Video: Apple viser iPhone-tastatur

Apple viser iPhone tastatur

De fleste av iPhonens kritikere har pekt på Apples virtuelle tastatur som iPhonens store svakhet og i flere av testene som nå har blitt offentliggjort av iPhonen trekkes det fram at tastaturet har en læringskurve. De fleste har vært svært fornøyde med Apples virtuelle tastatur etter å ha vendt seg til måten man bruker tastaturet på. Apple har nå lagt ut en videoguide som viser deg hvordan man effektivt bruker deres tastatur.

iPhone bruker en innebygd ordbok sammen med en kompleks algoritme for å finne ut hvilke ord du egentlig mener å skrive når du gjør feil. Denne teknologien gjør det mulig for iPhone å rette opp de absolutt fleste feilene som nybegynnere vil gjøre med tastaturet og gjør det lett for viderekommende å skrive veldig fort. Walt Mossberg hevdet i sin test av iPhone at han kunne skrive like raskt med iPhone som med sin tidligere mobil med fysiske knapper.

Apple anbefaler følgende for å vende seg til det nye tastaturet:
- Start kun med en finger (helst pekefinger)
- Gå gradvis over til to fingere
- Nøye med fingertrykkene til å begynne med
- Følg med på forslagene som iPhone kommer med

Se videoen hos Apple

Egil

Hvorfor iallverden skulle iPhone`s tastatur være en svakhet??!! Hva er så "praktisk" med å ha den tradisjonelle typen mobil-tastatur med flere bokstaver, tegn og numre på samme knapp??!! for ikke å snakke om det andre smart-phonene med bittesmåe plastikk taster...! Fra første stund jeg hørte at iphone skulle bruke qwerty tastatur så viste jeg at dette kom til å bli en genial mobil, og ikke minst enkel å skrive med! Jeg skriver dritraskt på tastaturet på en datamaskin, hvorfor skulle iPhone være et unntak??

Grape

..det er en touchscreen, og folk som har litt svære fingre vil nok kunne slite. Samt følelsen man får ved å fysisk trykke en tast kan for noen være bedre enn å hele tiden måtte se på skjermen at de skriver riktig...f.eks når man skriver sms når man kjører bil ;)

dan

Vil iPhone ha en norsk ordliste innebygd (om den kommer til Norge)? Mac OS X har som vi vet ikke dette, så jeg frykter at iPhone da heller ikke kommer til å ha dette. I så fall vil ikke vi kunne dra nytte av denne smarte funksjonen som retter feiltasting, noe som mange kommer til å bli sprø av....

dr. Zzz

Jeg tror det apple har tenkt er at de ikke trenger tilby mms, video el.l. fordi folk nesten aldri bruker det uansett. Jeg gjør i alle fall ikke det. Men mp3-ringelyd, det skal jeg nå ha.

Og om telefonen ikke kommer med norsk ordliste (noe som egentlig er helt naturlig ettersom det sikkert bare er et marked på noen titalls tusen iPhones i Norge) er den helt uaktuell for meg i alle fall.

kolbys bilde

kolby

Å skrive SMS mens man kjører bil er ulovlig uansett. ;)

Heldigvis er ting som ordliste programvare, og vi vil trolig se flere slike oppdateringer enn vi gjør på dagens Nokia, SE, osv.

magnerlu90s bilde

magnerlu90

Er lei av at folk klager over alt det iPhone ikke har!
Bedre at alle funksjonene den faktisk har fungerer helt vidunderlig enn at den har masse funksjoner som nesten ikke fungerer og som er vanskelige å bruke.
...som iPod.

TigerOlas bilde

TigerOla

Hva er det du sier, dr. Zzz?! At nesten ingen bruker MMS? Jeg bruker det i hytt og pine. Kjekt for å dokumentere hvor jeg er, hvor jeg spier, hva jeg spiser, om man skal se den eller den filmen (ta bilde av posters på kinoen feks) osvosv.. MMS! JATAKK! (: Det kommer nok til å bli en killer for meg om iPhone IKKE får MMS.

Mac Pro 2.66GHz
www.olahaldor.net

Håvard S.

TigerOla: Da er du en av de få som faktisk bruker MMS ofte... Kjenner du mange som bruker det like hyppig som deg selv? Jeg kjenner i alle fall ingen. :)

---

Når det gjelder iPhone er jeg helt enig med magnerlu90, slutt å klag på "alt" telefonen ikke har, se heller på det utrolige den faktisk har. Og dessuten, hvorfor klager folk på at den f. eks ikke har 3G; mest sannsynlig får den jo det før den kommer til Europa uansett. iPhone er jo pr. i dag hovedsakelig tilpasset det amerikanske mobilsamfunnet, og der har de (nesten) ikke 3G i det hele tatt.

Egil

Svar til grape: Hvorfor har jeg da aldri tenkt at dette kom til å være noe problem? Ærlig talt så kan jeg ikke skjønne hva som er forskjellen mellom å trykke på en skjerm og trykke på en knapp. Kanskje mest forferdet at akkurat dette i det hele tatt blir tatt opp. Det er flere mobiler der ut med touch-screen, og hvorfor akkurat denne mobilen blir kritisert på dette punktet skjønner jeg ikke.

Cybbe

Å klage på at telefonen ikke har 3G er da helt legitimt: dens nettegenskaper blir trukket frem av Apple, men likevel snegler den seg fremover over edge. Joda, den støtter Wifi, men det er langt mellom åpne hotspots.

Når det gjelder MMS så er det ikke verdens mest nyttige funksjon, men hva tjener man på å utelate det? Jeg skjønner det rett og slett ikke. Og de gangene andre sender kanskje et bilde e.l. fra sin mobil vil altså ikke de med den "avansterte" iPhonene kunne lese av meldingene. Det er kvasiabsurd.

Gunsmokes bilde

Gunsmoke

Dette var bare helt genialt, en kan lure på hvorfor ingen andre har tenkt i slike baner før?
Nå til dere som surer rundt og kritiserer IPhone`n
Hvis det er noen av dere der ute som ikke følger med innen teknologi utviklingen så forstår eg, men de fleste der ute vil eg nok tro gjør så.
Når IPhone`n eventuelt kommer til Norge så vil eg nok tro at den er utstyrt med det som er standard i Europa og litt til vil jeg tro, inne den tiden så har nok Apple fått tak i teknologi som er med på å gjøre ting enda mindre slik at de da har mulighet for å presse enda mer inn i IPhonen.
Dette er jo tross alt 1 Generasjons mobilen som kommer på markedet, og tro meg du kan vedde ræven din på at det sitter en hel jævla haug med forskere hos Apple og holder på både tenke ut helt nye ideèr og at det er noen som lager dem, og kansje de også holder på å lage en litt billigere model for de som ikke har råd til denne modelen.
Alle bedrifter ønsker å selge et produkt som alle vil ha, hvorfor ikke lage et produkt som sørger for at alle de som vil ha en IPhone, også kjøper en Mac, fordi folk ønsker et bedre alternativ til ja la oss nevne idag den så store produsenten Microsoft som lager nettopp Windows, her må en tenke strategisk og forhåpentlig vis så langt inn i fremtiden at de skape nye standarèr som de sitter på, og som de også eier.
Det eneste som jeg ser er negativt er at Apple prøver på å få råderet til å bestemme hvile selskap som skal selge abonnomang.

IPhone`n vil nok bli en mal for hvordan en mobil skal se ut i fremtiden, og eg vil nok tro at Apple vil med letthet kapre alvorlig mye mer av mobil markedet en det folk er klar over, noe som vil øke salget av Apple sine øvrige produkter

Men folkens dette er nå bare slik jeg forstår det, og eg kommer nok til å investere mye penger i Apple både innen Hardware, Software og aksjer.
Takk for meg.

TigerOlas bilde

TigerOla

Nå vet jeg ikke hvor gamle dere andre er - selv er jeg helt i begynnelsen av 20-årene - og MMS brukes flittig! F.eks. bilde fra konsert, video av et eller annet sprell, bilde av en nybakt deilig kake og passende ord som "Lyst til å dele?" - så er det bare å ta sykkelen fatt og tråkke på harde livet for å spise kake...

MMS _ER_ nyttig, og en helt fantastisk funksjon. Koster sikkert mer enn de fleste er villig til å betale, dersom de ikke har abbonement der MMS koster svinlite, eller praktisk talt ingenting som djuice nonstop...

Mac Pro 2.66GHz
www.olahaldor.net

nathmac

"Du har motat en MMS melding, logg deg inn på Telenor.no for å se meldingen"

Jeg husker den tia før jeg selv fikk MMS telefon, Plagsomt. Selv klarer jeg meg uten å send MMS.
Og så sier dere kanskje at man kan bruke iphones fantastiske nettleser til å logge seg inn hos Telenor, ja flott med en treg forbindelse og en laaang ventetid for å se et ræva bilde som noen syntes var artig. Men bevares den har mye fett ved seg og, den er tydligvis bare laget for et annet marked.
Bedre å vente til det kommer en oppgradert model.

Jurgis

Tigerola: å ta bilder er ikke mms. MMS er å ta bilder og video og sende det videre. sånn du skriver står det at du tar bilder og filmer deg selv (og andre) når du er forskjellige steder.

åttitre

Jeg synes telefonen har få svakheter, men som er store. Jeg liker ikke Apple sin holdning ved at de skal absolutt ikke tar med ting som DE føler ikke er nødvendig. At brukeren må tilpasse seg, og ikke omvendt. Men dette er et produkt for USA, og ikke europa. Om de lager en MMS etc. modell for oss blir spennende å se. Om man ser på USA's mobilhistorie... ja de har ligget bak oss en goooood stund :p Dette trur jeg er også en grunn til at MMS ikke er populært der nede. Blir spennende å se utviklingen uansett. En dårlig mobil er det ikke!

Funkaholic

Kom til å tenke på en ting når jeg så filmsnutten. Hva med ÆØÅ? Det så ikke akkurat ut som om det var veldig god plass til flere bokstaver? Hmm, blir spennende å se hvordan de løser det.

Mms og norsk ordliste er svakheter, men selv om iPhone kun hadde hatt mulighet til å ringe og ingenting annet hadde jeg nok kjøpt den uansett, hehe.. Mac-fanatiker? Jeg?

Har det et eple på seg så må det kjøpes :-D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai