LaCie mini 500 GB,1 x LaCie mini 250 GB

Server -> Modified Macintosh - 667 MHz,1GB Ram,40GB,BT,AP,CD,Apple Keyboard/MightyMouse

Mr_MacBookPro17

Ut ifra det jeg har sett på videoene så har iPhone en del sure mangler. Det at man må inn med den for å bytte batteri er elendig surt alla latterlig! burde vært forbudt med loven! sett jeg snakker mye i tlf, og går tom for strøm da kan jeg bare legge den igjen hjeme og bytte tilbake til den vanlige mobben... mulighet for å ha med seg et oppladet ekstra batteri forsvinner totalt.

Og når mann skal bytte batteri, ja da må man til apple som så sender den videre til infocare eller whatever for at de skal bytte det.... vi vet alle hvordan det pleier å gå... huff huff... fy fy apple! skal heller ikke nevne eventuelle kostnader for et batteribytte...

Ingen støtte for ekstra minnekort! er du sinnsyk! sånt må man bare ha med! uansett! om så bare for å ha det... Og ingen MMS? WHAT?!!!???!!!?? de burde ha vist bedre.

3G hadde definitivt vært en fordel. det er tross alt framtiden... men kanskje ikke for apple... prøver vel å selge gammel teknologi i dag som NY.

Dessuten så håper jeg at de blir smarte nokk til å lage et skikkelig løsning på GPS, vet at det 99,9% ikke kommer til å skje pga tette bånd med google mapps.
men det kunne blitt så mye bedre og hadde ikke vært noe pes å få det til.

Sett min qtek, den er koblet til en GPS sender og installert kart over norden på selve qteken... vips! GPS!!! brukbar og grei. samtidig som det er en smartphone.

Ellers virker den sinnsyk bra ut! har en siste komentar personlig til iPhone: I`ll be watching you! Men det blir nok ikke kjøp med det første. vente til en som er mer passende for vår tid kommer. for denne med de manglene hører til 90tallet...

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

mingebretsens bilde

mingebretsen

haha, digger slutten på pouge videoen "but, does it have an apple logo?". mange slike også, driter nesten i åssen telefonen er, men må ha den siden det er apple.

Markus Ingebretsen
www.mingebretsen.com

PerBol

Er det slik at mann må skifte batteriet etter noen år?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai